Keskustelut Luonto Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO Vastaa aiheeseen: Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

Vastaa aiheeseen: Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

Keskustelut Luonto Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO Vastaa aiheeseen: Jyväskylän ralli- ILMASTOTEKO

Taviokuurna

Tolikoitten touhua totisesti koko moottorimurheilu! Auto luokkia löytyy mikoroautoista alkaen rekan nuppeihin. Kilpailut ovat pieni osa asiaa; pizzalähetti leikkii Alonsoa, eläköitynyt toimitusjohtaja osti Saksasta kalliin BMW:n, totesi, että ”iahn lapsellista ja maksoi, mutta jo ne äänet”.

Formula -maailman koirasbarbeilla on satoja miljoonia samaistujia ympäri pallon — urheillaan, ollaan varmoja kuskeja, vaikka varmaa on vain, että alkavan viikonlopunkin aikana jossain puolella Suomea kaavitaan teinien rippeitä rautaromukasasta, kynttilöitä paikalle ja eiku hanaa.

Siivottominta ja haureellisinta mitä hetkeen olen lukenut, oli Kymi -Ringin kehuminen hiilineutraaliksi!! Onneksi totuus valkenee Lahden veronmaksajillekin ja rata alkaa uudistua luonnostaan metsäksi kuten kävi Keimolankin überlegendaariselle leikkipuistolle, nyt tosin metsää on kaatunut kerrostalojenn tieltä.

On kiintoisaa seurata, milloin alkaa toden teolla tulla kieltoja vauhdittamaan ilmaston turmelemista; moottorimurheilu olisi hyvä alku—mutta hankipa asialle julkisuutta mainosten katoa pelkääviin sanomalehtiin, on jo toinen asia. Suksilla pääsee yli 200 km/h ja hypyt ovat yli 200 m, se on minusta urheilua, ei hiilikuitulaatikossa istuskelu ja ainainen joutavan jauhaminen kisan jälkeen.