Keskustelut Puukauppa Ukrainan kriisi vaikutus ! Vastaa aiheeseen: Ukrainan kriisi vaikutus !

Vastaa aiheeseen: Ukrainan kriisi vaikutus !

Keskustelut Puukauppa Ukrainan kriisi vaikutus ! Vastaa aiheeseen: Ukrainan kriisi vaikutus !

ate

Kyllä tässä eletään erittäin mielenkiintoisia aikoja. Ukrainan ”erikoisoperaatio” on itänaapurilta mennyt totaalisesti pieleen. Suomi ja Ruotsi päätyy Natoon, Eurooppa ”yhdistyy” ja irtaantuu venäläisestä fossiilienergiasta, sotilaallinen suorituskyky ja sen myötä pelote on kokenut kovan kolauksen, pakotteet jäytävät keskiluokan elintasoa jne. Itänaapurin johtoporukan dilemmana on kuinka pysyä vallassa (tai yleensä hengissä) tulevaisuudessa. Sodankäynnin jatkaminen nykyresursseilla ei johda menestykseen ja kulissit erikoisoperaation ympäriltä kaatuvat yksi kerrallaan.

Kiinalaiset ja ”nousevat” maat käyvät mielellään nyt mielellään kauppaa Venäjän kanssa ja noukkivat ns. rusinat pullasta, koska myyjä on pakkoraossa ja ajautumassa taloudelliseen ahdinkoon. Lisäksi kiinalaisille sopii erinomaisesti, että Usan resursseja kuluu Ukrainassa. Onpahan enemmän tilaa terhennellä Aasiassa.

Usan intressi tukea Ukrainaa on Venäjän pysäyttäminen nyt, kun sen voi tehdä ”vain”aseapua ja tiedustelutietoa jakamalla, eikä lähettämällä sotajoukkoja esim. Baltiaan tai Puolan rajoille sotimaan. Samat intressit ovat tietysti eurooppalaisilla. Venäjän doktriinissa kun todetaan, että venäläinen maailma yltää sen nykyisten rajojen ulkopuolelle.