Keskustelut Tekniikka Sähkö Vastaa aiheeseen: Sähkö

Vastaa aiheeseen: Sähkö

Keskustelut Tekniikka Sähkö Vastaa aiheeseen: Sähkö

vmt

Jos sinä et tajua taulukoita, missä on esitetty Suomen alueelle myyty ja ostettu sähkömäärä, niin vaikea sitä on sitten varmaan opettaa. Nokkelampi voisi siitä johtaa myös määrän, mikä on pitänyt Suomeen pitänyt tunnettain tai muussa valitussa ajassa ostaa.

 

Ensinnäkin Suomessa teollisuus käyttää sähköstä luokkaa 40%. Siitä käytetystä määrästä se tuottaa itse yli 20% (8 TWh/37 TWh). Tästä huomataan, että teollisuuden ostama nettosähkömäärä onkin enää kolmannes Suomessa kulutetusta sähköstä. Vaikka ihan kaikki tästä olisi ostettu muuten kuin sähköpörssin kautta, tavalla tai toisella, niin siltikin pörssin kautta kulkisi jo 2/3 Suomessa kulutetusta sähköstä. Sitten kun lisäät vielä yhtälöön teollisuusyritysten omistukset energiayhtiöissä, niin voisit sinäkin päästä jyvälle aiheesta.

 

Mitä luultavimmin olen sähkövoimatekniikkaakin opiskellut enemmän kuin sinä, vaikka se ei pääaineenani ollutkaan inssiopinnoissa, kun jutuistasi selviää, että sinulla ne opinnot on olemattomat. Kuten sisälukutaidonkin…