Keskustelut Puukauppa Puun hinta 2023 Vastaa aiheeseen: Puun hinta 2023

Vastaa aiheeseen: Puun hinta 2023

Keskustelut Puukauppa Puun hinta 2023 Vastaa aiheeseen: Puun hinta 2023

Ukkopekka

Nopean kyselyn perusteella tilanne on parantunut vähän viime syksystä, nyt kelpaisi miniminä jo nuppikuormakin. Sille sama hinta kuin rekkakuormalle viime syksynä, rekkakuorman mottihinta olisi nyt lähellä neljääkymppiä.

On siis  viitteitä siitä, että kysyntä on edelleen parantuntunut ja kun kokonaisuutta katsoo muutenkin, niin eihän tämä tilanne nyt helposti ole heikkenemässäkään. Vaikka tukin kysyntä vähän kyykkääkin, niin kuidulla on hyvä kysyntä edelleen ja uudet tehtaan vaan lisää sitä. Putte ei enää myy puuta Eurooppaan, eli tämä tie on nyt sitten tukossa. Viime vuonna puuta tuli kuitenkin vielä jonkin verran sieltä.

Energiahommista ei kukaan tiedä. Sota (päättyminen ei näköpiirissä), energiaomavaraisuus tai oikeammin sen puute (Olkiluoto kyykkää kuitenkin + sähköä viedään ulkomaille, vaikka sitä tarvittaisiin täälläkin), tämän vuoden kokemukset (hitaimmillekin alkaa käydä ilmeiseksi, että myös se oma halpa määräaikainen sähkösopimus päättyy joskus, klapikysyntä kasvaa (kotitaloudet oppii kerrasta ja hommaa riittävästi halkoja ensi talvelle, turvetta ei enää saa kuin varmuusvarastoihin, sertihommat ei ainakaan helpota energiapuun keräämistä hakkuiden yhteydessä ja toisaalta on se ja sama mitä puuta lämpölaitos kattilassaan polttaa, kun sillä ei ole enää mitään lopputuotetta myytävänä (valmis energia kelpaa kyllä kaikille)… lista ei ole varmastikaan tyhjentävä, mutta ainakin lyhyellä vuoden-parin tähtäimellä energiapuulle riittänee hyvin kysyntää.

Menee sitten jo spekuloinnin puolelle, että milloin sen parhaan hinnan saa. Ei varmaan kannata tässäkään kohtaa yrittää ennustella sen tarkemmin, myy vaan aina kun on myytävää. Ainakin isompia kauppoja pilkkomalla voi yrittää pienentää riskiä hinnan nousun suhteen.