Lohivieheen valinta- ja viritysopas

Lohenpyytäjän tärkeimpien taitojen opas — kuinka valitaan oikea viehe pyyntipaikkaan ja -olosuhteisiin, ja kuinka se viritetään?

32,00 

Lohijokien kävijän tärkein käsikirja!

Lohenpyynti joessa on viehekalastuksen kuninkuuslaji. Sen erikoislaatuinen hohto syntyy lohijokien mahtavasta luonnosta ja lohien rajusta voimasta, mutta vieheiden kannalta siihen liittyy ristiriita. Lohi ei nimittäin syö kutunousunsa aikana mitään. Silti se saattaa iskeä vieheeseen. Kalastajan on osattava valita täsmälleen oikea viehe kulloiseenkin pyyntipaikkaan ja -aikaan — ja osattava virittää vieheen uinti lohelle mieleiseksi.

Kaiken tämän vuoksi jotkut saavat lohijoilla saalista muita säännöllisemmin ja paremmin. Heillä on pitkä kokemus ja sen tuoma taito viehevalinnassa ja vieheen virittämisessä. Tämän kirjan takana on kolmen pitkän linjan lohenpyytäjän tietotaito. Lohijoelle mielivä kalastaja saa siitä oivat lähtökohdat vieheen valintaan ja virittämiseen. Vieheiden värisävyt ja uinti (sekä sen muokkaamisen mahdollisuudet) kuvataan yksityiskohtaisesti niin joen veden värin, pyyntikauden vaiheen, veden lämpötilan kuin veden korkeudenkin mukaan. Ja kun uusi soutu alkaa, kaikki on mahdollista. Lohi on kala, joka annetaan pyytäjälle, sitä ei oteta.

Kaikki kirjat