Luonnonmukainen kaupunkipuutarha

Puutarha kannattaa suunnitella luontoa myötäillen. Selkeä opas kertoo, kuinka kaupunkipuutarha saadaan hyödyntämään luonnon omia prosesseja, jolloin siitä tulee kaunis, helppohoitoinen ja viihtyisä!

38,00 

Innostava opas puutarhan suunnitteluun luonnon ehdoilla

Kaupunkiasuntojen pihoja – ja niiden suunnittelua – ovat ohjanneet jos jonkinlaiset muotivirtaukset vuosien mittaan. On tehty avoimia nurmikenttiä ja erilaisia terassi- ja kiveysrakenteita. Mutta miten kaupunkiasunnon pienestä puutarhasta saisi tasapainoisen näköisen, helppohoitoisen ja luonnon kannalta kestävän?

Maisemasunnittelija Mona Kalpala on suunnitellut useita piha-alueita sekä taloyhtiöiden että omakotirakentajien iloksi maamme kaupunkeihin. Kirjassaan hän neuvoo, kuinka suunnitellaan luonnon omia prosesseja hyödyntävä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ruokkiva puutarha. Pienenkin puutarhan suunnitelussa kannattaa ottaa huomioon valuma- eli hulevedet, samoin kasvilajien ja pihan muotojen mahdollisimman luonnonmukainen valinta. Näin paitsi saadaan puutarhasta helppohoitoinen ja kaunis, myös houkutellaan pölyttäviä hyönteisiä ja luodaan elinoloja monelle eläinlajille. Kun toimitaan luonnon kanssa eikä sitä vastaan, tuloksena on viihtyisä ja luontoa myötäilevä kaupunkipuutarha.

Kaikki kirjat