Metsäalan luonnonhoitokortti – Opiskelijan itseopiskelutehtävät

Metsäalan luonnonhoitokortin itseopiskelutehtävien avulla osaamiskokeeseen voi valmentautua itsenäisesti tai osallistumalla valmennuskurssille, jolla tehtävävihkoa käytetään.

Varasto loppu

Harjoitustehtävät luonnonhoitotutkintoon

Itseopiskelutehtävät perustuvat Talousmetsien luonnonhoito -kirjaan. Tehtävät valmentavat Metsäalan luonnonhoitokortin osaamiskokeeseen. Kokeen suorittaneella on hyvät valmiudet talousmetsien luonnonhoitoon ja Suomen metsäkeskuksen myöntämä todistus päteyydestään.

Metsäalan luonnonhoitokortti on erityisesti koneen kuljettajille ja metsureille sekä metsien hoidon ja hakkuiden suunnittelijoille räätälöity oppikokonaisuus. Myös metsänomistajille on hyötyä opintojen suorittamisesta. Metsäalan luonnonhoitokortin suorittanut hallitsee metsänhoidossa ja hakkuissa tarvittavat luonnonhoidon menetelmät, ymmärtää toimenpiteiden tarkoituksen ja osaa soveltaa niitä työssään vaihtelevissa olosuhteissa. Metsuri, koneenkuljettaja ja suunnittelija tekee itsenäisiä luonnonhoitopäätöksiä mm. puun korjuussa ja maanmuokkauksessa tai käsitellessäään alueita, joilla on turvattavia arvokkaita elinympäristöjä.

Osaamiskokeeseen voi valmentautua opiskelemalla itsenäisesti tai osallistumalla valmennuskurssille.

Suurempiin eriin määräalennus tilattaessa asiakaspalvelusta.

Vihkoon on saatavissa myös Opettajan opas (hinta 54 €). Luonnonhoito-oppaan ja Opettajan oppaan voi tilata tulosteena tai tiedostona Metsäkustannuksen asiakaspalvelusta: asiakaspalvelu@metsalehti.fi tai 09-315 49840 (ma-pe klo 9-15).

 

Kaikki kirjat