Sujuvasti seuraavalle – metsän omistajanvaihdos

Kirja auttaa metsän sukupolvenvaihdoksessa ja muissa omistusjärjestelyissä. Se kertoo selkeästi ja käytännöllisesti eri luovutustavoista, kuten kaupasta, lahjasta, testamentista ja perinnöstä.

42,00 

Ajankohtainen käsikirja omistusjärjestelyihin

Sujuvasti seuraavalle -kirja auttaa metsänomistajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan metsän sukupolvenvaihdoksen ja muut omistusjärjestelyt. Kirjassa käydään monipuolisesti läpi asioita, joita jokaisen nykyisen ja tulevan metsänomistajan on hyödyllistä tietää. Se on työväline niin metsänomistajille kuin metsäneuvonnan ja kiinteistövälityksen ammattilaisille. Teos sopii myös oppikirjaksi metsä- ja kiinteistöalan koulutukseen.

Kirja avaa verosuunnittelun lisäksi muita tärkeitä perusteita omistusratkaisuille ja tarjoaa tiedon omistusjärjestelyn eri vaiheisiin. Eri metsänomistusmuodot, moninaiset perhetilanteet ja yhteisomistus käsitellään tarkasti. Päivitetyssä teoksessa ovat mukana myös perintö- ja lahjaverotuksen vuoden 2017 alussa voimaan tulevat muutokset. Kirjassa esitellään uuden metsälahjavähennyksen periaatteet ja laskenta sekä sen hyödyt ja sudenkuopat. Kirjassa on runsaasti hyödyllisiä asiakirjamalleja.

Varatuomari Matti Kiviniemen Tmi Metsälaki tuottaa lakipalveluja. Pirjo Havian MetsäPremium Oy tuottaa palveluja metsän omistusjärjestelyihin ja yhteismetsien tarpeisiin. Kiviniemi ja Havia ovat arvostettuja kouluttajia ja kokeneita tietokirjailijoita.

Kaikki kirjat