Suomalaiset metsäsanonnat

Vanhan kansan ja modernin ajan sanontoja metsästä, luonnosta ja metsätaloudesta! Jo kansanperinne kertoo, kuinka tärkeä osa metsällä on suomalaisten elämässä.

32,00 

Maamme metsäisen viisauden aarrearkku

Melkeinpä kaikki suomalaiset ovat kuulleet sanonnan ”Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.” Metsä on Suomessa niin hallitseva luonnonympäristö, että se on värittänyt maan sanallista perinnettä kautta aikojen. Tämän rikkaan perinteen kokoamiseksi Metsälehti on haastanut suomalaiset keräämään kuulemiaan tai lukemiaan metsäaiheisia sanontoja.

Metsäkustannus julkaisee tämän kampanjan tulokset kirjana, joka kuvastaa maamme metsäistä viisautta kautta aikojen. Mukana ovat niin sanonnat, joissa metsä toimii muiden asioiden vertauskuvana, kuin myös metsätalouteen liittyvät opit ja viisaudet. Molemmilla on perinteessämme vankka sija. Juuri metsä on ollut vertaus, jolla vanha kansa on kertonut, että ihminen voi odottaa muilta samanlaista käytöstä jota itse kohdistaa muihin. Näin on muotoutunut maamme tunnetuin metsäaiheinen sanonta. Ja sanontojen muodossa on myös opetettu nykyisiä ja tulevia metsänomistajia, millaiset toimet tekevät metsästä kasvavan ja tuottavan.

Metsäalan vaikuttaja, professori Matti Kärkkäinen toimittaa Suomalaiset metsäsanonnat, ja kansamme metsäinen viisaus sekä upeat luontokuvat takaavat ajattoman lukuelämyksen.

Kaikki kirjat