Suomen tunturikasvio

Kotimaisin voimin tehty opas innottaa retkille Suomen tunturiseuduille ja tarkkailemaan toinen toistaan viehättävämpiä kasveja.

Varasto loppu

Tuntureiden kasvillisuus retkeilijälle ja kasviharrastajalle

Suomen tunturikasviossa esitellään puuttoman paljakan putkilokasvit. Alalajeineen niitä on lähes 400. Näistä 120 lajin runsaus on tuntureilla suurin, ja niistä noin 50 lajia ei tavata metsänrajan alapuolella kuin enintään satunnaisesti. Yli 400 valokuvaa kasveista ja tunturiluonnosta perehdyttää lukijan kasvilajistoon, jota esiintyy aina Koillismaalta Enontekiön suurtuntureille. Kirjassa lajeista esitellään havainnollisesti tuntomerkit, kukkimisaika, elinympäristöt sekä levinneisyys Suomessa. Näyttävien lapinvuokkojen, kulleroiden ja monien muiden ohella metsänrajan yläpuolella on lukuisia pienikokoisia mutta mielenkiintoisia kasveja, joiden kauneus ja viehätys avautuvat vain läheltä. Monet tunturikasvit, etenkin Enontekiön suurtuntureilla, elävät erittäin äärevissä ympäristöissä. Nollaa hipova lämpötila ei ole heinäkuussakaan harvinainen. Lajeista moni kasvaa myös arktisilla alueilla. Ne ovat meillä äärirajoillaan, joten jos tunturialueiden ilmasto lämpenee, ei näillä kasveilla ole sijaa minne paeta Suomessa, ja ne harvinaistuvat vääjäämättä.

Kasvio innottaa retkille Suomen tunturiseuduille tarkkailemaan toinen toistaan viehättävämpiä tunturikasveja. Yli 400 valokuvaa kasveista ja tunturiluonnosta.

Kaikki kirjat