Kommentit (11)

 1. Onhan tuo muutamassa kohtaa vähän karannut.

  Käytätkö lumikenkiä? Itselläni tarkoitus kokeilla vajaan 2 ha urakkaa, kun irtosi ylimääräinen talvilomaviikko. Raivurilla suurin osa, mutta jonkin verran polttorankaakin kertyy ms-työnä. Lunta melkein puoli metriä, mutta pakkaset näyttää jatkuvan niin luulisi lumikengillä kantavan.

  Markus
  reva-ryhmän suorittava osasto

 2. Mottimasa

  Kyllä ovat männyt menneet jo pilalle. Surkealla mallilla kun raivaussahalla joutuu ensiharvennuksen tekemään

 3. Jätä hyvämies tuon kokoluokan koivut suosiolla pystyyn. Kuitupuuta niistä saa tehtyä jollain konstilla kuitenkin.

 4. jpjulku

  Koivunkaataja haluaa olla nimimerkkinsä arvoinen. Reservuaari-indeksi; viime viikonloppuna tuli käveltyä paljon lumikengillä Etelä-Savossa. Aivan huippuolosuhteet siihen hommaan, kertaakaan ei yrittänyt upottaa.

 5. Ja hulluus näyttää jatkuvan. Joillekkin koneurheilu on parasta aikaa ja se näkyy juuri tuollaisena tautina. Minulla ei edes vielä harvennuksella tehty tuollaisille ryhmille mitään vaan ne jatkaa kasvuaan. Tulee vasta seuraavissa hakkuissa poistettaviksi kunnon tavarakoossa.

 6. Aika vähän olen noita l-kenkiä kokeillut. Kärjestä saapa kiinni. Pitääkö siihen virittää kantastoppari, että pystyy kunnolla ottamaan taka-askelia?
  Lähetetty puhelimesta

 7. Tässä kohdassa oli valintana ylikasvuiset koivut tai menettää neljä kehityskelpoista mäntyä.
  Talven hakkuista 250m3 koivukuitua ja 50m3 havua.
  Tämä on raivattu pehmeän lumen aikana.

 8. Jokainen taaplaa tyylillään ja niistähän syntyy keskustelua niinkuin on tarkoitus.
  Ei taida uskaltaa kommentoida?

 9. Vapaasti saa kommentoda.

 10. Nnnno.
  Jos jolla kulla kuvan osoittama kasvatustyyli olisi vallitseva menetelmä, olisi mielenkiintoista kuulla korkolaskujen sekamelska!!? Kun mehtäukko ainakin on valinnut jonkun muun ”konstin”haalia motteja pinoon( josta maksetaan )metsätaloudellisella aikajanallaan.

 11. pihkatappi

  Taitaa korkolaskijat tietää mikä on järkevä tapa yleensä tuollaisella maapohjalla. Eli ensiharvennus ajoissa, nopea kasvun vaihe päättyy kovaan arvokasvuun, jolloin kakkosharvennus tukkipuutakin tuottavana ja päätehakkuuta ennen lannoitus.

Metsänhoito Metsänhoito