Kommentit (8)

 1. Kukapa nyt siitä tykkäisi, että pihan läpi tie tehdään kysymättä.

 2. Meidänklin metsässä kävi pari vuotta sitten samanlainen tapaus. Kuva pääsi oikein paperilehteen. Nyt se mänty on kuollut ja siis aikanaan päätyy jättöpuuksi sen sijaan, että olisi päätynyt pylvääksi vaikka Saharaan.

 3. metsä-masa

  Kovasti siinä on paineita purettu kun kuorinta on mennyt ympäri rungon.

  Kynnen jäljet on yltäneet kahden vuosikasvun syvyyteen, ja rungon yläreunasta puuaines on maistunut vielä paremmalta.

 4. Joko on isäntä kotona…

 5. metsä-masa

  Kyllä on, karhut on olleet lähistöllä ja seurailleet liikkeitämme jo vuosien ajan.

  Jokunen vuosi sitten merkkasivat raivausporukan ressun kasoillaan, myöhemmin puronvarressa tuoksui kesähelteellä märän eläimen tuoksu, mutta mitään ei kuulunut eikä näkynyt.

  Tämän vuoden hakkuu ja tienteko toi metsänvartijan taas esille, se tästä on uutta, ettei hirvien jälkiä ollut tällä kymmenen hehtaarin alueella tänä syksynä

 6. Anton Chigurh

  Hirvillä on geeneissä karhunpelko; riittää kun karhunpaska haisee. Myyrillä on samalla tavalla geeneissä ketunpelko. Niitä ei ole siellä missä on kettuja. Ei mitään tekemistä syöntitehon kanssa.

 7. Olisiko geeneissä karhunpelko; Olen nähnyt kaurapellossa syömässä hirvilehmän 2 vasan kanssa. Toisessa päässä 2 karhua mätti kauraa suuhunsa. Se pelosta. keväällä nälkäinen nalle jahtaa lihaa tosissaan.

 8. Siellä missä karhukanta on vahva, tottuvat hirvet elämään samoilla alueilla ihan sopusasti. Toisaalla, missä karhut harvinaisempi tuntuu hirvetkin niitä pelkäävän ihan erilailla.

Luonto Luonto

Kuvat