Kuplafolkkari nuoren miehen unelma

Kesäaikaan ajeltiin kavereiden kanssa urheilutapahtumissa, maatalousnäyttelyissä ja tietenkin lavatansseissa, joihin valmistauduttiin asiaankuuluvalla huolellisuudella.

Juhannus oli kesän kohokohta, jolloin Kupla täyttyi ääriään myöten teltoista ja muista tarvikkeista.

Oma auto mahdollisti liikkumisen kotipitäjän ulkopuolellakin. Autot on vaihtuneet, mutta mukavat muistot pysyvät mielessä nuoresta kuljettajasta ja Kuplasta. Hyvää juhannusta !

Kommentit (4)

 1. Oli itselläni samanlainen mutta oli jo pystylampulla

 2. metsä-masa

  metsä-masan juhannus terveiset oli jäänyt juhannusruuhkaan, mutta eihän se kaukanakaan vielä ole !

  Tuore ajokortti ja ensimmäinen auto oli mahtava-asia maalaispojalle, aikaakin siitä on kulunut yli 45 vuotta. Auton hankintaan vaikutti silloin kotiin kutsuttu eläinlääkäri. Hänen autoesittely oli reipasta ajoa kun hän ajoi ” folkkarillaan ” puoleksi ummessa ollutta tietä kotiin.

  Kupla oli 30 000 km ajettu, joka oli paremmin kesä auto. Eno oli autokauppias ja hänelle siitä toimeksianto, pian sopiva folkkari löytyikin. Kupla ei ollut kovin nopea ajettava, ei tainnut mennä 100:n kertaakaan rikki, mutta parempi niin silloisille sorateille vauhti riitti, mitään haavereita ei sattunut autolle eikä kuljettajalle.

 3. Mistä muuten on kehitetty tämä ”folkkari”? Mielestäni kyseessä on volkkari; folkkari on vene…

 4. metsä-masa

  Kyllä vesille ja pieniin purjeveneisiin ” folkkari sana viittaa !

  Taisi kuplafolkkarin aikoihin kansankielellä kaikki WW:t olla ja tarkoittaa kuplia. Kupla oli tykätty auto metsäammattilaisilla ja eläinlääkäreillä, ajelivat taloihin miltei auraamattomia polanneteitä vauhdikkaasti, firmojen työsuhdeautot on oli hyvin yleisesti myös kuplia.

Harrastukset Harrastukset

Kuvat