Kommentit (13)

 1. Gla

  Niin paljon on maassa nyt vettä, että melkoiset pakkaset tarvitaan korjuukelien pelastamiseksi. Ainakaan tällä hetkellä ei ennusteessa parannusta näy. Räntäsadetta lähinnä, mikä vain pahentaa tilannetta.

 2. Ei haittaa kun on kovan maan kohteita tulevan hakkuun alla.

 3. Gla

  Ei minuakaan haittaa, kun raivaussahaa järeämpää kalustoa en metsään tänä talvena vie. Monia tilanne silti haittaa. Se hyvä puoli asiassa on, että tukkojen avaaminen ojista lapiolla tai kuokalla on nyt helppoa.

 4. William Munny

  Huonolta näyttää täälläkin kelit.Vesitolskaa metsässä.
  Lunta tulee tänään sakiasti.

 5. Luulis sitä saavan puun alempaakin poikki.

 6. Visakallo

  Varjele, jos motomies jättäisi tuommoiset kannot!

 7. Jaa tää on tämmönen palsta mihnä ei viitti kuviaa pistää ku alkaa tää ihmeellinen tapoelu.. mättääsee viitti sahata ja toiselta puolelta jääny puuta näkyvii.. Tolopainen vissii kaivaa puunsa esii..

 8. Kyllä on jäänyt toisaan iso kanto, melkein puoli litraa ; siinä olisi puuta moneen tulitikkuun, jos olisi haapaa ja jos tulitikkuja vielä tehtäisiin 🙂 .

 9. Pahoittelut puukauha_poika tämän palstan tyhmistä kommenteista. Eipä tullut kuvaa katsellessa mieleenkään että onpas pitkä kanto, joillain näköjään tuli.

 10. Yleensä vain tuohon kannon pituuteen voi kommentoida, että ötökät,sertit ja ns. suojelijat vaahtoavat lahopuun määrästä. Jos hakkuussa kivikkoisessa tai mättäikköisessä maastossa jää teräketjujen säästämiseksikin tai ihan muuten vain pitempi (n. 10cm..) kuitukanto, sillä ei puutilin kutistumisen kanssa mitään merkitystä.Ei yhtään mitään.

 11. Visakallo

  Jokainen voi toki jättää kannot niin pitkiksi kuin haluaa, mutta olaan tässäkin asiassa tasapuolisia. Jos tuo sama kuvio olisi hakattu motolla ja kuvassa näkyisi tuo sama kanto aivan samalla tavalla, olisi laaja kommentointi pitkistä kannoista vuorenvarmaa.

 12. Kuvakulma tekee kannosta pitkän. Lähes kaikissa kuvissa, varsinkin jos on vain yksi kuva, voi asian nähdä aivan eri tavalla kuin totuus on. Kuva valehtelee enmmän kuin tuhat sanaa.
  On myös paljon kuvia, joista äkkinäisenä en keksi sitä villakoiran ydintä. Pitäisi aina katsoa myös suurempana se kuva. Minulla on läppärissä tällainen leveä, mutta matala näyttö ja kuvista jää melkein aina alaosasta aikalailla pois. Tosin metsä näyttää silloin aina paremmalta.
  Juurenniskan päältä kymmenen senttiä on virallisesti kannon hyväksytty korkeus.

 13. Miksi otat järeät männyt pois? Ne tuolla pohjalla antaisivat parhaan taloudellisen lisäkasvun.
  LUULISIN…

Metsänhoito Metsänhoito