Ryhdy kirjailijaksi

Haluatko Metsäkustannuksen kirjailijaksi?

Metsäkustannus julkaisee metsäalan tietokirjoja sekä käytännönläheisiä tietokirjoja laajemmin luonnosta ja luontoharrasteista.

Kustannamme metsänomistajien, metsäalan opiskelijoiden ja ammattilaisten monipuoliseen tiedontarpeeseen kirjoja esimerkiksi metsänhoidosta ja metsäluonnosta. Käytännön ohjeita ja oppaita julkaisemme eri työvaiheisiin ja esimerkiksi verotukseen. Kustannamme myös luonto-oppaita sekä eräalan ja kädentaitojen harrastekirjoja – kaikenlaisia metsän ja ulkoilman ohjaamaan elämäntapaan keskittyviä tietokirjoja. Kustannuspäällikkö FM Tuomas Kares (tuomas.kares@metsakustannus.fi) vastaa sekä metsäalan että käytännön tietokirjoista.

Metsäkustannus ei julkaise romaaneja, novelleja, runoja, lastenkirjoja tai henkilömuistelmia.

Tarjoamme myös julkaisupalveluja mm. järjestöille ja yrityksille, jotka haluavat toteuttaa täysin omannäköisensä kirjan tia  kartan omien tarpeidensa mukaan. Niiden tiedusteluihin ja tarjouspyyntöihin vastaa palvelualueen päällikkö Janne Kostamo, janne.kostamo@karttakeskus.fi.

Jos sinulla on käsikirjoitus tai kirjaidea, jota haluat tarjota Metsäkustannukselle, ota rohkeasti yhteyttä ja kerro ajatuksestasi. Liitä mukaan joko valmis käsikirjoitus tai kirjaidean sisältösuunnitelma, näytetekstiä sekä näyte mahdollisesta kuvituksesta. Mukaan kannattaa liittää lyhyt kuvaus tai luonnehdinta hankkeesta.

Aineistoa voi lähettää sähköpostitse janne.kostamo@karttakesksu.fi tai tai tuomas.kares@metsakustannus.fi tai kirjeenä.

Emme voi taata palautetta kaikille käsikirjoituksille, mutta pyrimme vastaamaan kahden kuukauden kuluessa. Älä lähetä originaalikuvia tai -piirroksia. Huomaathan, ettemme palauta kirjahankkeiden aineistoa ilman eri sopimusta.