Maatila

Maatila 9,766 ha Parikkalan rehevillä Rautalahden rinteillä.
Talouskeskuksessa on v. 1965 valmistunut omakotitalo huoneistoalaltaan noin 52 m2, jossa kuisti, tilava eteinen, keittiö, kaksi kamaria ja polttava kuivakäymälä. Kellarikerros on myös mahdollista ottaa käyttöön. Liesi/leivinuuni lämmittää keittiön ja kamarin, peräkamarissa on lisäksi pieni kamiina. Vesiputki vedetty lähdekaivolta talon nurkalle, viemäröintiä ei ole. Vehmaasta pihapiiristä löytyvät pihasauna, vanha aitta ja puucee. Muita rakennuksia ovat vanha riihi, navetta ja pieni maakellari. Viljavaa maata löytyy hyvin peruna- ja kasvimaalle niin pihapiiristä kuin lähiympäristöstä.
Tila yltää kalaisan Simpelejärven rantaan, jossa omaa pohjoiseen avautuvaa rantaviivaa on noin 110 m. Ranta on hiekkapohjainen ja näkymät avarat Muukkosenselälle. Rannalle on vedetty sähköt, tie on perille saakka ja kaavoitus mahdollistaa 25 k-m2:n saunarakennuksen rakentamisen.
Tilan metsämaasta n. 1,7 ha on varttunutta rauduskoivikkoa, taimikoita on n. 4,5 ha ja tuoretta lehtoa n. 1 ha. Lehtokokonaisuus on lehtipuuvaltainen, lajistoltaan runsas luonnon monimuotoisuudelle tärkeä ”linnunlaulumetsä”, johon kytkeytyy lisäksi n. 0,5 ha lehtomaisen kankaan lehtipuuvaltainen kuvio. Osa lehdosta on suojeltu metsälain 10 §:n tarkoittamana erityisen tärkeänä elinympäristönä.
Mielellämme esittelemme tätä pientä tilakokonaisuutta – tervetuloa tutustumaan!

Kaavatilanne

Päärakennus talouskeskuksineen sijaitsee erillispientalojen alueella (kaavamerkintä A). Rannassa rakennuspaikka saunalle, alueelle saa rakentaa kerrosalaltaan enintään 25 m2 rantasaunan vähintään 15 m:n etäisyydelle keskiveden korkeuden mukaisesta rantaviivasta. Rakennuslupa haettu ja saatu vuonna 2018 saunarakennukselle.

Liitetiedostot

Kiinteistorekisteriote_580-417-4-77.pdf