Metsälehden lukijamatka Espanjaan ja Portugaliin
23. – 29. huhtikuuta 2019

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiselle kiertomatkalle, jonka aikana tutustumme Espanjan ja Portugalin merkittäviin suurkaupunkeihin Madridiin ja Portoon sekä mielenkiintoisiin maakuntiin näiden välissä. Matkan aikana opimme paljon maiden monipuolisesta kulttuurista ja historiasta sekä metsätaloudesta. Matkanjohtajana toimii metsäasiantuntija Jouko Lehtoviita, joka tuntee hyvin alueen tavat ja historiaa.

Matkaohjelma:

Tiistai 23.4.
Helsinki – Madrid

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa tapaamme matkanjohtajamme metsäasiantuntija Jouko Lehtoviidan. Finnairin suora lento Madridiin lähtee kello 16.55. Saapuminen Madridiin paikallista aikaa klo 20.25. Lähdemme suoraan lentokentältä bussilla kohti Salamancaa. Ajamme kohti maaseutua vuoristomaisemissa saapuen historialliseen Salamancan kaupunkiin, jossa yövymme. Yhteinen iltapala hotellissa.

Keskiviikko 24.4.
Salamanca – Porto

Aamiaisen jälkeen lyhyt kiertokävely oppaan kanssa Salamancan upeassa keskustassa Salamanca ”kultainen kaupunki” on yksi Espanjan kielen ja kulttuurin kehdoista. Sen vuonna 1215 perustettu yliopisto on espanjankielisen maailman tärkeimpiä ja vanhimpia. Matkakohteena Salamanca on vielä melko tuntematon, minkä takia kaupungissa pääsee nauttimaan aidosta espanjalaisesta tunnelmasta.

Salamancan historialliset alueet kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin ja kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovatkin historialliset kirkot, palatsit ja sillat. Kaupunkikierroksella tutustumme Salamancan historialliseen keskustaan kävellen. Kierroksen kuluessa näemme Salamancan ”sydämen” Plaza Mayor keskusaukion, vanhan ja uuden katedraalin, vanhan yliopiston, 1100-luvulla rakennetun San Martinin kirkon, Casa de las Conchas simpukkatalon seka roomalaisten rakentaman sillan Puente Romanon. Kävelykierroksen jälkeen lähdemme kohti Portugalia ja Portoa. Matkalla vierailemme metsäkohteessa. Yhteinen lounas maalaisravintolassa.

Ilta omaa aikaa Portossa, illalliseksi voidaan suositella vaikkapa Portugalin lempikalaa turskaa, jota saa hyvin monessa eri muodossa, myös suomalaisille maistuvina versioina.

Torstai 25.4.
Porto – Mirandela

Aamiaisen jälkeen Porton kaupunkikierros. Portugalin toiseksi suurin kaupunki on rento, kiehtova ja kaunis. Kun siihen lisätään vielä kaupungin tunnetuin juoma, portviini sekä kiinnostavat kulttuurikohteet ja mainio ruoka, ei ole ihme, että Porto on matkailijoiden piirissä kovassa nousussa.

Teemme kaupunkikierroksen tilausbussilla, mutta tutustumme myös mielenkiintoisimpiin kohteisiin kävellen. Kierroksen aikana näemme Porton historiallisen keskustan, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, Porton katedraalin, Sao Beniton rautatieaseman, jonka seiniltä löytyy kauniita laattamaalauksia, Sao Franciscon kirkon Vapauden aukion, Clerigosin kirkon korkean kellotornin, joka sijaitsee lähellä maailman kauneimpiin kirjakauppoihin kuuluvaa kirjakauppa Lelloa (kirjakauppaan omatoimisesti, sinne on pääsymaksu ja usein jonoa).

Kierroksen jälkeen teemme jokiristeilyn Douro-joella, vierailemme portviinikellarissa ja maistelemme tietysti itse viiniä. Yhteisen lounaan jälkeen vapaa aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Illansuussa ajamme yöksi viehättävään Mirandelan pikkukaupunkiin.

 

Perjantai 26.4.
Mirandela – Medina del Campo

Aamiaisen jälkeen suuntaamme metsäkohteelle ja tutustumme paikallisen metsänomistajayhdistyksen toimintaan ja mm. eukalyptuksen kasvatukseen. Eukalyptus on mäntypuiden ohella merkittävin metsäteollisuuden raaka-aine sekä Portugalissa että Espanjassa. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme Espanjan puolelle Medina del Campoon, jossa yöpyminen.

Lauantai 27.4.
Madrid

Aamupäivällä käymme tutustumassa mielenkiintoisiin mäntymetsiin ja omakustanteisen lounaan jatkamme yöksi suurkaupunki Madridiin. Nautimme yhteisen illallisen, jonka jälkeen on vapaata.

Sunnuntai 28.4.
Madrid

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Madridissa, joka on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista. Se sijaitsee Sierra de Guadarrama-vuoriston eteläpuolella Uuden-Kastilian ylängöllä. Madridissa nautitaan viileistä talvista ja kuumista kesistä. Espanjan eloisa pääkaupunki yllättää matkailijan monipuolisuudellaan ja uskomattoman runsaalla kulttuuritarjonnallaan. Taidetta, kulttuuria eri muodoissaan, bulevardeja, puistoja, monumentteja, suihkulähteitä, kulinaristisia nautintoja…

Kierroksen aikana tutustumme Madridin kuuluisimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin bussilla ja osin jalan. Näemme mm. kaupungin museokeskittymän, jossa taideaarteita löytyy Reina Sofían, Pradon ja Thyssen Bornemiszan museoista, Retiron puisto, komeiden rakennusten ympäröimä Cibelesin aukio Antiikin Rooman maan ja hedelmällisyyden jumalatarta Cibelestä esittävine patsaineen, Puerta del Solin legendaarinen aukio ja kaupungin symboliksi muodostunut karhupatsas, kaunis Plaza Mayor-aukio sekä tietysti Madridin viehättävät kaupunginosat. Historiallisten kortteleiden lisäksi näemme myös modernia Madridia mm. CTBA:n eli Cuatro Torres Business Arean,
Madridin osittain vielä rakenteilla olevan uuden liikekeskuksen neljä upeaa pilvenpiirtäjää.

Yhteisen lounaan jälkeen vapaata aikaa esim. ostoksille tai museokäyntiin. Madridissa on paljon kuuluisia tapasbaareja, joissa vielä illalla herkutella ja kruunata matkan.

Maanantai 29.4.
Madrid – Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee 10.20 ja Helsinkiin saavutaan 15.30

Lennot:
AY1661 tiistai 23.4.2019 Helsinki – Madrid kello 16.55 – 20.25
AY1662 maanantai 29.4.2019 Madrid – Helsinki kello 10.20 – 15.30

Majoitus:
Salamanca 23.-24.4.2019
Hotel Exe Salamanca 4*
C/Álava, 8-14, Salamanca 37001 España

Porto 24.-25.4.2019
Hotel Mercure Porto Centro 4*
Praça da Batalha, 116, 4049-028 Porto

Mirandela 25. – 26.4.2019
Hotel Dom Dinis
Avenida N. Sra. Do Amparo, 5370 – 210 Mirandela

Medina del Campo 26.-27.4.2019
Hotel Ele la Mota
Calle Fernando el Católico, 4, 47400 Medina del Campo

Madrid 27.-29.4.2019
Hotel Sterling 3*
Calle San Bernardo, 29 – 31, 28015 Madrid

Matkan hinta:
Metsälehden kestotilaajalle 1520€/hlö
Muille kuin tilaajille 1595€/hlö
Matkan kokonaishintaan sisältyy

  • Finnairin suora lento Helsinki – Madrid–Helsinki lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa hotelliaamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla
  • ohjelman mukaiset ruokailut; 4 x lounas, 1 x illallinen (sis. 2 x viini/olutannos, tai alkoholiton ruokajuoma), 1 x iltapala, 1 x viinimaistiaiset
  • suomenkielisen metsäasiantuntijan matkanjohtajuus alkaen / päättyen Helsinki

Lisämaksusta:

  • yhden hengen huone, 320 €, ilman huonekaveria matkustavan tulee ottaa yhden hengen huone
  • muut palvelut

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei li-
sätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Huom!
Matka on kiertomatka, jossa siirrytään paikkakunnalta toiselle. Matka vaatii normaalia liikuntakykyä.

Ilmoittautumiset:
Verkkokaupassa www.kontiki.fi
Puhelimitse 09-466 300
Sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi

Maksuehto Ennakkomaksu 400 € / hlö, verkkokaupassa varauksen yhteydessä tai 7 vrk varauksesta. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.
Hinnat perustuvat 6.11.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksienym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään  matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kon-Tiki Tours on 100% suomalainen, yksityinen matkatoimisto, joka toteuttaa räätälöityjä ryhmämatkoja eri teemoilla ympäri maailmaa. Erikoisosaamistamme ovat luonto- ja lintumatkat sekä kulttuuri- ja wellness-matkat suomalaisten asiantuntijaoppaiden johdolla. Senioriryhmiin erikoistunut MatkaSeniorit-klubi ja metsä- ja maatalouden erikoismatkoja tekevä Trio Travels ovat myös tuotemerkkejämme.