Metsälehden lukijamatka Sveitsiin 13.-17.5.2020

Metsälehden lukijamatkalla pääset näkemään Sveitsin kauniita maalaismaisemia. Perehdymme monipuolisesti metsien hoitoon, puunjalostukseen ja maaseudun pienyrityksiin. Hyvällä tuurilla näet, miten puuta korjataan helikopterin avulla. Jääkiekon ystäville tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kannustamaan Suomea jääkiekon MM-kisoissa. Tervetuloa mukaan! Ilmoittauduthan ajoissa, paikkoja on rajoitetusti.

Matkaohjelma

13.5. keskiviikko │ matkapäivä, Puurakentamisen innovaatio
– lounas, illallinen

Tilauksesta järjestämme halukkaille Finnairin edestakaisen liittymälennon Suomen maakuntakentiltä Helsinki-Vantaalle (esim. Oulu, Rovaniemi, Joensuu, Kuopio).

Finnairin lentomme Helsingistä Zürichiin kello 07.55 – 09.45.
Oppaamme Teija ottaa meidät kentällä vastaan. Lounas matkan varrella. Lounaan jälkeen teemme yritysvierailun innovatiiviseen yritykseen, joka on erikoistunut puurakentamiseen. Yritys valmistaa paikallisesta kantavia rakenteita liimapuusta tehdyistä onteloelementeistä.

Alkuillasta saavumme Alpstein-vuoriston juurella sijaitsevaan tyypilliseen sveitsiläiskylään Appenzeliin, jossa majoitumme perhehotelli Hotel Löwen Appenzelliin.

Kokoontuminen sovittuun aikaan hotellin aulassa, opas esittelee hotellin ja sen jälkeen kävellen tutustuminen hotellin lähialueeseen.

4 ruokalajin illallinen hotellilla (kuten kaikkina iltoina)

 

14.5.torstai │ Sahavierailu, juustola, suklaatehdas, puurakentaminen
– aamiainen, illallinen

Aloitamme päivän tutustumalla paikalliseen perheomisteiseen sahaan Dietfurtissa Toggenburgin laaksossa.
Sen jälkeen tutustumme juuston valmistukseen pienessä meijerissä, joka sijaitsee kauniissa Lichtensteigin keskiaikaisessa kylässä. Perheyrityksen tuotteita myydään kaikkiin maanosiin.
Sveitsissä on paljon pieniä perheyrityksiä ja paikalliset juustontekijät ovat saaneet runsaasti kansainvälisiä palkintoja alan kilpailuissa. Pääsemme nauttimaan juustopöydän maistiaisista.
Teemme ostosretken myös vieressä olevalle Kägin suklaatehtaalle.

Iltapäivällä tutustumme rakennusfirmaan, joka käyttää pääasiassa paikallista puuta rakentamiseen. Vierailun jälkeen paluu hotellille ja hotellin illallinen.
Halukkaille lisämaksusta liput Suomi – Latvia MM-jääkiekko-otteluun. Illallinen Zürichissä ennen ottelua. Paluu ottelun jälkeen hotellille.

 

15.5. perjantai │ metsätyönäytös, maatilavierailu, patikointia
– aamiainen, kevytlounas, illallinen,

Aamiaisen jälkeen ajamme pikkuteitä pitkin kumpuilevan maalaismaiseman läpi Toggenburgin laaksoon St.Gallenin kantonin puolelle, missä tutustumme metsätalouteen.
Mahdollisuuksien mukaan, pääsemme seuraamaan puunkorjuuta vinssillä tai helikopterilla. Metsien käsittelyn perusteet poikkeavat vuoristossa huomattavasti siitä, mihin olemme tottuneet Pohjoismaissa. Jyrkät rinteet ovat vaativia.

Nautimme kevyen lounaan maatilalla vuorten juurella. Tilalla kasvatetaan lehmiä ja vuohia. Nuori emäntä hoitaa yrttitarhaa, ja valmistaa yrteistä teetä ja muita tuotteita. Sen jälkeen piipahdamme vieressä olevalla kivilouhimolla, missä me saamme maistiaisiksi iltapäiväviinit.
Osa päivän liikkumisista tehdään sään salliessa patikoiden.

Palaamme iltapäivällä hotellille. Loppupäivä on vapaata aikaa. Hotellin illallinen.

 

16.5. lauantai│ patikointia, puusoitintekijä
– aamiainen, illallinen

Aamiaisen jälkeen siirrymme paikallisjunaan (tai bussiin), joka vie meidät rinnehissille. Nousemme lähes 2000 metrin korkeuteen ihailemaan maisemia ja patikoimaan oman kunnon mukaan.
Kohteessa on ravintola, jossa voi nauttia tarjoilusta omakustanteisesti. Vierailemme Hackbrett –nimisiä puusoittimia valmistavalla verstaalla. Hackbrett on kannelta muistuttava monikielinen soitin, jota soitetaan yleensä ilman nuotteja. Sveitsiläisissä kansanmusiikkiryhmissä se on vakiosoitin.

 

17.5. sunnuntai │ kastanjametsä, Zürich, kotimatka

– aamiainen, lounas

Hyvästelemme aamiaisen jälkeen hotellimme ja suuntaamme kohti Zürichiä. Pysähdymme matkan varrella jalokastanjametsikköön Walenseen rannalla ja patikoimme oppaan kanssa noin tunnin verran. Alueen mikroilmasto on hyvin leuto ja suosii jalokastanjan ohella myös palmujen ja banaanipuiden kasvattamista. Jatkamme Linth-kanavaa eteenpäin. Lounastauko matkan varrella.

Ajamme Zürich-järven rantaa Zürichiin lentokentälle.
Lähtöselvitys Finnairin lennolle Helsinkiin kello 19.10 – 22.50.

Majoitus

Idyllinen tyypillinen Alppihotelli Löwen***  Appenzellin kaupungin keskustassa.
Naapurihotellissa, missä illallistamme on sauna ja baari matkalaisten käytössä. Kaikissa huoneissa on WC/pesuhuone joko amme tai suihku, radio, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ja nettiyhteys. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Huonekoko on noin 25m2.

Appenzell on sisä-Appenzellin kantonin idyllinen pääkaupunki ja siellä vielä nykyäänkin paikallisvaalit hoidetaan ulkona ja ”käsi ylös periaatteella “. Naiset saivat äänioikeuden maan hallituksen päätöksellä vuoden 1990 lopussa.

Lennot

AY1511 keskiviikko 13.5.2020 Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
AY1514 sunnuntai 17.5.2020 Zürich – Helsinki kello 19.10 – 22.50

Matkakohde Sveitsi
Matkan ajankohta 13.-17.5.2020, keskiviikko – sunnuntai

Matkan hinta

Matkan kokonaishinta Metsälehden kestotilaajat 1835 euroa ja muut 1910 euroa/henkilö, kun ryhmässä on minimi 20 lähtijää

Matkan alustavaan hintaan sisältyy

• suora lento Helsinki–Zürich–Helsinki lentoveroineen
• majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• ohjelman mukaiset ateriat; 3 x lounas, 3 x illallinen
• Suomalainen paikallisopas mukana alkaen / päättyen Zürich
• palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta
• yhden hengen huone, 190 €
• ruokajuomat
• ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
• muut palvelut
• liput Suomi – Latvia otteluun 14.5., KAT2 99 €

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Ilmoittautumiset

Kon-Tiki verkkokaupassa www.kontiki.fi
Puhelimitse 09-466 300
Sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi

Maksuehto Ennakkomaksu 400 € / hlö, verkkokaupassa varauksen yhteydessä, muuten 7 vrk varauksesta.
Loppumaksu 7 viikkoa ennen matkan alkua=22.3.2020

Hinnat perustuvat 18.10.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/