Puutarha kukoistamaan

Tietokirjat puutarhureille. Mitä puutarhasi kasvit tarvitsevat? Kuinka lannoitat? Mitä puutarhassa tapahtuu kemiallisesti? Miten pieneliöt toimivat?

Kukoistavan puutarhan taustalta löytyvät sekä huolellinen suunnittelu että tarkasti mitoitettu lannoitus.  Lantakirja antaa ymmärrettävän ja yksinkertaisen kuvan lannoittamisesta. Tutustumisen arvoinen teos on myös Kaunis mökkipiha, joka opastaa monimuotoisen ja maisemaan sopivan pihapiirin luomisessa.

Lantakirja – opas puutarhan maanalaisen elämään

Kuinka voit antaa puutarhan kasveille kaiken, mitä ne tarvitsevat? Maaperä, lämpö, valo ja ilma ovat vain jossain määrin ihmisen paranneltavissa. Mutta kasvien saamaan ravintoon voi vaikuttaa hyvinkin paljon. Lantakirja – Opas puutarhan maanalaiseen elämään neuvoo, kuinka se tapahtuu.

Lantaa, sontaa, paskaa, lietettä, kakkaa. Käytetäänpä mitä nimeä hyvänsä, niin kyseessä on erinomainen ravintoaine. Lannoittaminen on erikoinen eikä aivan sisäsiisti aihe, joka koskettaa puutarhureita, ammattiviljelijöitä sekä tietysti puutarhahifistelijöitä. Yllättävää kyllä, lannoittamista tarvitaan myös kaupunkiasunnon pihamaalla tai puutarhassa.

Lannoittaminen voi olla helppoa, kun ymmärtää mitä maaperässä tapahtuu.

Lantakirja on perusteellinen opas jokaiselle puutarhurille, joka haluaa ymmärtää kasviensa elämää juuria myöten. Se kertoo helppotajuisesti, miten kasveja lannoitetaan tehokkaasti, kulloisenkin tilanteen mukaisesti ja luontoa kunnioittaen. Kirjassa käsitellään eri luonnonlantatyypit, niiden ominaisuudet ja käyttökohteet. Siinä kerrotaan, mitä puutarhamullan pinnan alla pitäisi tapahtua – ja mitä puutarhurin pitäisi tehdä, jos ei tapahdu. Koska luonnossa aineet kiertävät ja jätteistä syntyy uuden kasvun voimaa.

Lantakirjan löydät metsakirjakauppa.fi:n valikoimasta. Tilaa Lantakirja täältä!

 

 

 

Kaunis mökkipiha

Kuinka kaunis ja viihtyisä mökkipiha oikeasti tehdään? Joskus huomaa vierailevansa kesämökillä, jonka pihalla kaikki on kuin sattumalta ja luontevasti kohdallaan, kaunista ja viihtyisää. Se tarkoittaa, että kaikki on suunniteltu.

Kaunis mökkipiha on sekä puutarhaintoisen mökkeilijän tietopaketti, että näyttävä inspiraatiolähde. Mökkipihan suunnittelu, pohjustaminen, rakentaminen, kasvilajien valinta ja hoito käydään läpi kuin lukijan kanssa käsi kädessä kulkien. Yksi kirja – ja jokainen voi viihtyä omalla mökillään ammattimaisesti suunnitellulla pihalla!

  • Puutarhakirja mökkipihan suunnitteluun
  • Suunnitteluohjeita luontevan ja toimivan mökkipihan rakentamiseen
  • Pihan ja puutarhan suunnittelu
  • Kasvilajien valintaa – piha nyt ja muutaman vuoden kuluttua
  • Teemapuutarhoja ja istutusideoita
  • Eri maasto- ja maaperätyypit
  • Vanhan ja uuden mökin pihamaa
  • Hyötypuutarha mökillä
Opas kauniin ja toimivan mökkipihan suunnitteluun

 

Tilaa Kaunis Mökkipiha -kirja täältä!