Keskustelut Metsänhoito 03-khl:n metsän päätehakkuu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
 • 03-khl:n metsän päätehakkuu

  Ei ole ennen ollut tarvetta hakkuuttaa vielä 03-kehitysluokan metsää mutta nyt on. Kirjanpainajatuhoja on siellä täällä ja joskus aikoinaan istutetut männyt on pääosin tupsulatvaisia. Metsätyyppi on lehtomaista kangasta.  Puut on osin tukkipuuta; niistä  yhden ja 2-tukin puita suurin osa.  Tukki% jää alle 50 :nen.  Kyseessä on 48 vuotias metsä joka yleensä vielä harvennetaan täällä päin yhden kerran.  Jos alikasvoskuusikko säästyy, niin sitä voisi ajatella jätettäväksi paikoin pystyyn.  Istutus olisi kuuselle jatkossa tulossa ja korkeintaan 1600 kpl/ha tiheyteen. Väleihin saa tulla luontaista lehtipuuta.    Oletko itse joutunut hakkuuttamaan metsää kirjanpainajatuhojen tai niiden ehkäisyn takia ?

 • mehtäukko

  Kyllähän se keljuttaa, mutta minkäs teet enkä ole vielä joutunut uhriksi? Kannattaa kuitenkin ottaa ennen askeleita kuin odotella kuusiporan juhlia. Kattavan aliskasvoksen säästäisin, kasoille puinti ja rojuille energiakauppa. Syksystä jatkuvatoiminen mätästys ja keväällä kuusen potit…

  Panu

  Yksi kirjanpainajahakkuu tehtiin muutama viikko sitten ja toinen vielä odottaa korjuuta. Joillain alueilla kuusen kasvatus on jo liian iso riski.

  A.Jalkanen

  Lehtomaiselle kankaalle voisi ajatella vaihtoehtoisesti visakoivua tai sekametsää, eli aluksi istuttaisi koivua jonka sekaan siementyy sitten muita puita. Vai onko hirvien suosima alue kyseessä?

  KeMeRat

  Omt voi aj. ve. vk./sekam. A. 303+muu puulaj. Hirvet ❤️ alue?

  Metsuri motokuski

  Paljon tuli aikoinani lyötyä kenttään sellaisia koivikoita joita oli visalle istutettu. Hyvä visakoivikon saaminen tarvitsee huolenpitoa.  Minusta aloittajalla hyvä malli sekametsän alkuun saattamiseksi. Jos hirvistä ei ole haittaa niin voisin jopa kirjanpainajalle uhanalaisimmat suunnat istuttaa koivulle suoraan. Välttämättä kirjanpainajalta ei jatkossa pelastu jos koivua on vain kuusikon seassa.

  Nostokoukku

  Visakoivun taimia markkinoitiin 80-luvulla taimitarhoilta pellonmetsittäjille mahdollisuutena äkkirikastumiseen. Onkohan noilla käppyröillä kukaan vielä tiliä saanut.? Taitaa markkinat olla aika ohuet. Tietenkin suorimmat selluksi kelpaavat ja mutkaisimmat polttopuuksi. Itse muutaman kymmenen runkoa istutin. Mutkaista ja haaraisia kasvoi. Sitä mukaan, kun lumi on haaroja rouhinut, olen pistänyt polttopuuksi. Siinä toimii kyllä aivan hyvin.

  Visakallo

  Kyllähän visakoivuilla on ihan kelvollisia tilejä saanut, ei minulla ole ainakaan ollut mitään valittamista. Kolmas sukupolvi on jo kasvamassa. Onhan niissä hoitamista enemmän kuin tavallisissa puissa, mutta eihän se ole kuin työtä.

  Nostokoukku

  Kukahan niitä ostaa? Jäljellä olevat ehjänä säästyneet ovat jo melko jytyjä runkoja. Hennoisin moisista rumista pattipuista jo luopua. Ovat sitkeitä tehdä hellapuiksi.

  Apli

  Lähellä on vastaavia tuhoja kun Puukilla, ja isohkoja alueita mun metsänaapureilla ja viimeisen 6kk aikana niitä on hakattu aukoiksi, 03-04 kuusikoita ovat olleet, itsellä seurannassa yksi näitä alueita suht lähellä oleva kuusikko, toivoa sopii että se säilyy.. 1600kpl 2v kuusta tai sitten esim 1000kpl kuusta ja ripaus mäntyä sekaan, luonnontaimia tulee aina, varsinkin jos lähellä on koivikoita.

  Visakallo

  Nostokoukulle: Eiköhän ne visan ostajat sieltä netistä löydy kuten kaikki muukin nykyään. Metsänhoitoyhdistykseltä voi myös tiedustella ostajia. Kalliita hellapuita polttelet!!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)