Tietosuojaseloste

Päivitetty 2.6.2022

Tapio Palvelut Oy:n tietosuojalauseke

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä sovellettavan tietosuojalain mukaisesti.

1. Mitä tietoja sinusta kerätään?

Keräämme sinusta muun muassa seuraavia tietoja:

  • nimi
  • osoite
  • postinumero
  • postitoimipaikka
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • sukupuoli
  • syntymävuosi
  • asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot, peruutustiedot
  • suoramarkkinoinnin suostumukset ja kiellot
  • verkkopalveluun rekisteröitymisen edellyttämät tiedot, kuten käyttäjätunnus ja salasana
  • evästeiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla kerättävät tiedot

Kerättävät tiedot määritellään tarkemmin Metsälehden tilaaja- ja suoramarkkinoinnin selosteissa sekä verkkopalvelun käyttöehdoissa:

Tilaajarekisteri

Suoramarkkinointirekisteri

Verkkopalvelun käyttöehdot

2. Milloin ja miten keräämme tietoja sinusta?

Keräämme tietoja sinusta kun:

  • olet yhteydessä asiakaspalveluumme
  • tilaat tuotteen tai palvelun asiakaspalvelumme, tilauslomakkeen tai verkkokauppamme kautta
  • käytät rekisteröityneen käyttäjän palveluja verkkosivustollamme ja verkkokaupassamme
  • vierailet verkkosivustollamme
  • kun osallistut järjestämäämme kilpailuun tai arvontaan

3. Miksi ja miten käsittelemme tietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme:

  • tunnistaa sinut asiakaspalvelua ja yhteydenottoja varten
  • käsitellä ja toimittaa tilauksesi
  • analysoida ja kehittää palvelujamme
  • kohdistaa sinulle mainontaa

4. Mihin luovutamme tietosi?

Henkilötietosi ovat luottamuksellisia.
Luovutamme henkilötietojasi ulkopuolisille tahoille vain, jos:

  • ulkopuolinen alihankkijamme osallistuu toimeksiannostamme henkilötietojen käsittelyyn (alihankkija ei saa käyttää henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa)
  • viranomaiset vaativat henkilötietojasi väärinkäytösten ehkäisemisessä ja selvittämisessä
  • käytämme ulkopuolista alihankkijaa suoramarkkinoinnissa ja olet antanut luvan suoramarkkinointiin (alihankkija ei saa käyttää henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa)

Tietosi luovutetaan EU:n ulkopuolelle vain, jos kyseisessä maassa taataan tietosuojan riittävä taso, ja jos tietojen luovuttaminen on palvelun teknisen toteuttamisen kannalta välttämätöntä.

5. Miten tietosi suojataan?

Olemme suojanneet henkilötietosi ja niiden käsittelyn käyttäjätunnuksin, salasanoin, palomuurein ja muin teknisin ja hallinnollisin tietoturvatoimin.

6. Kuinka kauan tietojasi säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen kohdassa 3 määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Voit myös itse vaikuttaa tietojen säilytysaikaan kohdassa 8 kuvatulla tavalla.

Tilaajarekisterissä tietojasi säilytetään enintään 10 vuotta viimeisen tilauksen päättymisen tai viimeisen laskun maksamisen jälkeen. Yli 10 vuotta vanhat tiedot poistetaan tilaajarekisteristä kerran vuodessa.

Markkinointirekisterissä tietoja säilytetään enintään 5 vuotta. Yli 5 vuotta vanhat tiedot poistetaan markkinointirekisteristä kerran vuodessa.

7. Miten voit tarkistaa ja korjata henkilötietosi?

Sinulla on oikeus tarkastaa henkilötietosi. Voit milloin tahansa myös pyytää henkilötietojesi oikaisemista, päivittämistä tai poistamista. Huomaa kuitenkin, että sellaisia henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi, tai joiden säilyttämistä laki edellyttää, ei voida poistaa. Huomioithan, että mikäli pyydät tietojesi poistamista rekisteristämme kokonaan, tämä ulottuu myös mahdolliseen antamaasi markkinoinnin kielto-oikeuteen. Toisin sanoen tieto antamastasi aikaisemmasta suoramarkkinoinnin kiellosta poistuu myös muiden tietojesi mukana rekisteristämme. Tämän jälkeen sinulle siis voidaan lähettää jatkossa taas markkinointimateriaalia. Tietojesi poiston jälkeen rekisterinpitäjämme ei ole enää vastuullinen mahdollisesta suoramarkkinoinnista.

Lähetä meille allekirjoitettu tarkastuspyyntö seuraavaan osoitteeseen:
Tapio Palvelut Oy
Asiakasrekisteri
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

Voit myös käydä toimistollamme pyytämässä tai korjaamassa tietosi yllä mainitussa osoitteessa, tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme arkisin klo 9-15, p. 09-315 49 840.

8. Miten voit kieltäytyä suoramarkkinoinnista?

Sinulla on oikeus kieltää tietojesi luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia varten ottamalla yhteyttä Metsälehden asiakaspalveluun: p. 09-315 49 840 (ma-pe klo 9-15), sähköposti: asiakaspalvelu@metsalehti.fi

Voimme lähettää sinulle tärkeitä tiedotteita voimassa olevaan tilaukseesi tai palveluusi liittyen suoramarkkinointikiellosta huolimatta.

9. Evästeet

Käytämme sivustollamme evästeitä. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka sisältää anonyymin tunnistenumeron. Tiedosto säilytetään tietokoneellasi selaimesi yhteydessä. Se ei vahingoita tietokoneitasi tai tiedostojasi. Evästeiden avulla on mahdollista tallettaa tietoa esimerkiksi selaamistasi internet-sivustoista, jotta sivu ”muistaisi” sinut tullessasi sivulle seuraavan kerran. Niiden avulla voimme tarjota sinulle yksilöityjä tietoja ja palveluja.

Evästeiden käytön tarkoitus on parantaa ja mukauttaa käyttökokemustasi sivustollamme sekä auttaa meitä analysoimaan ja kehittämään sivustoa edelleen.

Evästeet ovat välttämättömiä verkkokaupan ja sivuston sisäänkirjautumisen toimivuuden kannalta.

Evästeiden avulla kerättyä tietoa hyödynnetään myös viestinnän ja markkinoinnin kohdentamisessa sekä markkinointitoimenpiteiden optimoinnissa. Metsälehti käyttää Facebook- sekä Google AdWords-mainontaa, Google AdSense ja Google Tag Manager-palveluja.

Voit koska tahansa estää evästeiden käyttö kokonaan tai osittain muuttamalla selaimesi asetuksia. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa sivuston tai sen osien toiminnallisuuteen.

Lisätietoja selainkäyttöön perustuvasta mainonnan kohdentamisesta saat Your Online Choices –sivustolta.

Korttimaksamisesta sivustollamme huolehtii Svea Payments Oy yhteistyössä Payment Highwayn ja Bambora AB:n kanssa. Maksutapahtuman aikana luottokorttitietoja käsitellään aina suojatussa verkkoyhteydessä. Korttinumeroita ei tallenneta verkkokaupan tai Svea Payments Oy:n tietojärjestelmiin vaan ne käsitellään teknisen palveluntuottajan Payment Highwayn toimesta. Lue lisää Svea Paymentsin maksupalvelun käytöstä.

10. Sosiaaliset laajennukset / Yhteisöliitännäiset

Metsälehden sivustoilla käytetään yhteisöliitännäisiä, jotka latautuvat kolmannen osapuolen ylläpitämillä palvelimilla.

Metsälehden käyttämät sosiaaliset laajennukset ja linkit niiden tietosuojakäytäntöihin:

Facebook: https://www.facebook.com/help/186325668085084
Twitter: https://twitter.com/privacy?lang=en
Google (ml. YouTube): https://www.google.com/policies/technologies/cookies/
Instagram: https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/?helpref=hc_fnav

Digipalveluissamme voi olla käytössä ns. yhteisöliitännäisiä toimintoja, kuten Facebookin tykkää-painike, jonka sisältö tulee suoraan Facebookista. Facebook, Google, Twitter ja muut vastaavat palveluntarjoajat voivat kerätä tietoja kävijän vierailusta kulloinkin voimassaolevien ehtojensa mukaisesti. Näihin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen käyttö- ja muita ehtoja.

Ylläpidämme Metsälehti-sivua ja -profiilia sekä Facebookissa että Instagramissa. Tässä tapauksessa Facebook (Meta) ja Metsälehti ovat yhteisrekisterinpitäjiä Metsälehden Facebook- ja Instagram-sivujen kävijätietojen suhteen. Keräämme tätä kautta tietoja esimerkiksi Facebook-sivujemme tykkäyksistä, vierailuista, tekemiemme julkaisujen näkyvyydestä sekä kuinka kyseiset julkaisut ovat tavoittaneet henkilöitä.

Hyödynnämme Metsälehden Instagram-sivulla myös Instagram-kauppaa, jossa mainostamme Metsälehden digi- ja printtitilauksia. Instagram-kaupan linkit johtavat Metsälehden omalle tilaussivulle, jossa lehden tilaus tehdään. Käytämme Instagramin kauppaominaisuutta alustana, jonka kautta voimme ohjata sosiaalisen median kävijöitä myös verkkosivullemme. Voit lukea lisää Instagram-kaupan tietosuojasta täältä: https://help.instagram.com/325135857663734/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagramin%20ohje&bc[1]=Yksityisyys-%20ja%20turvallisuuskeskus

11. Uutiskirjetilaukset

Käytämme SendinBlueta uutiskirjeidemme lähettämiseen. Yksityishenkilönä sinun tulee itse tilata uutiskirjeemme nettisivujemme kautta ja vahvistaa uutiskirjeiden tilaus sähköpostiisi tulevan linkin kautta. Me emme lisää sinua tällaiselle uutiskirjelistalle ilman suostumustasi. Voit myös peruuttaa uutiskirjetilauksen milloin tahansa uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä tai ottamalla yhteyttä Metsälehden palvelupäällikköön.

SendinBlue kerää uutiskirjeidemme vastaanottajista tietoa, esimerkiksi uutiskirjeen tilauksen yhteydessä syöttämäsi nimen ja sähköpostiosoitteesi. SendinBlue myös tutkii, miten suhtaudut saamaasi uutiskirjeeseen, esimerkiksi mitä uutiskirjeeseen sisällytettyjä artikkeleita avaat ja luet. Tätä kautta me Metsälehdellä ymmärrämme paremmin, miten pystyisimme parantamaan uutiskirjeidemme sisältöä.

SendinBluen datakeskukset sijaitsevat EU-alueella. SendinBluen pääkonttori sijaitsee Ranskassa. Eurooppalaisten asiakasyritysten loppukäyttäjien (ts. uutiskirjeen tilaajien) henkilödataa ei siirretä USA:han.

SendinBluen tietosuojaselosteen löydät täältä: https://www.sendinblue.com/legal/privacypolicy/#privacypolicy

12. Sijainti- ja välitystiedot

Kun vierailet verkkosivustollamme, siitä jää jälkiä verkkoon. Mikäli kirjaudut järjestelmäämme, nämä nämä jäljet tai niin kutsutut välitystiedot voidaan yhdistää sinun tietoihisi.

Välitystietoja ovat esimerkiksi yhteytesi:

  • osapuolten tiedot
  • IP-osoite ja reitti
  • tiedonsiirtoprotokolla
  • tapahtuma-aika
  • päätelaitetiedot ja päätelaitteen sijainti

Sijaintitietoja voidaan käyttää mobiililaitteesi maantieteellisen sijainnin ilmaisemiseen, mikäli annat siihen suostumuksen. Näitä tietoja voidaan käyttää esimerkiksi kohdennetun ja sijaintiisi perustuvan mainonnan esittämiseksi. Voit antaa suostumuksen sijaintietojen käyttöön päätelaitteesi ja sovelluksesi asetuksista. Voit myös kieltää sijaintitietojen käytön selaimesi asetusten avulla.

13. Yhteydenotot

Mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojasta, ota yhteys asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@metsalehti.fi