Tietosuoja

Päivitetty 22.5.2018

Metsäkustannuksen tietosuojalauseke

Metsäkustannus on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä sovellettavan tietosuojalain mukaisesti.

1. Mitä tietoja sinusta kerätään?

Keräämme sinusta muun muassa seuraavia tietoja:

  • nimi
  • osoite
  • postinumero
  • postitoimipaikka
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • sukupuoli
  • syntymävuosi
  • asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot, peruutustiedot
  • suoramarkkinoinnin suostumukset ja kiellot
  • verkkopalveluun rekisteröitymisen edellyttämät tiedot, kuten käyttäjätunnus ja salasana
  • evästeiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla kerättävät tiedot

Kerättävät tiedot määritellään tarkemmin Metsäkustannuksen tilaaja- ja suoramarkkinoinnin selosteissa sekä verkkopalvelun käyttöehdoissa:

Tilaajarekisteri

Suoramarkkinointirekisteri

Verkkopalvelun käyttöehdot

2. Milloin ja miten keräämme tietoja sinusta?

Keräämme tietoja sinusta kun:

  • olet yhteydessä asiakaspalveluumme
  • tilaat tuotteen tai palvelun asiakaspalvelumme, tilauslomakkeen tai verkkokauppamme kautta
  • käytät rekisteröityneen käyttäjän palveluja verkkosivustollamme ja verkkokaupassamme
  • vierailet verkkosivustollamme
  • kun osallistut järjestämäämme kilpailuun tai arvontaan

3. Miksi ja miten käsittelemme tietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme:

  • tunnistaa sinut asiakaspalvelua ja yhteydenottoja varten
  • käsitellä ja toimittaa tilauksesi
  • analysoida ja kehittää palvelujamme
  • kohdistaa sinulle mainontaa

4. Mihin luovutamme tietosi?

Henkilötietosi ovat luottamuksellisia.
Luovutamme henkilötietojasi ulkopuolisille tahoille vain, jos:

  • ulkopuolinen alihankkijamme osallistuu toimeksiannostamme henkilötietojen käsittelyyn (alihankkija ei saa käyttää henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa)
  • viranomaiset vaativat henkilötietojasi väärinkäytösten ehkäisemisessä ja selvittämisessä
  • käytämme ulkopuolista alihankkijaa suoramarkkinoinnissa ja olet antanut luvan suoramarkkinointiin (alihankkija ei saa käyttää henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa)

Tietosi luovutetaan EU:n ulkopuolelle vain, jos kyseisessä maassa taataan tietosuojan riittävä taso, ja jos tietojen luovuttaminen on palvelun teknisen toteuttamisen kannalta välttämätöntä.

5. Miten tietosi suojataan?

Olemme suojanneet henkilötietosi ja niiden käsittelyn käyttäjätunnuksin, salasanoin, palomuurein ja muin teknisin ja hallinnollisin tietoturvatoimin.

6. Kuinka kauan tietojasi säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen kohdassa 3 määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Voit myös itse vaikuttaa tietojen säilytysaikaan kohdassa 8 kuvatulla tavalla.

Tilaajarekisterissä tietojasi säilytetään enintään 10 vuotta viimeisen tilauksen päättymisen tai viimeisen laskun maksamisen jälkeen. Yli 10 vuotta vanhat tiedot poistetaan tilaajarekisteristä kerran vuodessa.

Markkinointirekisterissä tietoja säilytetään enintään 5 vuotta. Yli 5 vuotta vanhat tiedot poistetaan markkinointirekisteristä kerran vuodessa.

7. Miten voit tarkistaa ja korjata henkilötietosi?

Sinulla on oikeus tarkastaa henkilötietosi. Voit milloin tahansa myös pyytää henkilötietojesi oikaisemista, päivittämistä tai poistamista. Huomaa kuitenkin, että sellaisia henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi, tai joiden säilyttämistä laki edellyttää, ei voida poistaa.

Lähetä meille allekirjoitettu tarkastuspyyntö seuraavaan osoitteeseen:
Metsäkustannus Oy
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

Voit myös käydä toimistollamme pyytämässä tai korjaamassa tietosi yllä mainitussa osoitteessa, tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme arkisin klo 9-15, p. 09-315 49 840.

8. Miten voit kieltäytyä suoramarkkinoinnista?

Sinulla on oikeus kieltää tietojesi luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia varten ottamalla yhteyttä Metsäkustannuksen asiakaspalveluun: p. 09-315 49 840 (ma-pe klo 9-15), sähköposti: asiakaspalvelu@metsakustannus.fi

Voimme lähettää sinulle tärkeitä tiedotteita voimassa olevaan tilaukseesi tai palveluusi liittyen suoramarkkinointikiellosta huolimatta.

9. Evästeet

Käytämme sivustollamme evästeitä. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka sisältää anonyymin tunnistenumeron. Tiedosto säilytetään tietokoneellasi selaimesi yhteydessä. Se ei vahingoita tietokoneitasi tai tiedostojasi. Evästeiden avulla on mahdollista tallettaa tietoa esimerkiksi selaamistasi internet-sivustoista, jotta sivu ”muistaisi” sinut tullessasi sivulle seuraavan kerran. Niiden avulla voimme tarjota sinulle yksilöityjä tietoja ja palveluja.

Evästeiden käytön tarkoitus on parantaa ja mukauttaa käyttökokemustasi sivustollamme sekä auttaa meitä analysoimaan ja kehittämään sivustoa edelleen.

Evästeet ovat välttämättömiä verkkokaupan ja sivuston sisäänkirjautumisen toimivuuden kannalta.

Evästeiden avulla kerättyä tietoa hyödynnetään myös viestinnän ja markkinoinnin kohdentamisessa sekä markkinointitoimenpiteiden optimoinnissa. Metsäkustannus käyttää Google AdWords, Google AdSense ja Google Tag Manager-palveluja.

Voit koska tahansa estää evästeiden käyttö kokonaan tai osittain muuttamalla selaimesi asetuksia. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa sivuston tai sen osien toiminnallisuuteen.

Lisätietoja selainkäyttöön perustuvasta mainonnan kohdentamisesta saat Your Online Choices –sivustolta.

10. Sosiaaliset laajennukset / Yhteisöliitännäiset

Metsäkustannuksen sivustoilla käytetään yhteisöliitännäisiä, jotka latautuvat kolmannen osapuolen ylläpitämillä palvelimilla.

Metsäkustannuksen käyttämät sosiaaliset laajennukset ja linkit niiden tietosuojakäytäntöihin:

Facebook: https://www.facebook.com/help/186325668085084
Twitter: https://twitter.com/privacy?lang=en
LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
Google (ml. YouTube): https://www.google.com/policies/technologies/cookies/
Instagram: https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/?helpref=hc_fnav

Digipalveluissamme voi olla käytössä ns. yhteisöliitännäisiä toimintoja, kuten Facebookin tykkää-painike, jonka sisältö tulee suoraan Facebookista. Facebook, Google, Twitter ja muut vastaavat palveluntarjoajat voivat kerätä tietoja kävijän vierailusta kulloinkin voimassaolevien ehtojensa mukaisesti. Näihin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen käyttö- ja muita ehtoja.

11. Sijainti- ja välitystiedot

Kun vierailet verkkosivustollamme, siitä jää jälkiä verkkoon. Mikäli kirjaudut järjestelmäämme, nämä nämä jäljet tai niin kutsutut välitystiedot voidaan yhdistää sinun tietoihisi.

Välitystietoja ovat esimerkiksi yhteytesi:

  • osapuolten tiedot
  • IP-osoite ja reitti
  • tiedonsiirtoprotokolla
  • tapahtuma-aika
  • päätelaitetiedot ja päätelaitteen sijainti

Sijaintitietoja voidaan käyttää mobiililaitteesi maantieteellisen sijainnin ilmaisemiseen, mikäli annat siihen suostumuksen. Näitä tietoja voidaan käyttää esimerkiksi kohdennetun ja sijaintiisi perustuvan mainonnan esittämiseksi. Voit antaa suostumuksen sijaintietojen käyttöön päätelaitteesi ja sovelluksesi asetuksista. Voit myös kieltää sijaintitietojen käytön asetusten avulla.

12. Yhteydenotot

Mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojasta, ota yhteys asiakaspalveluumme: Palvelupäällikkö Mari Lindström, puh. 09 315 49 840, sähköposti: asiakaspalvelu@metsakustannus.fi