Metsänhoito Metsänhoito

Artikkelit

Yhteispeli tuo tuloksia Ruotsissa

Metsänjalostuksen, siemenviljelysten hoidon ja tutkimuksen yhteistyö sujuu Öölannin siemenviljelyksillä Etelä-Ruotsissa.

Vaihtelua puulajivalikoimaan

Vieraiden puulajien tuonti Suomeen alkoi jo keskiajalla. Tulevaisuudessa ne voivat tarjota suojaa ilmastonmuutosta vastaan, sanoo Luken erikoistutkija Seppo Ruotsalainen. Hän on hiljan kirjoittanut historiikin Suomessa viljellyistä vieraista puulajeista.

Mainos

Katkonnalla on väliä

Se, kuka hakkuuutyömaalla operoi ja millaisin ohjein, voi vaikuttaa metsän tuottoon useita prosentteja. Westas Group on koko 2000-luvun ajan panostanut katkonnan kehittämiseen ja pyrkii maksimoimaan metsästä saatavan tukin määrän.

Robotiikka tulee solukkolisäykseen

Solukkolisäyksen toivotaan helpottavan pulaa kuusen siemenviljelystaimista. Luonnonvarakeskus ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk etsivät keinoja menetelmän koneellistamiseksi.

Video

Parhaan siemenen jäljillä

1950-luvulla siementutkijat komennettiin keväisin puiden latvoihin, nykyään tutkimusta tehdään pitkälti laboratoriossa. Luken siementutkijat varmistavat, että siemenviljelmillä kasvavien puiden hyvät ominaisuudet siirtyvät käytännön metsänviljelyyn.

Keskustelut

Lukijoiden kuvat