Keskustelut Metsänomistus Aita kiinteistön rajalla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)
 • Aita kiinteistön rajalla

  Merkitty: 

  <p>Kasvatan visakoivuja naapurin pellon vieressä. Visakoivupalstan ympärille olen rakentanut riista-aidan. Laiska kun olen niin riista-aidan verkko on naulattu ojanvarren vesaikkoon.</p><p>Kiinteistöraja menee niin, että oja on kokonaisuudessaan viljelijän puolella, mutta aitani on minun puolellani.</p><p>Nyt viljelijä kunnosti ja syvensi ojaa. Kaivinkone tarvitsee kaivuutilaa. Joten viljelijä kaadatti kaikki vesat ja samalla repi tietysti riista-aidan verkon rikki; verkkoa ei ole tarkoitettu vastustamaan giljotiinikouralla varustettua kaivinkonetta…</p><p>Miten studiojoukkueen mielestä tämä meni? </p>

 • Puuki

  Riippuu siitä kumman puolella oli vesakon tyvet. Jos verkko oli kiinni vesoissa joiden tyvet oli sinun puolella rajaa, naapuri on vastuussa aidan rikkomisesta.    ”Ei-kummankaan” maata on rajalinja, 1,5 m leveä, joka tulisi olla auki.       Tuokin asia olisi ollut helpoin sopia etukäteen ennen ojan kaivua, kun ojakin pitää saada tarvittaessa avattua.

  Ammatti Raivooja

  Varmaan auttaa niitä koivuja kasvamaan et aika reilu naapuri ku kunnosti ojan. Jos joku on nähny valtatiellä hirven väärällä puolella hirviaitaa niin tietää et siinä aidassa pitää olla kunnon kepit jos siitä hirvi haluaa mennä et mitenhän nuo risut sit todellisuudessa pitelee sitä niin en tiedä. Kyllähän ne naapurit aina harmittaa, mutta elinkeinot tulee ensin ja maaseudun asuttaminen vaikka itse olisi oikeassa ja naapuri väärässä.

  mehtäukko

  Olisihan se naapurin täytynyt ensin ilmoittaa ko hommasta, ja antaa mahdollisuus aidan ehjänä siirtoon. Sitten jos menee tarkaksi, linjahan on n.90 cm, mutta ojaa ei saa kaivaa linjalle ilman toisen suostumusta…(tuo mitta olikin tie-alueen leveys ravi-ojan ulkoreunoilla yhteensä)

  Ammatti Raivooja

  Jos se naapuri ajatteli et on helpompi pyytää anteeksi etukäteen kun lupa etukäteen. Maaseudulla on niin hankalaa jos on kovin riidoissa että soittaako poliisille vai hieroakko sopua ja mietittäväksi.

  Normandy

  Kyllähän tuo naapuri ilmoitti että aikoo vesakot peltonsa ympäriltä raivata ja ojan uudelleen kaivaa. Ihan kunnon kaveri, ei siinä mitään.

  Mutta enhän minä ymmärtänyt että tällä pätkällä vesakon raivauksen tavoitteena oli oikeasti aidan hävittäminen ojaa kaivavan kaivurin tieltä.

  Kerroin että en ihan tyytyväinen ollut ja minusta olisi kohtuullista että hän toisi verkkorullan hävitetyn verkon tilalle. Hän toi. Nyt vaan kututtaa kun on jo kymmenisen tuntia tullut aitaa uudelleen rakennettua…

  Normandy

  Täällä nuo hirvet ei kylän keskellä ole kovin iso asia, mutta peurat, kauriit ja jossakin määrin puput. Niihin tuntuu aika hyvin toimivan tuollainen symbolinenkin aita.

  Yhden kerran hirvi on kävellyt palstan läpi, aita nurin molemmin puolin palstaa. Mutta ei onneksi laidunna täällä.

  Metsuri motokuski

  Naapurin teki ihan oikein. Korvasi sinun omaisuutesi. Kun olit laittanut verkon väärälle puolelle rajaa niin on kyllä korrektia ettei työtunteja hyvitetä. Fiksu naapuri sinulla.

  mehtäukko

  Tarkkaan ottaen ”aita on minun puolellani”,- on aloituksessa…

  Metsuri motokuski

  No niimpäs olikin.

  Ola_Pallonivel

  Hölmöintä on pitää raja auki kaivamalla siihen oja. Kerää vesakkoa ja on pirullinen pitää auki. Paljon parempi vaihtoehto on pitää raja tasaisena ja ajaa siitä koneilla. Kun siinä on ajoura, pysyy paremmin auki ja on tarvittaessa helppo kävellä raivurilla kolmiterän kanssa läpi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)