Keskustelut Tekniikka Akkusaha kuoli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Akkusaha kuoli

  Akkusaha lakkasi toimimasta.

  Kyseessä jo edesmennyt tuotemerkki Jonsered eikä siihen saa enää osia.

   

  Vika haiskahtaisi olevan ohjainkortilla joka valettu valkoisen pehmeän massan sisään.

  Luultavasti joku muutaman euron komponentti siellä on luultavasti kärvähtänyt?

  Onkos kellään kokemusta tuollaisen tai muun vastaavan piirikortin korjaamisesta, onkohan tuota  massaa mahdollista poistaa miten niin että ei aiheuta piirikortille lisävaurioita?

   

  Tuo massa kun olemassaolollaan normaalisti suojaa tuota piirikorttia kosteudelta ja korroosiolta.

 • Rane

  Taitaa Huskin ja jonseredin sähkösahat olla samoja tekniikaltaan?

  Ahti Mörö

  Ei valitettavasti ole ainakaan tämän Jonsered mallin kanssa.

  Muutoinhan varaosia saisi ihan valmistajalta.

  Jätkä

  Jonseredin varaosapalvelu on kokonaan Husqvarnan myynti / huoltoverkon varassa. Hankkijasta on luultavasti kaikki jo loppunut.

  Pavekka

  Kyllä jonssiin osia pitäisi löytyä vaikka merkki on jäissä. Varsinkin uudempiin eikä akkutekniikka vielä vanhaa ole. Tosin hinta voi olla mitä on.

  Jos joku tietää miten noita suojamassoja saisi liuoteltua helposti niin kertoo ihmeessä. Tosin epäilen että komponentit on konsernin omaa tuotantoa ja korvaaminen vaikeaa vaikka ne massat saisikin liuoteltua ja vikakohteen eristettyä.

  Huski on ollut aika hyvä näissä. Korjaaminen tehty vaikeaksi ja kalliiksi että käyttäjät oppii ostamaan uusia koneita tilalle.

  Per Ä Reikäs

  Tämä niin sanottu teräketju jarru voi tarvita vähän rynkytystä, turhan moni akku saha tyhmiltä huoltoon joutunut

  Ahti Mörö

  Kuten tuolla yllä kirjoitin, näihin ei ole osia enää saatavana.

  Tästä on olemassa mustaa valkoisella Husqvarnan huollon huoltodokumentissa, siksi tässä tiedustelen pioneerina korjausideoita.

  Näitä vikaantumisia tulee varmasti ajanmyötä vaan lisää ja kun kyseessä on kokonainen Jonseredin, McMullochin ja Poulanin merkeillä myyty tuotesarja johon kuuluu ainakin akkuketjusaha, akkutrimmeri, akkuruohonleikkuri, akkupensasleikkuri ja muutama eri malli akkulehtipuhalimia, niin siksi olisikin hyvä nyt ainakin näin kuluttajan kannalta että näiden mahdollisiin piirikorttivikoihin löytyisi jokin korjausidea.

  Ja jos tästä nyt vielä jotain positiivista pitää löytää. niin jos akkuketjusahaa olisikin sitten mahdotonta korjata niin itse voin kyllä käyttää sahan akkua ja laturia muihin saman sarjan tuotteisiin, kaikilla vaan ei välttämättä noita muita saman sarjan yhteensopivia laitteita ole.

  Ja olisihan se hienoa jos tuon akkuketjusahankin saisi kuntoon, on vielä aika vähän käytetty vaikka tuotteen takuu onkin jo mennyt umpeen ja siksi täällä mahdollisia korjaus kokemuksia ja ideoita kyselen.

  arto arto

  Virossa ainakin korjaavat rikkinäisiä bokseja. Kannattaa Suomessa kysästä joltain sähköasentajalta onnistuuko korjaus.

  Ahti Mörö

  Hyvä idea, vielä kun saisi mahdollisen vikaantuvan paikan ja sen korjaustavan ihan yleiseen tietoon, kuten videona youtubeen.

  Jätkä

  Merkkituotteissa on ollut varaosatakuu 10 vuotta, sähköosista en ole varma.

  Meillä oli merkkiompelukone, jossa on mm mittavat kirjontaohjelmat. Siinä piirikortista tuli savut pois, eikä merkkihuolto alkanut töihin. ATK-nörtti kolvasi uudet sirut tilalle, mutta ne täytyisi ohjelmoida valmistajan tietokoneilla. Kone on varaosakoneena koneliikkeen hyllyssä.

   

  arto arto

  Kiva olisi tietää sahan malli mikä kyseessä jonsujakin  on monenlaista

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)