Keskustelut Tekniikka Ammattilaisen vinkit viilaamiseen ja moneen muuhunkin asiaan

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
 • Ammattilaisen vinkit viilaamiseen ja moneen muuhunkin asiaan

  Nyt löytyi  loistava kanava kerrassaan !!!   Tulee ihan joidenkin vinkit täältä mieleen  😀   Viila on 6.3 mm  jolla viilataan raivaussahan terää jne .  Kannattaa oikeasti katsoa ja kuunnella mitä ammattilaisella on asiaa eri videoilla .  Sektorisuojat ja rajoitinruuvit  lähtee pois kun aletaan oikeasti tekemään töitä…..

   

   

   

 • Tomperi

  Ninua on joskus neuvvottu viilaamaan siten että viila ei koskaan kosketa viilttavaa kohdetta viilaa takaisinpäin vedettäessä uuteen työntö asentoon koska väitti että viilaa tylsyy.  Voihan olla että nykyiset viilat ovat niin kovia etteivät takaisinpäin vedettäessä tylsy.  Metallityön tunnilla kouluaikaan.

  pihkatappi pihkatappi

  Tuollein kun kunnostaa terää, työntöjä tulee paljon ja silloin viila tulee samaa uraa takaisin, tosin äänestä päätellen jotkut painavat viilaa takaisin vedettäessäkin. Normi teroituksessa yksi tai kaksi pyyhkäisyä ja melko sama tuoda viila ilmassa uuteen pyyhkäisyyn.

  Metsuri motokuski

  Minusta tuossa ei ollut kuin osa terän kunnostuksesta. Tuosta puuttui haritus joka on tosi tärkeä terää kunnostaessa. Mitä enemmän terä on kulunut sitä pienemmäksi haritus menee.  Toisekseen tuosta puuttuu noin 15 asteen kallistus viilaan  josta joku jo kirjoittikin.  Itse huomasin että kun terän viilaa terävän nokan niin isossa puussa tahtoo tulla liian ottava. Perkauksessa tuo terävä nokka ei haittaa. Silloinkun työkseni sahasin niin alussa viilasin hieman ohuemmalla viilalla uutta terää. Kun terässä alkoi olla jo syvempi ura piikissä niin sitten otin paksumman viilan käyttöön. Liekö sitten kyseessä ihan perus nuukuus.

  Jätkä

  Jos viilaa myös vetämällä, niin viila ”täyttyy”viilausjäysteestä. Ennen putsattiin viiloja messinkiharjalla, minä olen hampaan -parin jälkeen napauttanut viilalla terää, jolloin metallihiukkaset putoavat hakuista pois. Samoin käännän viilaa n. varttikierroksen. Viilaa on työnnettävä ”kuin putkeen” – samasta putkesta se on vedettävä takaisin niin, että ei paineta, eikä syötetä viilaa. Syy tuohon on se, että viila puree vain työnnettäessä, koska sen hakut on tehty sellaisiksi.

  6,3:n millin viila kestää viilata paremmin kuin ohuemmat. Saattaa jopa kaksi viilaa kestää yhden terän loppuunsaattamisen. Ne ovat samanhintaisia ohuempien kanssa, joten liukkaalla viilalla ei kannata pelleillä.

  Nykysuositus viilauskulmalle on ollut 8 astetta, eli puolet pakkauksen suosituksesta, samoin viilanohjuriin prässätystä. olen kokeillut 90 asteen kulmaa (= nolla asteen kulmaa) Eipä taida paljoa eroa olla, mutta lastua se ei työnnä sivulle niin kuin vinompi etureuna.

  Normaali teroituksen jälkeen terä pysyy maukkaana 1 – 1/2 tankillista. (= Husku n. 3 tuntia), eli teroitan (en pelkästään viilaa) – terän joka tankkauksen yhteydessä.  Aikaa teroitukseen ei kulu kahta minuuttia. Monikaan mestari ei siinä ajassa vaihda terää metsässä.

  puutuomas

  V-klinga oli muistaakseni parhaan mahdollisen raivausterän nimi. Ilmeisesti terän neljä isoa lovea poistaa sahanpurut niin tehokkaasti että siitä johtuen puut katkeaa huomattavasti nopeammin kuin millään muilla terillä. Kaikki merkit ja mallit tuli testattua mitä muutama vuosi sitten oli markkinoilla.

  petep

  Nythän se myrkyn lykkäsi. Tosimiehet viilaa 6,3 mm viilalla , mutta mistä niitä ostetaan. Virallisissa sahaliikkeissä ei oltu kuultukaan moisesta koosta. Jossain verkkokaupassa niitä näyttää olevan mutta kovin on varasto punaisella sielläkin. Ehkä minä pärjään 5,5 viilalla kun ei muutenkaan osaa mitään niin sama se millä viilaa.

  valtteri

  Voihan tuon purutilan avarruksen tehdä 5,5mm viilallakin,päästää viilan kulkemaan hieman syvemmällä.Kärkiosan viilauksessa tällöin iso apu viilanohjaimesta.

  arto arto
  Jätkä

  Meillä on ihan tavallisia sahakauppiaita, joiden puotiin on matkaa muutamasta kilometristä muutaman kymmenen kilometrin päähän.

  Normaali asiointireissulla (jopa päivittäin) kuljen lähimmän liikkeen ohi.Viikossa jo parin -kolmen.

  arto mainitsikin jo, että ”12 kpl paketti” – sen kun ostaa, niin pärjää sillä ainakin seuraavaan viikkoon.

  Ei pidä heittäytyä aivan kädettömäksi ja hampaattomaksi, kun on oikeista, tärkeistä asioista kyse. Pistäkää kauppias tilaamaan 6,3 millisiä!

  Arska kysyi, kun menin ostamaan viiloja: ”Montako tusinaa laitetaan?” Silloin Arskalta sa parhaita viiloja tusinan samalla rahalla kuin Hankkijalta sa kahden viilan pakkauksen melkein yhtä hyviä.

  kestopuu

  Ostin raivaussahan viilaohjaimen ja 6,3mm viiloja paikallisesta K-Raudasta jo vuonna 2017  joten ei aina tarvitse käydä siinä kalliissa erikoiskaupassa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)