Keskustelut Metsänhoito ArGrow kasvusimultantti/määrä tainta kohti

 • Tämä aihe sisältää 9 vastausta, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Panu toimesta.
Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • ArGrow kasvusimultantti/määrä tainta kohti

  Merkitty: 

  Aion istuttaa keväällä noin 600 kuusentainta pienelle mätästetylle aukolle. Tilasin ArGrow kasvusimultanttia. Koska istusmäärä on noin pieni en näin ollen malttanut ostaa aineen annostelijaa. Kysynkin näin ravinteesta kokemusta omaavilta paljonko ainetta laitetaan pottiputkeen? Eli onko määrä viinapullonkorkillinen, ruokalusikallinen tai teelusikallinen? Tai joku muu konkreettinen määrä, esim kplmäärä. Kiitos vastauksista.

 • reservuaari-indeksi

  Ohjeessa: Pullossa on annokset 450 taimelle. Pullon paino 165 g

  Viime keväänä testasin ekaa kertaa. Koska ei löytynyt siihen hätään noin tarkkaa vaakaa, jaoin aina pullollisen silmämääräisesti neljään pussiin/n. 100 tainta varten.

  Silti rakeita meinasi jäädä yli, viimeiset 200 tainta sai ehkä vajaan puolikkaan teelusikallisen. Yliannos tuskin maahan puskuroituu, mutta onpahan övereille oma koealansa.

  Lauri

  Metsuri motokuski

  Muistaakseni kun sitä annostelijan painaa niin kymmenkunta raetta tulee taimen juurelle. Annostelija sijoittaa rakeet taimikuopan pohjalle taimen alle. Jos pinnalle laittaa niin annostus on varmaan aika paljon suurempi.

  Jean S

  Meillä siitä tavarasta puhutaan nykyään mausteena. Istutan itse ns. väärässä järjestyksessä (ensin putki maahan ja sitten vasta taimi sisään), joten ei ollut mikään ongelma polkaista putkea maahan, ripauttaa maustetta ja pudottaa taimi päälle. Vastaan siis: 1 ripaus. Kymmenkunta raetta kuulostaa liian vähältä.

  kim1

  N. 30 raetta se automaatti annostelee…

  Puuki

  Sitten vaan laskemaan aina 30 raetta /istutuskuoppa. Siinä se nuoruus kuluu…

  Panu

  En ole laskenut mutta minusta tuo 10 raetta on lähempänä.

  Metsuri motokuski

  Niin minustakin. Mutta en ala väittämään kun en tarkkaan muista. Viimeksi käytin sitä joku neljä viisi vuotta sitten kun ne tuli markkinoille kun isäntä oli sellaisen putken hankkinut. Hinta oli silloin putkelle aika törkeä. Muistaakseni yli 500 euroa.

  kim1

  Heh…,pakkohan se oli laskea..,neljän annoksen keskiarvo oli 33…,tuolla määrällä se yksi pullo riittää noin 450 taimelle..

  Panu

  Hyvä, täytyy itsekin tehdä tarkistuslaskenta kun ensi kuussa alkaa istuttamaan.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)