Keskustelut Harrastukset Aurinkopuistot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
  • Aurinkopuistot

    Etelä-Suomen Sanomien mukaan ENE Solar Systems oy aikoo rakentaa aurinkovoimalan eli aurinkopuiston Orimattilan Pennalaan. Kaupungin pitää ensin luovuttaa aurinkopuistoa varten maata Pennalan teollisuusalueelta.

    – Kaupunki voi vuokrata tai myydä voimalan tarvitseman 26 hehtaarin tilan, kaupunginjohtaja Osmo Pieski sanoo. Myöhemmin kaupunki ratkaisee, lähteekö kenties osakkaaksi aurinkopuistohankkeeseen.

    Voimalaa rakentava ENE Solar Systems oy rakentaa vastaavan tyyppisen puiston myös Raumalle.

    Pennalan puiston kustannusarvio on yhtiön mukaan 11,6 miljoonaa euroa. Aurinkopuisto koostuisi useista aurinkopaneeleista.

    Alue, johon aurinkopuisto tulisi, rajoittuu pohjoisessa Rautamäentiehen ja alueen itäinen kulma on Rautamäentien laidassa noin kilometrin päässä Lahdentieltä.

    Olisiko palstalaisilla mahdollisesti halua vuokrata tai myydä maistaan tällaisia aurinkopuistoiksi soveltuvia alueita?

  • Visakallo Visakallo

    Tuli mieleen, että eikö jo olemassa olevien tuulimyllypuistojen alueita voisi käyttää myös aurinkovoimaloiden sijoituspaikkoina? Sähkönsiirtoverkot ja tiet olisivat jo valmiina ja voimalat voisivat eri keleillä kompensoida toisiaan.
    Muualla Euroopassa on tuuli, aurinko, ja puuenergia yhdistetty ja saatu aikaan ihan toimivia ratkaisuja.

    Arnold Layne

    Itse olen noita jättipuistoja vastaan, tulee lähinnä maan hukkakäyttö mieleen. Ennemmin uuden tekniikan integroimista olemassaolevaan infraan, kuten keräimien yhdistäminen ikkunoihin, seinärakenteisiin tai vaikka savupiippuihin.

    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/08/29/ikkunastasi-voi-tulla-voimalaitos

    Vaikka kuinka olisi rinnemaata tai vastaavaa, en valitettavasti ole henkilökohtaisesti valmis myydä tai vuokrata maata aurinkoenergian tarpeisiin. Hinnasta tietty voidaan sopia, mutta periaate sopii vastaan.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Suomessahan on tilaa kyllä, soita ja muuta, tämä voisi jopa vähentää hukkakäyttöä. Vuokraus tai myyminen on lähinnä kiinni hinnoista ja siitä ettei nyt ihan mökin päälle panna paneeleja.
    Hyvä idea sekin että hyödynnetään olemassa olevia rakenteita.
    Tuulimyllyjen kanssa yhteensovittaminen voi olla ainakin talvella hankalaa kun siivistä tippuu jäitä, pitäisi se asia ainakin ratkoa. Sinänsä siellä olisi piuhat valmiina.
    Entäs moottoriteiden ja lentokenttien meluvyöhykkeet. Sopii lentokentäkin lähelle, ei kai tuollaisessa ole mitään korkeaa. Linjat voi kaivaa maahan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Nimetön

    Tuulipuistoja yritetään sijoittaa kauas asutuksista ja tuulisille paikoille, eikö aurinkopaneelit kannattas sijoittaa mahdollisimman likelle missä sähköä kulutetaan, yritettäs säästää sähkönsiirtokuluissa.

    Pinsiön vaari

    Isomman sähköntarpeen aikaan tahtoo niin tuuli kuin aurinkokin olla ”piilossa”. Kannattaisi vieläkin miettiä vesivoimaa. Isolla osaa maata on korkeuseroja. Luonto nostaa vettä korkeallekkin mäelle. Alastullessaan se ”hieroisi” monta kilovattia tuulettomaan ja pimeään aikaankin. Olen varma ettei olevia mahdollisuuksia ole vielä hyödynnetty paljoakaan. Siinä olisi ainakin askelmerkkejä tuottavuusloikkaan!

    torppari

    vaari osittain oikeassa mutta väärässä…mökillä sähkö tulee paneeleista..silloin kun aurinko ei paista niin yleensä tuulee….jätetään nämä valjastammattomat kosket jo entiselleen niin kalatkin viihtyvät ja lisääntyvät luontaisesti……(enkä ole mikään wiherpiipero)

    Jätkä pätkät

    Torpparin kanssa samaa mieltä. Kosket vapaiksi.
    Aurinkopaneelien kustannukset alkavat olla vertailukelpoiset, mutta paras paneelien paikka on mielestäni katolla, kunhan katon kulma on oikea, niin paneelit kattorakenteeksi ja sähkö omaan käyttöön. Siirtokustannus nolla.
    Akkuteknologia saisi myös kehittyä nykyisestä, jolloin voisi hyödyntää aurinkoiset päivät kunnolla. Kun uuden talon rakentaa, kannattaisi katto ehkä mallata aurinkovoimalaksi.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Lasselle!
    Oleellisinta sähkön siirron kustannuksissa ei ole etäisyys, vaan linjojen läheisyys.
    Aurinkovoimalat sopii hyvin sinne minne tuulivoimakin, kunhan lähietåisyydellä huolehditaan siipien jääongelman ratkaisusta.
    Kovin lähelle kulutusta aurinkovoimalaa ei pidä viedä, koska maan hinta tulee silloin merkittäväksi kustannustekijäksi.

    On hyvä että kaikkia vaihtoehtoja kehitellään. Toivottavasti aurinkovoimaloita ei aleta taas tukemaan tuulivoiman tapaan ihan hullun lailla.

    Se tässä aurinkovoimalassakin on ongelmana että sähköä tulee silloin kun tulee, ei silloin kun tarvitaan. Toisaalta sitä tulee silloinkin kun tarve on pienempi, rajoittaa ei kannattaisi, koska silloin energia menee ”ohi”.
    Vesivoima ja kaikki lämpövoimamuodot ovat siitä parempia, että niistä voidaan ottaa täysi teho silloin kun sitä tarvitaan ja rajoittaa tuotantoa kun ei tarvita, eikä energia mene ”ohi”. Tähän säätämiseen on tietysti omat reunaehtonsa kaikilla voimala tyypeillä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Rane

    Ongelma näissä on kai se ettei energiaa voi varastoida kovin suuria määriä.On oltava kuitenkin muuta kapasiteettia varalla kun tulee kylmää ja pimeää.Eli rakennettava ylenmäärin tuotantoa joka on vain osaksi käytössä.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Sähköenergian varastoinissa takutaan vielä ajoneuvotason ratkaisujen kanssa. Eipä taida olla edes näköpiirissäkään vielä todellista sähköenergian varastointia.

    Tuulessa ja sähkössä teho saadaan täydeksi vain jos luoja suo ja tehon pienennyksessä energia menee hukkaan.
    Nämä molemmat tarvitsevat säätövoimaa. Helpoimmin säädettävissä on vesivoima.
    Tullaan ristiriitaiseen tilanteeseen tuulta ja aurinkoa perustellaan luonnonsuojelullisilla syillä. Kuitenkin juuri nämä tarvitsisivat vesivoimaa säätövoimakseen ja mahdollisimman isoilla vesivaraston vaihtelyväleillä. Tämä taas on luonnonsuojelijoille kauhistus.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)