Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 292)
 • Rane

  Oletko puunhalaaja siellä luonnonsuojelupiireissä yrittänyt puhua sen puolesta että myös  FSC:n kriteereihin saataisiin avohakkuukielto?

  puunhalaaja

  Rane, olen väliinputoaja. En ole riittävän hc päästäkseni kunnon viherpiireihin, enkä riittävän varakas päästäkseni kunnolla omistavaan luokkaan.

  Mutta mitä keskustelua somessa seuraa, niin eipä juuri tule vastaan tuollaisia ajatuksia. Jännä homma sinänsä. Yhtä omituista on se miten hiljaa ollaan luontopiireissä sorkkaeläimistä.

  Rane

  Ok,Vihreäksi pääsyyn siis vaaditaan tarpeeksi paljon ”hc” :tä. Hard Cock?

  https://urbaanisanakirja.com/word/hc/

   

  Visakallo

  puunhalaaja: ”Yksityisen metsänomistajan kannalta hyvää tässä olisi myös se, että kuitupuun tarjonta jonkin verran vähenisi, mikä saattaisi nostaa kuidun hintaa.”

  Jos avohakkuut kiellettään valtion mailla, se sulkisi Suomesta 1-2 isompaa puunjalostuslaitosta ja useita pienempiä. Se laskisi vain entisestään puun kysyntää ja hintaa.

  Remie

  Vaikuttaa vahvasti että metsän myyjät ovat puun ja kuoren välissä. Teki niin tai näin niin vahinkoa syntyy. Tuttu tilanne kun tuotteella ei ole kysyntää tarpeeksi. Eikä lohdutusta tuo tieto että lähes kaikilla aloilla on sama tilanne. Tehtaiden sulkeminen pitäisi välttää, tuotannon loppuminen on kovin lopullista.

  arto

  Kyllä ne puun hinnat määrää ihan muu kuin suomi. Maailman markkinat nekin hoitaa. Puuta saa muualtakin jos kotimaassa liian kallista. sahatukin hinta liikkuu ihan rakennus suhdanteitten mukana ja viennin. Nyt monella sahalla lautaa kaikki varastot täynnä.

  jees h-valta

  Kyllä, arto oikeassa. Ei meillä kannata päätä noilla vaivata vaan koittaa hoitaa mettänsä tuotannollisesti hyvin ja pitää silloin teollisuus tyytyväisenä. En aivan usko minkäänlaiseen myönnytykseen jatkuvan kasvatuksen suuntaan Metsähallituksenkaan mailla. Eiköhän nykytyylillä jatku ja hyvä niin.

  oksapuu

  Kemijärvelle suunnitellun uuden sellutehtaan puuntarve taisi olla jotain 2.8 milj. mottia vuodessa…

  Metsähallituksen vuotuiset hakkuumäärät taas jotain 6 milj. mottia. Jos ne metsähallituksen hakkuut puolitetaan niin ainakin yksi sellutehdashanke voidaan unohtaa ja siinä samalla ne työpaikat…

  Remie

  Sahatavarassa on se hyvä puoli että laatu paranee mitä kauemmin on varastossa. Kieroudet ja jännitteet kuoleentuvat , puu sitkistyy eikä halkeile kuten juuri uunikuiva sahatavara. Kupunkirakentaminen on betonia ja maalle ei juurikaan rakenneta. Kysyntää ei kotimaassa ole silloin mennään ulkomaiden kysynnällä ja siihen olemme olemme liian hintavia. Pitäisi dumpata jotta markkinat avautuivat jalka olisi oven välissä, jos kassa on kuralla niin sekin on uhka peliä.

  Pihkakintas

  Hyvä kirja se Viljellen ja varjellen. Vuokon ja Mäntyrannan laajaa näkemystä metsäluonnosta, kannatta jokaisen lukea.

  Kansalaisaloite kannabiksetakin taisi mennä eteenpäin? Onkohan samat nimet alla. Viime kesänä löytyi Eteläsatakunnasta taimikosta multasäkkejä, joissa viljeltiin pilveä. Aimo harppaus yhden lajin kuusiplantaasiviljelyyn, kun lajimäärään tulee laakista sataprosenttia lisää..!?Harmi vaan kun on haitallinen vieraslaji.

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 292)