Keskustelut Tekniikka Bye bye baby…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
  • Jätkä

    Kyllähän se on ollut tavallaan turhaa rahan polttamista myydä ”samaa tavaraa” kahden eri verkon kautta. Kustannukset ovat joka tapauksessa isommat kuin vain yhdellä organisaatiolla. Sama on valmistuskustannusten suhteen, kun erilaiset ulkonäköön liittyvät, kuten väri ja koteloiden erilaisuus tietenkin maksavat erikseen.

    Tosin – kun tehtaalla on ylimmässä kerroksessa Huskun kokoonpano ja sen alapuolella on Jonssin vastaava, on ollut helppo Huskulta pudottaa kakkoslaadun osat lattiassa olevien reikien ja putkien kautta Jonssin kokoonpanijoiden ulottuville.

    Suomessa myyntiä jatketaan vielä ensi vuodellakin, mutta toisaalta harmittaa se, että Jonssin myyjät ovat saaneet aivopestyä asiakkaat uskomaan, että jonssi on paljon paremmin koottu kuin Husku, je se toimii paljon paremmin ja on paljon tehokkaampi kuin Husku.

    Henkilökohtaisen kokemuksen perusteella Nyky-Jonssit ovat tekniikaltaan tasan yhtä hyviä Huskujen kanssa, Ergonomian ovat Ruotsalaiset onnistuneet jossain määrin tuhoamaan.- Jonseredeissä.

    jees h-valta

    Jätkä kyllä oikeassa. On turhaa rahan polttamista myydä jotainkaan ruotsalaista sahaa kun on saksalainen laatumerkkikin markkinoilla. Eikä pääse sekoittamaan mihkään rinnakkaisviritelmään.

    Tolopainen

    Kyllä näin on, jotta museoesineitä ei enää kannata monessa pajassa tehdä.

    husse

    Eikö tarinan mukaan, tehtaalla uuden työviikon alkaessa maanantaina tehtyihin sahoihin laitettu merkiksi ”Jönköping”. Tiistain sahat oli sitten ”Jonsered”, ennen loppuviikon nimikkosahoja…

    Jätkä

    Jeessi. Tilhistä on kyllä olemassa hyvin tarkkaan tehtyjä kopioita, joira voisi jo nimittää väärennäksiksi, on niin tarkaan matkittu muotoja.

    En ole tutustunut lähemmin, mutta olen ajatellut, että olisi jopa mahdollisuus tehdä versio, josta heikkoudet puuttuisivat kokonaan. Onhan Tilhi jo tehnyt sen kalliin kehitystyön ja kustantanut testivaiheen, jonka jälkeen vasta malli on tuotu markkinoille.

    Pavekka

    Tuskin se tähän loppuu. Huski on ostellut vanhoja menestysmerkkejä ja alentanut niitä markettituotteiksi. Miksi se nyt jonssin kuoppaisi? Ei pörssiyrityksellä ole tunnearvoja ehei. Jonssi laitetaan naftaliiniin myöhempää käyttöä varten ja kun mäkkullok on poltettu loppuun alkaa jonssin uusi tuleminen rautakauppojen b- luokan tuote invaasiona. Tässä nyt vaan laitetaan vanha tuttu hetkeksi huilimaan ja kasvamaan korkoa. Ihan johdonmukaista huski toimintaa.

    isotee

    Mikä olikaan Raketin tarina? Missä vaihessa Raketista tuli Jonssi?

    Jätkä

    Raket oli Suomalaisen maahantuojan oma tuotemerkki. Sen kohdalla vaan kävi niin, että Elfing sai rakennettua liian hyvin toimivan myyntiverkoston, jossa myyntiliikkeet toimivat ammattitaidolla ja palvelut pelasi.

    Elektrolux päätti poimia hedelmät ja otti maahantuonnin omiin hoteisiinsa. Osa kauppiaista lähti Jonseredin kelkkaan, mutta osa jäi Elfingin myyjiksi, joka tekaisi sopimuksen Stihlin kanssa. Syntyi vähäksi aikaa Stihl-Raket merkki ja se pyöri lähes kaikissa samoissa myymälöissä kuin Elfingin myynti ennenkin. Jonsered joutui jossain määrin avaamaan uusia myyntipisteitä, mutta henkilöt olivat miltei kaikki vanhoja tuttuja.

    Oli veikeä havaita, kuinka aivan ”Susi-Paskasta ” Stihlistä tuli yhdessä yössä paras saha, mitä pohjoismaissa on myynnissä. Totuus oli kuitenkin, että ei se susi.paska siitä miksikään muuttunet ennenkuin monen vuoden ahkeralla kehittämisellä. Elfing teki urosmehiläisen työn kehittämällä stihlin toimivaksi. Vasta MS 200 aloitti varsinaisen buumin, ja pikkuhiljaa isommatkin mallit alkoivat käydä niinkuin Ruotsalaissahat käyvät.

    Pavekka

    Rakett ei ollut pelkästään suomalainen ilmiö. Merkkin tarkemmat yksityiskohdat jääneet vähän epäselviksi. Rakett tarroja olen nähnyt ainakin stihl 024:ssa. Kai niitä muissakin malleissa on ollut. Ellei electrolux olisi ostanut jonssia ja harmonisoinut mallistoa jonssi olisi luultavasti kuollut jo aikoja sitten. Mallit oli vähän outoja ja olisi jäänyt huskin jalkoihin. Vaaka halkaistu runko jonssin innovaatioista kai kaiken suosituimmaksi jäi. Tosin se otettiin jonssista poiketen muovisahoihin joissa se taitaa olla kaikissa.

    Jätkä

    Juurihan minä sanoin, että: Raket oli Elfingin tuotemerkki ja he liimailivat Jonsseihin Raket tarroja. Niitä ei aivan varmasti liimailtu Saksassa Tilheihin, vaan justiinsa silloin, kun Jonssin edustus oli otettu pois, alkoi Elfing myymään Tilhi-Raketteja ja se jatkui pari vuotta, kunnes Tilhin valnistelija Saksanmaalla pani Stopin touhulle.

    Jo El Raket – sahat olivat alunperin Jonseredeja.

    Vaakahalkaistu Jonssi oli viimeinen hätähuuto tehdä itse omaa sahaa, mutta se oli niin keppoinen laite, että ei tahtonut muualta pysyä kasassa. Partneria tehtiin aluksi Jonssiksi värjättynä, mutta sekin oli melko heppoinen peli.

    Vasta puna/mustat Huskut alkoivat tuntua sahoilta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)