Keskustelut Metsänomistus Elinikäinen hallintaoikeus metsätilalla

 • This topic has 26 vastausta, 15 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by 6 m36 m3.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)
 • Elinikäinen hallintaoikeus metsätilalla

  Meillä jää nyt metsät hoitamatta, koska hallintaoikeudenpidättäjä ei ymmärrä metsänhoidosta ja niistä koituvista kustannuksista mitään.

  Ajattelee,että  minä omistajana tekisin ilmaiseksi hoitotyöt ja ensiharvennukset ja hän saisi myyntitulot ja kemera tulot itselleen.

   

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Elinikäinen hallintaoikeus on huono juttu. Ensimmäinen korjattava olisi edunvalvontavaltuutus joka astuu voimaan kun asianomainen on kykenemätön päätöksiin.

  Toinen olisi tietysti että metsänhoidosta pitäisi sopia. Ellei nykyinen haltija halua itse hoitaa metsää, olisi hänen järkevää luopua hallintaoikeudesta. Jos kuitenkin pääsisitte sopuun siitä, että kysyjä eli omistaja tekisi töitä, saisi korvauksen ja näin myös toinen osapuoli saisi tuloja. Nykytilanteessa tuloja ei saa kumpikaan.

  mehtäukko

  Onhan kuppaista. Tottakai Mettämakurille kuuluu vaikkapa keskihintainen yleinen työkorvaus/ ha tai /m3. On onohtunut molemminpuolinen etu, kun suma vaan seisoo.

  Mettämakuri

  Olen tehnyt  vuosia taimikonhoito ja hankintahakkuita joista on maksanut bensa kulut .

  Vaatii myös että toimitan joka kevät polttopuut hänelle ilmaiseksi.

  Ilmeisesti minä olen jotenkin kiitollisuuden velkaa, mutta tuntuu jotenkin kohtuuttomalta että en saa mitään muuta hyötyä työstä kuin paremmin kasvavat metsät ja tuloa sitte hamassa tulevaisuudessa.

  Tolopainen

  Eikö tuo hallintaoikeuden pitäisi olla lähinnä nimellinen juttu, jolla vähennetään perintöveroja ja rahat siirretään pöydän ali omistajalle, kun voisi olettaa, että vanha omistaja ei tuloja enää tarvitse

  Timppa

  Myykö hallintaoikeuden omistaja metsää?  Siihenhän hänellä olisi täysi oikeus.   Jos ei myy, niin sittenhän tavallaan hyödyt tilanteesta sitä vastaan, että toimitat polttopuut.

  Hallintaoikeudet ovat tosiaan hankalia.  Jos sellaista käytetään, niin pitäisi olla ikäraja, minkä jälkeen hallintaoikeus päättyy.

  Puuki

  Hallintaoikeuden haltijalle kuuluu vuosittaisen kasvun mukaiset tulot metsästä vähennettynä mh :n kustannuksilla.  Sopimusasia mitä kuluja pitää maksaa mutta ihan järkeenkäypää olisi , että ainakin taimikonhoito- ja korjuukulut (hankintahakkuusta) pitää maksaa.

  derHorst

  Hallintaoikeuden pidättäminen metsän omistajanvaihdoksessa, tai minkään muun omaisuuslajin omistajanvaihdoksessa, on suurin virhe, mitä voi tehdä. Sen vähän, minkä veroissa säästää, kärsii sitten kaikessa muussa. Kyllä luopuminen pitää tehdä kerralla, viimeistään luontaista tietä.

  Jos ei omista täydellä omistusoikeudella, niin olohan on kuin eunukilla: mieli tekisi, mutta kun ei pysty!

  Mettämakuri

  on myynyt ne mitä olen talvisin ehtinyt tehdä hankintaa ja maksanut niistä  bensat.

  Nyt sitten on metsätien peruskunnostus tulossa  ja sanoi että minun kuuluu omistajana maksaa lasku.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsän hallintaoikeuden pidättäminen pitäisi kieltää lailla. Parhassakin tapauksessa yleensä molemmat osapuolet ovat epätietoisia mitä se tarkoittaa. Vaikka kuinka oltaisiin sovussa asioita hoitamassa, niin ongelmia tulee tästä epätietoisuudesta johtuen.

  Jos paappa pitää metsän kokonaan omissa nimissään loppuun asti, sitten kun hän on petissä tiedottomana, niin edunvalvojaksi kelpaa esim. oma poika.

  Jos sukupolvenvaihdos on tehty ja paapalle jätetty, verotussyistä, hallintaoikeus, niin homma saattaa mennä hyvin siihen asti kun paappa on jalkeillä ja toitillaan. Ongelmat alkavat viimeistään silloin kun paappa menee petin pohjalla tiedottomaan tilaan. Silloin hänen edunvaljojanaan onkin julkinen edunvalvoja, joka vahtii kuin haukka ettei poika loukkaa isänsä hallintaoikeutta.

  Joku elinikäinen asumisoikeus pelaa paremmin, mutta tuotantotoimintaan käytettävän kiinteistöön hallintaoikeus ei yksinkertaisesti sovi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsamakuri: ”on myynyt ne mitä olen talvisin ehtinyt tehdä hankintaa ja maksanut niistä  bensat.”

  Nyt sitten on metsätien peruskunnostus tulossa  ja sanoi että minun kuuluu omistajana maksaa lasku.”

   

  Hänen olisi pitänyt maksaa Sinulle palkkaa hakkuutyöstäsi. Tuon tien kunnostuksen maksaja on tosiaankin omistaja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)