Keskustelut Puukauppa Energiapuun hankinta kauppa

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 53)
  • Energiapuun hankinta kauppa

    Moro

    Jäin eläkkeelle kesällä.Pohdin energiapuun korjuuta tyyliin mönkijä raivaussaha moottorisaha tiedän kyllä ettei sillä rikastua.kohteet pellon-laskuojan reunat.Omakunto taitaa olla paras palkka mitä pitäisi ottaa huomioon. Kiitos etukäteen vinkeistä

     

     

  • mehtäukko

    Noimpa se ollee. Kuvissa olleesta 200 pinomotin ajo kustantaa keskiraskaalla ajokoneella n.500 ekua. Jos ammattilainen on saatavilla (ja onhan se kun aikanaan alkaa kysellä..), se ajaa n. vuorokauteen hyvin tehdyt kasat.

    Kannattaisiko vaan keskittyä sahailemaan…?

    jees h-valta

    Kuten aiemminkin joskus olen maininnut niin traktori ja juontokoura helppaa jo paljon nostelutyötä lähitelouksessa. Viime talvena syöpähoitojen lomassa tein lähes kolmekymmentä kuutiota hankintakuitua. Kolmemetristä kuitua on mukavampi roikotella kuin jotain täyspitkää 5,5 saittaa. Saa olla jatkuvasti korjaamassa sivuliikkeitä pitkällä tavaralla. Kyllä mönkijänkin omistan ja se saa välttää mökin poltinpuuavuksi kyllä. Lisäksi sen vinssiä voi käyttää kaarron suunnan varmistukseen. Mökin tontilla tuppaa aina olla ahdasta. Mutta käsityöt ei miestä riko. Kyllä tämänikäisillä kroppa kestää kunhan hiukan miettii miten nostelee. Se selkäkin tarvii liikettä ja työstöä. Bertzan urakka on kyllä jo aika kovaa tasoa. Toki ranka on kelvää nostella.

    Nostokoukku

    Saako korkeasta pinosta paremman kuutiohinnan kuin matalasta? Vaikuttaako pinon pituus hintaan? Miksi mönkijällä pitäisi ajaa karsimatonta puuta? Ei Toyota Hiacellakaan voi sitä ajaa.

    arto arto

    Meillä maksavat 38€ hakekuutio. Tänään aamulla huoltiksella sahabensan ostossa  näin ostajaa kertoi hinnan sais olla tuoretta tai kuivaa.

    Tolopainen

    Kai teit heti kaupat, tarkoittaa 95€/kiinto. Ei raivuulla niin hyvin tienaa.

    Berza

    Niinpä, jokainen kone metsätöissä vaatii osaamista, niin mönkijäkin.  Mönkijä vaatii myös kuntoa, mikäli sillä haluaa urakoida. En kyllä muista yhtään vakavaa onnettomuutta metsätyön yhteydessä, vauhdilla ei siellä mennä, kyllä se on yleensä aika varovaista menoa. Ne onnettomuudet on yleensä tarpeettoman kovan vauhdin seurausta, yleensä vielä hupiajossa.

    Myös traktori kuormain kärryn kanssa löytyy talosta ja se on parasta aikaa toisella palstalla myös energiarangan ajossa. Mutta  jos löytyy halua tehdä nuoresta metsästä viimeinen päälle , ei pitäisi kellään olla aihetta arvostella. En kyllä ymmärrä tuota karsimattoman rangan mainostamista. Kyllä käsipelissä sellaisen teko olisi veemäistä hommaa, vaikka traktorikin olisi käytössä. Jo ajatuksena alkaa tympiä. 🤔

    Ps pitänee seuraavalla kerralla ottaa tikapuut käyttöön, jospa Tolopainenkin herkistyisi, kun pinot on korkeita.😀

    suorittava porras suorittava porras

    Berzalla on asetukset kohdallaan henkisesti ja fyysisesti . Noilla eväillä onnistuu kaikki ja pitkiä pinoja syntyy. Järki näyttäytyy siinäkin ,että ei ole sotkeutunut kokopuukorjuuseen.

    Noista mönkkäreistä sen verran , aika moni miespuolinen ,jota on alkanut aikuisella iällä lapsettaa, on saanut hankintaluvan ”hallitukselta” esittämällä laitteen tulevan metsäkäyttöön. Metsässä sillä kyllä pörrätään ,mutta työsaavutukset eivät välttämättä ole hääppösiä. Varsinaiset raivauksetkin jäävät usein tekemättä.

    Itselläni on ollut vähille rahoille parempaakin käyttöä. Pintaremonttia sisällä, uutta maalia talon ulkoseiniin ja aurikopanelit katolle ovat maksaneet kukin erikseen yhden mönkkärin hinnan. Sahalla saa metsiä kuntoon ihan eri malliin verrattuna siihen ,että tusailisi lisäksi mönkkärin kanssa. Näin varsinkin silloin ,kun ollaan jo eläkeiässä .

    Tolopainen

    Mönkkäri kaatuu helposti vaikka vauhti on nollassa, ei tarvita kuin peruuttaa toisen takapyörän ojaan, ne ojat on kesällä heinien peittämiä. On nimittäin kokemusta.

    Kyllä karsimattoman rangan korjuu peltojen ojanpientareilta on ainut järkevä korjuutapa. Mitäs se giljotiini korjuu on, sehän on pääasiassa karsimattoman puun korjuuta. Ei se giljotiini ulotu mihinkään, jos puita pitää pystykarsia.

    suorittava porras suorittava porras

    Ne kokopuutkin katkotaan noin viiden metrin mittaan. Jotkut poimivat latvaosta nippuun ja tekevät toisen tyviosista. Minä keräsin useita runkoja kokonaisina yhdeksi nipuksi ja pusersin satsin keskeltä poikki ja toin latvusnipun samaan kasaan . Ei niitä rasseja kokonaisina kuljeteta millään vehkeellä. Toisinaan latvusnippu jätettiin metsään. Siitä ei paljon kuutiot lisäänny.

    Sahamiehen kannattaa katkaista latva siltä kohdalta ,missä karsiminen ei ole enää mielekästä. Tuskin mennään alle 5 sentin läpimittaan.

    Berza

    Vuosia on tullut operoitua, enkä ole onnistunut kaatamaan vielä sitä eikä ole ollut lähelläkään Traktorin kuormain kärrin kyllä useampia kertoja. Pellon laita puita toki voi latvoineen työstää, mutta kyllä metsässä käsityönä se on aivan hölmöläisen hommaa.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 53)