Keskustelut Metsänhoito Ennallistamisaloite EU

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 193)
 • Ennallistamisaloite EU

  Merkitty: 

  Ojat tukitaan, kivillä kosket täyttäen, sitä se EU, meiltä nyt haluaa?

  Yhtä hyvin voisi vaatia Saksaa lopettamaan autojen tuotannon

  Ranskalaisille autoilu kielto

  Italialaisille kalastus kielto

  Kivihiilen tuotantonsa seis

  Niin se maailma pelastuu

 • Tomperi

  Kyllä maailma ois hyv paikka että ei investoitaisi liiketaloudellisesti kannattamattomiin toimiin.  Jos näin tehtäisiin niin Äikkään mainitsemat suomalaisia koskettavat toimenpiteet muuttuvat samantien kannattavaksi. Liiketaloudellisesti kannattaviksi.

  Apli

  Hallituksen syksyn suurin riita syntyi luonnon ennallistamisesta – Tästä on kyse – Politiikka | HS.fi

  Riitelyksi menee kuten koko nyky EU suomelle 900milj eku lasku, iso on summa.. 4v päästä olisi ehkä toteutettava jotenka ei kiirettä sen suhteen, moni asia kerkiää muuttua ennen sitä, onko edes nykymuotoista eu:ta enää silloin olemassakaan..

  Tomperi

  Eiköhän se esim soiden ennallistamisessa riitä se että ei ennallisteta vaan saatetaan tilaan jossa ennallistuu. Tuskimpa totaaliajojen täyttöä edellytetään kuten näyttää näissä suiojeluhankkeissa toteutetun.  Esim metsähallituksella on suo joka on täysin tuottamaton koska ympäristö on tataalisesti ojitettu suon keskusta on lähes kasviton kun vesiä ei tule, aikaisemmin ollut allikkoinen suo, lintujen pesimispaikka jne… siihen ei montaa metriä tarttis kaivaa ojaa kun suo ois lunnoinmiukaisessa kunnossa joka taatusti täyttäisi eu vaatimukset ennnallistamisesta. Puuntuotanto tappiot merkityksettömät, mutta se asenne….

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tulikohan tupla? Ilmastopaneelin raportti turvemaista

  Raportissa s. 31:

  ”Tehostuneen savukaasujen puhdistuksen ansiosta hapan laskeuma on vähentynyt merkittävästi, minkä seurauksena orgaanisen aineen huuhtoutuminen on alkanut palautua aiemmalle tasolle, ja happaman laskeuman kirkastamat vesistöt ovat jälleen alkaneet tummua (Monteith ym. 2007). Tässä mielessä tummumisessa on kysymys vesistöjen palautumisesta ilman hapanta laskeumaa vallitsevalle tasolle.”

  Raportissa s. 40:

  ”Ravinnerikkaiden soiden ennallistaminen vähentää oletettavasti hiilidioksidipäästöjä eniten, mutta ilmastovaikutukseen liittyy myös metaanipäästöjen kasvaminen vettämisen myötä, ja kasvun suuruudesta ja dynamiikasta ei ole vielä selvää käsitystä. Suomessa tutkimukset on vasta aloitettu. Rehevämmillä kohteilla ennallistamisen monimuotoisuushyödyt ovat suurimmat.”

  Raportissa s. 42:

  ”Ennallistaminen pyritään ohjaamaan ensisijaisesti vähätuottoisille mutta runsasravinteisille kohteille. Niiden ennallistamisella on merkittäviä monimuotoisuushyötyjä, ja ilmastohyödyt toteutuvat niillä metsäojitetuista soista nopeimmin.”

  Ilmeisesti tällaisiakin soita siis on. Jos vähätuottoisuuden syy on ravinne-epätasapaino, tuhkalannoitus voisi olla vaihtoehto näille.

  Puuki

  Happamat vedet on tunnetusti kirkkaita. Eli esim rikkihapottamalla niistä tummuneista järvistä ja lammista saadaan taas kirkkaampia, mikäli se on  tavoitteena .  Kalat häviää happamista vesistä myös pikkuhiljaa.   Esim. ahvenet kasvaa aluksi vähälukusina suuriksi,  ja lopulta nekin loppuu, jos veden pH laskee liikaa.

  Vanhoja tutkimuksia kannattaisi ilmastopaneelien porukan selata läpi,niin selviisi metaanin turvemailla käyttäytymisestäkin uusia asioita.

  Aiemmin käytiin tälläkin palstalla keskustelua erilaisten turvemaiden hiilinieluista ja -päästöistä.     Karut ojitetut suot oli muistaakseni yleensä hiilinieluja ja rehevät kasvoi puuta niin paljon että maaperäpäästöt korvautui niillä.

  Tolopainen

  Vesiä puhdistetaan kuitenkin pH:ta nostamalla, jolloin epäpuhtaudet saostuvat. Turvemaiden päästöt on ihan yks hailei, kun fossiilisia polttoaineita käytetään miljardeja tonneja vuodessa. Suomen päästöt on tuhannes osa kokonaispäästöistä. Se milloin Suomi on hiilineutraali on aivan merkityksetön asia. Vihreät on aivan turha puolue täällä, heidän pitäisi mennä johonkin suurvaltaan, esim. Kiinaan

  Metsuri motokuski

  Eikös tolopainen nyt ole kyseessä metsien ja vesistöjen ennallistamisaloite ? Minusta ilmastotavoitteet ovat toinen asia. Siihen vaikuttaa fossiilisten polttoaineiden käyttö tai turvemaiden ilmastopäästöt. Nämähän ovat kaksi eri asiaa eikä niitä kannata niputtaa yhteen.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jos kerran tavoite on 50-luvun alkutilanne, niin sitten esim. hollannissa pitää ennellistaa puolet maan pinta-alasta merenpohjaksi.

  Joku sanoo että ei ole mahdollista. Juuri niin mahdoton asia koko ennallistaminen.

  Minä olen ainakin ennallistanut suota metsäksi, jota se aikanaan on ollut. Ojituksen yhteydessä nousi nimittäin valtava määrä vanhoja puunrunkoja, jotka ovat peräisin metsästä, joka paikalla on aikanaan kasvanut.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puuki

  Samma här.   Ojitettiin vanhaa turvemaapeltoheittoa ja istutettiin sitten koivuja ja kuusia pellolle.   Isoja kantoja ja koivun”tuohikääröjä” tuli näkyviin ojia kaivaessa.  Pohjamaa oli tiiviiksi kerrostunutta ja jossain kerroksessa oli paljon lahoamatonta puuta ja tuohia.

  Rane

  Tällä kylällä Oulujärven rannalla on vielä 50-luvulla ollut varmaan toista sataa hehtaaria heinäniittyjä jotka olivat keväällä veden alla.Nythän niillä on vankkaa metsää.

  Eli avohakkuu,pellonraivaus ja heinänkylvö?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 193)