Keskustelut Harrastukset Ennen oli hipit rautaa…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 45)
 • Ennen oli hipit rautaa…

  Luontoväki näyttää veltostuvan.Oulujärven Ärjänsaaren hakkuut ovat
  huolestuttava osoitus tästä.
  Viime talvena UPM yritti jäädyttää tietä saareen mutta ei onnistunut saamaan siihen tarpeeksi paksuutta.Jonkin verran tuulenkaatoja onnistuivat metsuri ja maataloustraktorikalustolla korjaamaan mantereelle.Tämä tehtiin koko ajan julkisuudessa mutta luontoväen keskuudessa ei tapahtunut minkäänlaista reaktiota.
  Tänä syksynä uutisoitiin taas näistä hakkuusuunnitelmista monessa mediassa mutta suojelijat nukkuivat edelleen.
  Sitten pakkasten tultua uutisoitiin näyttävästi jäätien teon aloittamisesta ja hakkuusuunnitelmista.Ei vieläkään merkkiä heräämisestä.
  Sitten uutinen siitä että jäätien paksuus on jo 80cm.Ei vieläkään mitään.
  Sitten dosentti Reijo Heikkinen kirjoitti Kainuun Sanomiin mielipidekirjoituksen jossa hän oli sitä mieltä että Ärjänsaari ”raiskataan”.
  Nyt koko luontoklaani huomasi että oho,jotain meinasi unohtua.
  Somessa alkoi hirmuinen älämölö.Valitusta on mennyt Elykeskukseen ja muihinkin instansseihin.
  UPM on joutunut järjestämään yleisötilaisuuksia mutta eihän järkipuhe näihin uppoa.
  Hakkuut ovat jatkuneet toista viikkoa neljällä motoketjulla.
  Rane on mielenkiinnolla odottanut milloin porukka kiipeää puihin ja kiinnitty kettingillä koneisiin mutta näyttää siltä että nykypolven suojelijat vaikuttavat lähinnä somen ja byrokratian välityksellä.
  Onko näin että nuorison veltostuminen ei vaikuta pelkästään armeijan taistelukykyyn vaan myös metsäsodatkin on katoava luonnonvara?

 • savo'ttamies savo’ttamies

  Varmaan iso savotta ,jos neljä ketjua kolmessa vuorossa jo viikon hakannut ja homma jatkuu.
  300 ha saari .
  Kannattaa laittaa googlelle kuvahakuun Ärjänsaari, näyttää olevan todella todella upea paikka.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Niin on, hieno on myös Manamansalo siinä vieressä.

  Lasse

  Hakkuut tapahtuu alueilla joilla ei kukaan saaressa käviä yleensä käy ja ei siellä saaressa kovin moni nykyään kesänaikana käy, saaren kulta aika oli ja meni 50 luvulla.
  http://yle.fi/uutiset/pohjoinen_paratiisisaari_myynnissa__ennen_tai_jalkeen_hakkuiden/8612824

  harrastelija harrastelija

  Ärjänsaari on todellakin ”Oulujärven helmi”. Koska sinne ei ole maayhteyttä, niin se on aika harvojen nautittavissa – sääli!
  Olen joskus jopa yöpynyt purjeveneellä Ärjän kainalossa ja jonkun kerran käynyt veneellä Koutaniemestä pitäen uimassa kauniilla hiekkarannalla.

  UPM tosiaan yritti saarta jopa kaupata, mutta ei ollut lottovoittoa 🙂
  Hakkuusuunnitelman mukaan jätetään 100 m suojavyöhyke rannasta, jota on n. 10 km.
  Jos hakkuu onnistuu ja uudistus männyn taimikoksi, niin kyllä taimimetsäkin on 5-10 vuoden kuluttua kaunis.

  Ikävä kyllä todennäköisesti käy niin, että harvennuksilla ja aukkojen reunoilla myrskyt / syöksyvirtaukset täydentävät hakkuut. Tuloksena on todellakin Reijo Heikkisen mainitsema Ärjän raiskaus!

  Ärjän historiassa 1800-luku on ollut varsin mielenkiintoinen. Kiveksen rosvot ovat puhdistaneet tervan soutajat ylimääräisistä roippeista kuten Oulusta saadusta tervarahasta ja tavarasta.

  Kiveksen rosvoista on jonkinlainen kirjakin, kannattaa etsiä!

  Rane

  Joo,tähän asti suojeluväki on vaatinut että tuulenkaatoja ei saisi korjata pois metsistä.Ikimetsän ihanin näky on ollut kaatunut,sammaleen peittämä, puunrunko jonka suojissa biodiversideetti menestyksekkäästi muhii ja menestyy.
  Nyt tuuli on kääntynyt.Tuulenkaato onkin suojelijoille kauhistus joka pilaa kaikki mahdolliset luontoarvot.

  Lasse

  Hieno paikka Ärjänsaari kummiskin, minäki olen yhden yön Ärjässä yöpynyt ja joskus päiväseltään käynyt. Kaksi yrittäjää nykyään kulettaa väkiä Ärjään joko veneellä tai moottorikelkalla. Saaressa kun ei ole vesijohtoa ja sähköä niin aika harvalle nykyajan turistille saaren ”palvelut” riittää. Tuolta Reijo Heikkisen kirjotuksista löytyy aivan tuoreitakin artikkeleita, Oulujärvi/Ärjä.

  Lasse

  Luontoliitolla ei tainnut olla mitään todellista mielenkiintoa puuttua Ärjän hakkuuisiin joita suunniteltiin monta vuotta ja Luontoliitto tais olla suunnittelu vaiheessa ihan hiljaa.
  Vasta siinävaiheessa kun metsäkoneet ajettiin saareen niin Suomen Luontoliiton porukkaa tuli laknoittensa ja median kans saareen hetkeksi aikaa jotta saatiin vain omaa Luontoliiton kilpeä kiillotettua.

  metsä-masa metsä-masa

  Kainuussa on paljon kaunista, Ärjänsaaren kaltaisiakin. Viisikymmen luku näyttää olleen siellä Kajaaniyhtiön henkilöstön vapaa-ajan, juhlien, ja nuorten leirien pito paikkana hyvin vilkasta aikaa.

  Mutta eipä ne vihreät koneetkaan pahasti silmään sattunut nyt siellä ollessaan , koska hakkuuthan on pien aukkoja ja lieviä harvennuksia, jotka ei ylety läheskään rantaan asti.

  Terveys hakkuut vain parantaa ja jatkaa näitä maisema arvuja vuosikymmeniksi eteenpäin, työthän siellä menee suunnitelman mukaan läpi vahvan talven aikaan.

  Rane

  No niin,nyt näyttää hipit saaneen intoa toimintaan.Mielenosoittajat ovat keskeyttäneet Ärjän hakkuut.Tarkoittaa siis sitä että ovat kävelleet 90 metriä lähemmäksi hakkuukonetta jolloin kuskit ovat keskeyttäneet työt saamiensa ohjeiden mukaan.
  On mennyt liian helpoksi metsotiminen.Poliisithan ei enää näihin puutu.Olikohan UPM:llä mitään suunnitelmaa vai seisooko hakkuut kunnes tie sulaa?

  Portimo

  Onkohan tuommoisia hakkuun keskeyttäjiä kukaan haastanut vahingonkorvausoikeuteen.

  Hiljattain oli uutinen, että pari kettutyttöä vapautuu kohta 20 vuoden velkavankeudessa. Kasvattajat eivät saaneet perittyä juuri mitään oikeuden määräämistä isoista korvauksista mutta katsoivat periaatteen vuoksi asian loppuun.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 45)