Keskustelut Tekniikka Esittely – Ford A64 pyöräkone

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)
 • Esittely – Ford A64 pyöräkone

  Joku mainitsi aiemmin jotain tuosta vanhasta pyöräkuormaimestani… tässä lähempi esittely vehkeestä…

 • harrastelija harrastelija

  Ei taida tuosta mallista metsäkoneeksi olla 🙂 Milloin ko. kuormaimet ovat olleet käytössä?

  Olin 1970-luvun alussa Hankkijan raskaskonemarkkinoinnissa, mutta muistiin ei ole jäänyt FORD A64-pyöräkuormaajaa? Hankkijalla pyöräkuormaajasektorilla vahva edustus oli MF. Muistaakseni 33, 44 ja 55 vakmistettiin Italiassa ja isommat 66, 77 ja 88 Yhdysvalloissa.

  Kaivinkonepuolella meillä oli MF:n lisäksi kotimaisia; LOKOMO, (jonka liukupuomi oli silloin alan uutta) ja ARA.

  Tolopainen

  Sarjassamme koneita, jolla ei ole metsässä mitään käyttöä eikä muutenkaan, kun runko ratkeaa, se jää metsään. En ottaisi pihalle edes ilmaiseksi. Tuossa on mökkireittini varrella yksi romunkerääjä. Piha on täynnä kaikenlaista koppia ja vanhaa autonromua lähes puolen hehtaarin alueella.  On hämmästyttävää, että tuollaista maiseman pilaamista saa tehdä. Tuo pilaa omankin asumisviihtyvyyden. Kun järki lähtee romua tulee tilalle.

  harrastelija harrastelija

  Tuli vastattua vähän hätäisesti. Videostahan nuo perustiedot tulivat. Metsämanilla on tuo kuvaus edelleen kohdallaan!

  Voihan linkkupyöräkuormaajalla tehdä vaikka umpeen mennyttä metsätien aukaisua tai avartaa lanssipaikkaa! Sahoilla tukkinippujen ja valmiin tuotteen siirtelyyn kannattaa käyttää piikkejä.

  Jätkä

  Tuostahan ”pelle Peloton tekaisee hakkuukoneen aluskoneen. Leveämmät renkaat ja niihin kunnon ketjut ja etukuormaajan tilalle Hakkuukoneen nosturi Ketosen kouralla.

  sikari

  Kyllä se on niin, että telaalustainen kaivinkone väh. 7 t. on metsänomistajan ainut kone jota voi tarvita. Onnistuu muokkaus, laikutus, kunnostusojitus, penkkatiet ja pienet tiehankkeet. Giljotiini lisävarusteeksi voi kerätä energiaa teiden ja ojien varsilta. Kärri perään ja ajaa risut kasaan.

  Rane2

  Tuommoisesta on kiva moikata naapurille joka työntelee ruosteisella kolalla lumia pihatieltään.

  Metsaman

  Ei tätä metsäkoneeksi ole hankittu vaan alkuun oli tarkoitus traktoriin hommata etukuormain lumihommiin, puusäkkien siirtelyihin yms. hommiin mutta tämän koneen sai lähes tulkoon pelkän etukuormaimen runkosovitteiden hinnalla… ja teho kuitenkin täysin toista luokkaa kuin pieneen ( 65 hv) traktoriin laitettavalla etukuormaajalla…

  Lisäksi koneista kiinnostuneena meinaan maalata ja laitella tätä niinkuin harrastuksena.

  Puusäkkien siirtelyn lisäksi metsäpuolen käyttöä löytyy tienpohjien ja juurikin laanipaikkojen laittelusta… nämä seudut todella kivistä maastoa joten raunioita tien yms. pohjiksi riittää ajella ihan tuvan nurkalta lähtien…  rauniot myös osin estää joillain paikoin suorat reitit metsään joten jonkun raunion joutuu purkamaan helpottamaan kulkemista…

  Metsaman

  Tuosta hakkuukoneeksi muuttamisesta… jostain jäin päähän… olikohan koneviestin juttu 90- luvulta jossa pyöräkoneeseen kauhan paikalle laitettiin kuormain ja kouramoto… koneen merkkiä en muista mutta tuo oli ihan suomessa tehty.. sittemmin ei ole moisesta kuulunut joten ei kovin suuri suksee lie ollut…

  Kuormaaja oli siis tuossa paikallaan, hakkuuvarustus tuli normaalilla kauhan pikakiinnikkeellä koneeseen.

  Hydrauliikan teho tuossa riittäisi ainakin sykeharvesterille, myös maastokelpoisuus lienee ainakin ketjuja käyttämällä kohtuullinen muttei pärjää kuitenkaan todellisille metsäkoneille…

  Metsaman

  Nämä Fordin pyöräkoneet ilmeisesti suomessa kohtuu harvinaisia… euroopassa ja etenkin jenkeissä yleisiä.. ?

  Näihin käy aika moneen kohtaan Fordin isojen traktoreiden osat.. konekin käsittääkseni sama.

  Rane2

  Ruotsalaisilla sivustoilla näkyy olevan aina silloin tällöin myynnissä maatalouskäytössä olleita pyöräkuormaajia joissa on leveät traktorikuvioiset renkaat.Rengastuksella pyöräkuormaaja muuttuu maastokelpoiseksi.Kapea palarengas on tarkoitettu kantavalle maaperälle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)