Keskustelut Puukauppa FSC nostaa vähitellen päätään

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)
  • FSC nostaa vähitellen päätään

    Metssäuutisissa todettiin että FSC-puusta on pulaa. Uusia yhteismetsiä ja suurten metsäyhtiöiden kautta myös pienempiä tiloja on liittynyt FSC-sertifikaattiin. FSC-sertifikaatin saavasta puutavarasta maksetaan parempaa hintaa kuin PEFC-sertifikaatin puusta, tosin uutisessa ei mainittu, miten paljon paremmin hintaa on maksettu.

    Olenkin jo ihmetellyt että eikö sertifikaatti ala vaikuttamaan hintaan, kun stä vaaditaan tietyillä markkinoilla, eikä sitä kotimaasta niin paljon sellaista puuta saa.

    Itsellä on yhdellä 60 ha:n tilalla vireillä 2 ha:n Metso-hanke ja samalla tilalla puolentoista hehtaarin jatkuvankasvatuksen kuvio. Taidan siirtää tilan Metsä Groupin FSC-sertifikaattiin, jos kriteerit vain täyttyvät. Ainakin saa myytyä talviset pieniläpimittaiset ensiharvennuksetkin pystyyn, ei sitä kaikkea itse kerkiä / jaksa tehdä.

  • Hyöteikkö Hyöteikkö

    Minulle riittää ohjeiksi ihan metsälain säädökset. Piste!

    tamperelainen tamperelainen

    Kenen etuja tämä voimakas FSC-sertigikaatin puffaus palvelee ?
    Onko taas jotakin vihervasureiden temppuilua
    MT::ssä esitelty tapaus ei vaikuttanut hyvältä metsänhoifolta,ehkä oli perimmäisenä tarkoituksena lahopuun tuotanto
    Ei ainakaan allekirjoittaneen kannata toistaiseksi havitella

    Visakallo Visakallo

    Tämän yksistään ympäristöjärjestöjen lanseeraaman FSC-sertifikaatin huonoin puoli on sen hallitsemattomuus.
    Koska ympäristöjärjestöjen ei tarvitse kantaa metsänomistamisen taloudellista vastuuta, sertifikaatin muutokset,- joita tehdään parhaillaan jo kuudetta kertaa vuoden 1994 jälkeen, voi johtaa tilanteeseen, ettei yksityisomisteista metsätaloutta voitaisi taloudellisessa mielessä enää jatkaa.
    Mitä mahdollisesti maksettavaan parempaan hintaan tulee, onhan sen vähintään 5% parempi ollakin, koska sama prosenttimäärä metsäpinta-alasta on pois puuntuotannosta.

    jonkulainen

    Olen laskeskellut, että noin 10 % pitäisi saada lisähintaa puulle, että FSC rupeaisi kiinnostamaan. PEFC:tä kolme kertaa leveämmät suojakaistat ja tupla määrä säätöpuita sen etupäässä aiheuttaa. Eipä ole kukaan ostaja luvannut kuutta euraoa tukin hinnan päälle, jos olisi FSC leima. Minua kyllä hirvittää tuo teollisuuden veljeily tämän WWF porukan kanssa. Ympäristöjärjestöjen sertifikaattiin sitoutuminen on vähän kuin asettuisi vapaehtoisesti ruuvipenkkiin.

    jees h-valta

    Eipä häirii se 5% kun varmasti useimmilla on vajaatuottoista se jollain suokuviolla yms. Omissani on molempia, kalliomaastoa ja suota eikä vielä 5%:a riitäkkään. Toisekseen miten tulkitaan pois metsätalouskäytöstä, terminä. Eihän kenelläkään jatkuvasti ole kaikki hakkuun alla joten alaa voit vaihdella mielinmäärin. Sataprosenttia aukkoa hakatessa tuo tietysti ei toimi. Mutta yritetään nyt välttää ainakin toistaiseksi. Ei ole tosiaan minua häirinnyt vaan jotain kolme-neljä vuotta jo mukana siinä. Lehtipuun huomiointi jopa erityisesti lämmittää mieltä.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Ei parempi hintakaan ,jos sellaista tarjotaan FSC puusta,saa minua kiinostumaan kyseisestä luontojärjetöjen ja keskieuroopalaisten kuntatajien suosimasta sertifikaatista.On suojeltua kalliota ja suota,liito-oravallekin hyypästä jätetty ym.,mutta jättöpuut kaatuneina kauhean ikävää taimikossa,joten niitä en kaipaa.Myrskyn tekemiä hajakaatoja on tarpeeksi,metsissä savonmaalakin lahopuuta kerryttämässä.

    jees h-valta

    Kenen metsäkupsa luulet silloin puitasi ostavan jos se alkaa olla valtaserrti ja puunostajat laistavat tilaasi kuin ruttoa. Valitettavasti sen lauluja laulat kenelle puita myyt.

    Timppa

    Yhtään enempää eivät kiinalaiset maksa kuusilaudasta tai sellusta vaikka olisi mikä sertti tahansa. Sehän on itsestään selvää. Ja Kiinan markkinat ne tulevat määrittelemään näiden hintatason. Siis Euroopasta saa Kiinan kysyntään perustuvan hinnan. Eurooppaanhan voi sitten myydä ne FSC-sertifioidut samalla hinnalla kuin PEFC:t Kiinaan.

    Haihattelua uskoa, että FSC:llä saisi jatkuvasti parempaa hintaa puusta. Sen sertin käyttö on metsäyhtiöille eräänlaista aneiden ostamista metsänomistajien rahoilla, koska kuten täällä on todettu FSC on metsänomistajille huomattavasti kalliimpi kuin PEFC. Yhtiöt saavat sitten rauhassa puuhastella jossain muualla luontoa tuhoten ja WWF ei puutu asiaan.

    Siis FSC:llä on paljon haittoja. Paljon puuta jää pois hyötykäytöstä. Tämähän on tietysti ”vain” rahaa. Yhtiöt saavat vapaasti mellastaa jossain kehitysmaissa, mistä on todella suuria haittoja paikallisille. Entä tulevaisuus? Luuleeko, joku ettei FSC-sertin kehitys pysähtyisi nykytilanteeseen, jos siitä tulisi valtajärjestelmä. Ei todellakaan pysähtyisi, sen saisi Jessekin uskoa. Muistettava on. että FSC:ssä asioista päättämässä ovat luontojärjestöt ja yhtiöt. Metsänomistajilta ei kysytä. Tuli mieleen sekin, että miettiikö UPM tätäkin metsiään myydessään.

    jees h-valta

    Timppa varmaan pääpiirteittäin oikeassa mutta aivan turha luulla että ostava taho tyytyy PEFC:iin jos FSC:tä tarjolla. Varman päälle ne ottaa ja eihän ne joka kalikkaa tiedä vielä ostaessaan mihin suuntaan ne jalostettuna tapulina lähtevät.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kuten Timppa totesi,Kiinaan ja kaukoitään puut myytävä.Myin aikanaan Turkkiin ja Japaniin .Köyhtyvä eurooppa putoaa hiljalleen tällä menolla pelistä,joten sen varaan ei kannata paljoa uudessa maailmanjärjetyksessä laskea.Ennemmin Venäjä nousee,kuin avustuksilla ym. helppoon elämään tottunut länsi-eurooppa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)