Keskustelut Puukauppa Haapakuitu ja tukki ostajat kymenlaaksossa

 • Tämä aihe sisältää 19 vastausta, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta sitten MikaMika toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Haapakuitu ja tukki ostajat kymenlaaksossa

  Kenelle kannattaisi tarjota 100 mottia hankintahaapakuitua kymenlaaksossa? Tukkiakin tulisi ehkä yksi rekallinen.

 • jees h-valta

  Monipuolisin ostaja on Metsäliiton puunhankinta joka on ainakin aiemmin toimittanut Sappelle. Mutta nykyisin en ole sieltä suunnalta tietoinen mikä on tilanne. Nopea soittokierros varmaan auttaisi asiaa. Tukin tilanne on myös aika auki. Jos löytää jonkun puusepän tai vastaavan erikoispuun käyttäjän. Kaikkia mahdollista tiedän kyllä valmistettavan haavasta aina soittimista leluihin mutta ne markkinat on hajallaan ja pieniä. Paneeleita höyläillään ja olihan joku hiljan Maaseudun Tulevaisuudenkin palstoilla esittelyssä.
  Oli vallan haapasahuri.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sellun ja hierteen valmistajat, kolme suurta, ostavat kyllä vaikka koko erän kuiduksi.

  Haapatukkien markkina on tosiaankin ilmeisen repaleinen. Kannattaa kysellä sahoilta ja muilta metsäammattilaisilta. Piiri on niin pieni, että kyllä joku tietää kuka ostaa, jos yleensä joku ostaa haapatukkia. Virolaista haapaa myydään puutavaraliikkeissä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Pähkäilijä

  Vähän aikaa sitten oli täällä tarinaa jostain Hämeen puolella olevasta sahurista joka muistaakseen ostaa haapatukkeja Versowoodin kautta – 8 €/m3 pystyyn, ei nyt heti löytynyt sitä aihetta.

  Metsäboard, ex Metsägroup eli Metsäliitto tjsp Lappeenrannan Joutsenon tehdas käyttänee edelleen haapakuitua. Toki kannattaa selvittä esim mitä L & T tai joku paikallinen toimija tarjoaa tuosta rahaa energiapuuna.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuo L&T, tarkoittaa L&T Biowatti.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Mika Mika

  OK, kiitti avusta! Jos tukista saa noin huonosti, niin kannattaa myydä kuituna kaikki. Metsäliitolle laitoin jo kyselyn. Taidampa keräillä kaikki irtilähtevät haavat myös tuosta pellon reunasta. Jätän muutaman koriste/säästö puun.

  Muutama vuosi sitten sahautin haapaa kotitarve laudaksi. Ihan hyvä materiaali… Harmi kun meidän kylällä ei ole sahuria, lähin 20km päässä.

  jees h-valta

  Jos se on LMP vielä pystyssä olevaa niin kehottaisin ensin kaatamaan. Intoile sitten vasta tukin myynnistä. Vanha metsähaapa on lähes varmasti laho joten rajoittaa kummasti tukin myyntiä.

  Pähkäilijä

  LPM, ensin kaadat ja teet tukiksi, sitten kysyt vasta sahurilta olikos jotain haluttuja mittoja erikoispuulle…

  LMP LMP

  Sitäpä juuri ajattelin, ettei oikein viitsi katkomaan ryhtyä ennen kuin mahdollinen ostaja on mittavaatimukset esittänyt. Eikä huvita 30-metrisiä haapoja rojautella lojumaan pitkin leimikkoakaan. Muiden puiden korjuu hiukan häiriintyy.

  Yksi sahuri lupasi pari vuotta sitten haapatukkia ostaa, mutta kun tänään soitin niin kuulin että oli vallan lopettanut toimintansa.

  LMP LMP

  Onko kukaan myynyt Satakunnan – Varsinais-Suomen alueella haapaa tukiksi lähiaikoina? Olisi tulossa n. 10 mottia aika järeää tavaraa markkinoille. Ehkä myös saman verran koivua, jota ei myöskään jättifirmoille viitsisi ryhtyä kauppaamaan.

  edit: otsikkoa muokattu

  jees h-valta

  Mikähän oli se sahuri joka oli pieni aika takaperin juuri Metsälehdessä ja oli erikoistunut haapaan?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)