Keskustelut Puukauppa Haapatukki

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
 • Haapatukki

  Merkitty: 

  No voihan nyt hitsin hitsin Per****

  Tämä se tästä nyt viellä Puuttuikin

  Hirvipää yhtiö osta enää yli 40cm

  Haapaa ja sitähän kun on itellä paljon, joutunen sahuu hommiin näin, lahokkoo saakeli, tai tuhkaksi muuttukoon.

   

   

 • Teufelin Zumi

  Virossa on kolmannes väestöstä Venäläisiä, joten siellä on hyvä agenttien käydä luovuttamassa tietonsa ja käydä kouluttautumassa. Vai mitä?

  Visakallo Visakallo

  Miksi nähdä Teukka niin paljon vaivaa, kun asiat voi hoitaa täällä Suomessakin. Viron turvallisuuspalvelulla on nykyisin hyvin tiukka linja, koska heillä oli lähes 50 vuoden kokemus ryssän komennosta.

  Teufelin Zumi

  Viron olematon armeija veisaa samaa virttä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Männyt haapametsikössä kyllä kiinnostaisi.

  Per Ä Reikäs
  Per Ä Reikäs

  Männyt haapametsikössä? Kuusia voi seassa ollakin, sitä Paitti tottahan isoimmat haavat ovat jo ihan luonnostaankin sisältä lahoja.

  jees h-valta

  Voin koittaa uudesti vielä vaikka ihan yhdellä kuvalla. En todella mielestäni lähettänyt edes liian ”isoa” vaan piti mahtua vaateeseen.

  Gla Gla

  Jees: ”Haapatyvi on varmasti parempi tekopökkelö kuin koivu. Se on pehmeämpää joten tintit pääsevät nopeammin hyödyntämään keloa.”

  Voi olla. Toisaalta joskus olen nostellut lahoja koivuja pystyyn ja sitonut niitä toiseen puuhun kiinni, hömötiainen saa siihen pesän. Puukolla kaivertaa vähän alkua. Joskus pelkkä tuohi tuntuu pitävän pökkelön kasassa. Haavasta irtoaa kuori helpommin. Haapa pitää varmaan olla järeämpi kuin koivu, jotta kelpaa kolopesijän puuksi.

  Ötököiden suhteen haapa tietysti on ylivoimainen. Kannattaa silti jättää koivujakin säästöpuiksi/pökkelöiksi. Monipuolisuus on hyvä asia tässäkin. Kun polttopuista on itsellä ylitarjontaa, olen jättänyt havupuitakin. Vähemmän raahattavaa tien varteen, kun 1,5 m tyveä jää paikalleen.

   

  Tolopainen

  Kuten tuolla alussa mainitsin esim.viirupöllö vaatii pesän halkaisijaksi n.40cm. nämä nykyisin ropsipuista tehtävät tekopökkelöt ei riitä kuin hömppätinteille. Paljon parempi on viedä metsiin pönttöjä. Olen vienyt niitä lähes 100kpl vuosien mittaan. Pöllöille voi pönttöjä tehdä lahokuusista, joiden pinoja näkee metsäteiden varsilla. Kun on saha mukana auton perällä voi 60cm pätkän ottaa  pinosta mukaan. Tarkoitus pyhittää keinot.

  jees h-valta

  0-verolla varkaissa, on siinä ideologiaa. Juuri Jori-C:n tapaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)