Keskustelut Luonto Haitalliset

 • This topic has 15 vastausta, 11 kirjoittajaa, and was last updated sitten by AvatarTolopainen.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Haitalliset

  Ennen tätä Korona puumia vaivasi joitakin kovasti maahamme tulleet ”haitalliset” kasvit.Muistaakseni Lupiini, Kurtturuusu ja Japanitatar olisivat sellaisia olleet.

  Mutta miten on tilanne nyt, onko jonkun rahapulassaan avohakanneen metsänpohjiin levinnyt näitä vieras lajikkeita? Tuskin.

 • isaskar keturi

  Jos ja ilmeisesti kun ilmastonmuutos etenee, voi hymy hyytyä näiden vieraslajien kanssa. Esimerkiksi Irlannissa ei tahdo rehevien laaksometsien (siis missä on metsät kasvaneet koko ajan) uudistaminen onnistua lainkaan alppiruusun vuoksi. Se pitää käytännössä nyhtää alueelta pois, jos aikoo saada metsän aikaiseksi.

  Scientist Scientist

  Tuomipihlaja näyttää paikoitellen leviävän metsiin etelä-Suomessa. Oikeastaan myös pioneerikasvi terttuselja (paskanmarja) on myös alunperin vieraslaji, mutta lienee tuotu Suomeen jo 1700-luvulla ? Leviää asutuilla seuduilla metsiin hakkuiden jälkeen.

  Per Ä Reikäs

  Miulla kymmeniä vuosia tuo tuomipihlaja ollut karun kari  kivisen maan mökki pihassa, se mihinkään leviä.

  PAJUT NE JOKAPAIKAS haitallisesti leviää ilman glykosaattia saatto hoitoa

  MaraKet

  Otsikkoon: hesalaiset hiilenpolttajat. Tästä voimme varmaankin kaikki olla samaa mieltä.

  Visakallo Visakallo

  Haapa ei taida olla vieraslaji, mutta koivikon sekaan se ei sovi. Kaikki katkotut koivut ovat nyt löytyneet raivauksella sieltä missä on yksikin haapa koivujen seassa.

  MaraKet

  Kurtturuusun torjunnasta alla. Ei ole ihan pahin metsäongelma, mutta rannoilla ja pientareilla voi olla isompikin riesa.

  Itselläni ei ole ollut vieraslajien kanssa ongelmia. Täytyy vain hallita konstit ja pitää ajatus mukana. Kuten vaurastumiseenkin liittyvissä asioissa.

  metsa.fi/wp-content/uploads/2020/10/Kurtturuusun-torjunta-glyfosaatti-kysymykset-vastaukset-Metsahallitus.pdf

  Per Ä Reikäs

  Marakatti vieköön jättipalsami Putin tyyliin puutttui, toisaalta tuo jo omalla metsä mökki tontilla hanskassa, se on kyllä helkatti moinen leviää, oikein pamahtaa, levitttäen siemeniään, jos yrittää heinäkuussa kitkeä.

  Sitäkään lajia pidä silti pelätä, omin käsin kitkien torjuttavissa.

  Laiskoilla voi toki ongelmia ilmetä

  Haba Haba

  Supikoira, minkki, turkistarhaajat ja täplärapu joutavat luonnosta pois kuljeksimasta.

  rööri roope

  Nii ja haba.Kiitos😎

  Tolopainen

  Kurtturuusua oli ilmestynyt taimikkoon. Pitää olla paksut hanskat, jos aikoo kitkeä. Piikit on teräviä. Jättiputken torjunta kestänyt ja lähes 10v. Ehti tehdä siemeniä joskus kauan sitten ja uusia taimia nousee joka vuosi. En usko, että ilman glyfosaattia saa hävitettyä. Ei saa missään tapauksessa päästää tekemään siemeniä. Kukat pitää katkoa pois ja säkkiin,  antaa kuivua ja poltto.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)