Keskustelut Puukauppa Hakkuu siirtyy ensi talveen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Hakkuu siirtyy ensi talveen

  Tuli ostomiehelta viesti tanaan. Selitys oli ostokiintioiden tayttyminen ja rajoitukset sen johdosta. Harmi kun on korjuukelit olleet hyvat, ehka sitten on jo saatu korjattua enemman kuin markkina vetaa. Joko suhannehuiput on ohi? Jos hintatilastoja katsoo niin suunta ollut viimeviikkoina alas.

  Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

   

   

 • Tolopainen

  Sähköisen puukauppatarjouksen joutuu perumaan, jos siihen haluaa jonkin korjauksen, mielenkiintoista, jos myyjä ei sitten enää teekään uutta.

  sammeli

  Talven aikana olemassa olevalla kalustolla ennättää hakata vain tietyn määrän m3. Mikäli talvikausi on pitkä niin hieman enemmän tietysti. Koko viime vuoden osto kävi kiivaana ja yhtiöt kasvatti varantoaan. On selvää, että mikäli ostetaan enemmän kuin kalusto ja kelit antaa myöten hakata niin osa hakkuista siirtyy.

  Teen vuosittain useita puukauppoja ja aivan normaalia on, että hakkuu siirtyy seuraavalle talvelle, joskus vielä siitäkin. Ennakolla yhtiöt monesti hyvittelee jos hakkuu venyy.

  Ei yhtiöt osta ja hakkaa hyvää hyvyyttään vaan ainoastaan teollisuuden tarpeisiin ja mielestään järkevässä järjestyksessä.

  Visakallo Visakallo

  Sääkartat lupaavat lämpimiä länsituulia Atlantilta asti. Voi olla, että lumitalvi muuttuu kelirikkokevääksi, samoin hakkuusuunnitelmat. Sitten on taas joka keliin rakennetut metsätiet ja kunnossa olevat ojat arvossaan!

  jees h-valta

  Vielä haetaan täysiä kuormia pelkän turvekakun päältä nytkin illalla. Kyllä kestää muutaman päivän suojan. Ihmeen kova on jäätynyt turve.

  harrastelija harrastelija

  Viime syksynä puun hinta oli vielä hyvä marraskuulle saakka. Sitten ostomiehet alkoivat valittelemaan hintahuipun menneen ohi. Odottelin takuuhinnan alkamista joulukuusta ja tarjoukset näyttivät silloin jo tosiaan laskusuuntaa. Tarjousaika siinä pari viikkoa. Pyysin tarjouksen tarkennusta ja ”ylemmästä purtaasta” luvattiin muutaman euron nousu mottia kohden.

  Annoin ajan vähän kulua ja alkuvuodesta sitten joulukiireiden jälkeen pyysin vielä korjausten korjausta. Uusi tarjous olikin sitten jo huomattavasti huonompi kuin ensimmäinen ! Ei tullut kauppoja! Ajattelin lannoittaa päätehakkuukohteen ja odotella 6-8 vuotta, että mikä on silloin tilanne?

  jees h-valta

  Olet Harrastelija väärässä takuuhinnan suhteen. Se alkaa jo Marraskuussa. Itse tein jo toisen kerran kaupat Marraskuussa ja täydet tarkistuksetkin tipahti vielä perään.

  oksapuu

  Korjuupalvelulla oli vielä kiintiötä jäljellä niin piti tehdä pikainen puukauppa. Hinta selkeästi parempi kuin suoraostossa…

  Hakkuukin tähän talveen 🙂

  Tolopainen

  Säälistä maksoivat ja pelastivat konkasta.

  jees h-valta

  Mahtaako oksapuu olla vielä samaa mieltä kun korjuun ja välityksen ja rahdin olet maksanut?

  oksapuu

  Jesselle tiedoksi että puukaupan voi tehdä myös ”perälauta” hinnalla. Hinta saa nousta mutta ei laskea…

  Palataan asiaan keväällä…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)