Keskustelut Puukauppa Hakkuuaika

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 26 total)
 • Hakkuuaika

  Mhy teki valtakirjalla kaupat palstaltani. Muuten kaikki ok. Mutta onko normaalia että ostajalle annettiin kolme vuotta aikaa hakata palsta?

 • Ola_Pallonivel

  Jos suo, niin sitten ymmärtää. Jos kantava maa, niin ei ole normaalia.

  Pankko

  Kiitos vastauksesta. Joo, on rajatapaus. Riippuu kesän märkyydestä. Jos kuiva kesä niin helposti kesäkohde (ojat vetää niin verkkaisesti), muuten talvikorjuu….

  mehtäukko

  Jos männikön tai rauduskoivikon kehitys karsiintuneisuuttaan on menossa pieleen, virhehän on jo tapahtunut. Pitemmällä korjuu-ajalla korjuun onnistuminen aina paranee pelivaran ansiosta. Jos kauppa on tehty ns. hintatakuun aikana, tilipussikin saattaa turvota…

  Apli

  Omasta mielestäni liian pitkä korjuuaika, mutta mitä on sovittu pidetään.. Omissa hakkuissa mitkä itse kilpailutan, niin vuosi maksimi mikä korjuuaika..

  Pankko

  Joo, sovittu yleensä pitää. Mhy:ltä vaan ei kysytty missään vaiheessa minun mielipidettä. On tosin valtakirjakauppa mutta silti…

  mehtäukko

  Jospa putiikkissa nimeltä Myhistys, joka itsekin tolskaa korjuiden kimpussa, on hokattu  järjen äänen paremmuuteen? Ei puukaupan korjuu ole kuin pörssi, jossa osto tai myynti voi olla sekunttipeliä. Kun tavoitellaan harvennuksen hyvää lopputulosta korjuukelien ja tiestön suhteen jotka eivät nykyisin ole ennakoitavissa, pelivaraa olisi oltava kaikille ”jonossa” oleville. Leimikoitahan voi olla ko. puufirmalla kymmeniä tilaisuutta odottavia.

  Panu

  Kolme vuotta on hyvä talvikorjuuseen ellei sitten halua, että hakkuu tehdään väkisin huonona talvena.

  Apli

  Kyllä 2 talvea pitäisi riittää talvikorjuussakin..

  mehtäukko

  Pitäisi ja pitäisi. Kun ”talvi”olosuhteet ovat muuttuneet arvaamattomiksi, on melkoista historian havinoissa haaveilua luulla lyhyiden pakkasjaksojen osumisesta just minun leimikon korjuuseen.

  pihkatappi

  Tämä hakkuu varanto, eli pystyvarasto on yksi syy siihen että kuitupuun hinnat ovat melko stabiilit. Ennakko tilityksetkin ovat nykyisin murusia, vielä 20 vuotta sitten sai pyydettäessä puolet arvioidusta kauppahinnasta heti kauppasopimuksen solmittuaan. Nyt noissa pystyvarannoissa ei firmalla ole muutakuin maine pelissä.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 26 total)