Keskustelut Puukauppa Hakkuuhintojen valvonta

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 409)
 • Hakkuuhintojen valvonta

  On tulossa hakkuu tilalle, jossa on sekä harvennusta, että päätehakkuuta. Kaikki viereisiä kuvioita ja hakkuu suoritetaan kerralla talvella. Hakkuutavoille on eri yksikköhinnat. Miten voin valvoa ”etänä”, että päättehakkuulta kaikki tuleva puu hinnoitellaan kalliimmilla päätehakkuuhinnoilla. Tuli heti mieleen salaliitto, jossa aukot hakataan 80-90 prosenttisesti ja reunat vedetäänkin harvennushinnoin. Aukkohakkuut ovat osin huonohkolaatuisia ja harvennukset taas kohtuu vaihtelevia. Eli siirtymää halvemmille hinnoille olisi vaikea huomata. Pitääkö vain pyytää aukkojen hakkuu ensin ja pyrkiä paikalle toteamaan että rajausten mukaan on hakattu ja sen jälkeen vasta lupa harvennuksille?

 • Tolopainen

  Alamme vähitellen päästä asian ytimeen. Miksi metsänomistajan etu puukaupassa ei kiinnosta. Tuotetaan halpaa mössöä, jonka ostajat muuttavat arvojakeiksi jo hakkuun aikana ja vievät taloudellisen hyödyn. Omistajalle jää isot lumppikasat ja ilo katsella tyvitukkeja kuitupinossa.

  mehtäukko

  Isännättömien rahojen etsintä salaliittoteoriain painostamana on tuottanut Jovainille nyt pimeän rahan syndrooman!

  Siihen ei taida auttaa viina, laulu eikä naisetkaan?! Tolopainen,- Jovain on työntynyt ytimeen…

  Tolopainen

  Nimenomaan Lauri Vaara oli jo jyvällä, mutta ei päässyt ytimeen. Eli tavoitteli termiä rahanpesu, mutta tiedot eivät riittäneet.

   

  Jätkä

  Kateus on kiimaakin voimakkaampi. Kun se on saanut vallan, niin kaikki järkipuhe unohtuu. Joovaan ja Tollo, (kumpikaan ei ole edes ollut metsänomistaja ja on puukauppaa tehnyt vain mielikuvituksessaa) – itkevät sitä, että puun ostaja hyötyy / tekee voittoa ostamillaan puilla.

  Kukapa / mikäpä ostaja ei ainakin pyrkisi tekemään enemmän tai vähemmän voittoa liiketoiminnallaan? Jopa tuottajien täysin omistama Osuustoiminnan bisnes tekee voittoa – jos vain pystyy. Katsotaan vaikka Osuuskauppaa – tai Metsäliittoa.

  JOS teillä olisi esim laadukasta mäntytukkimetsää, niin funtsatkaapa tilannetta, jossa myytte järeät ja laadukkaat tyvitukit vaikka paikalliselle sahurille ja loppuosia kaupittelette isolle metsäyhtiölle.

  Pikkusaha maksaisi tyvitukeista ehkä hyvän hinnan, jopa kymppejä enemmän kuin normaalihinta on. Mutta MG tarjoaisi vain kuidun hinnan muista, ihan suorista ja laatuvaatimukset täyttävistä tukeista. Jos olisitte tehnyt hankinkauppasopimuksen ennen hankintahakkuuta, MG kieltäytyisi noudattamasta omalta osaltaan sopimusta ja jopa haastaisi teidät käräjille. Normaalioloissa noiden jakojäännösten sahaaminen tuottaisi tappiota MG:lle. Tyvitukit olisivat antaneet sen verran, että juuri olisi kannattanut koko erä – EHKÄ!

  Tolopainen

  Valitettavasti MG rajoittaa hankintatukin ostoerät 15 kiintoon per kauppa. Mutta mistä Jätkä sitä tietää kun ei ole koskaan puuta myynyt.

  Sehän on tietenkin mieltä ylentävää, että Jätkä kommarina puolustaa suuryhtiöitä. Niin puolustaa Trumkin, osakekurssit ovat nousseet hänen aikanaan jenkkilässä n. 300%, enemmän kuin koskaan ennen. Rikkaat ovat rikastuneet, köyhien valitseman pressan politiikan ansiosta.

  Keskuspankeista on tullut aikamme suurimpia keinottelijoita. Eu on menossa, rahanjako unioniksi ja paperirahan painajaksi. Lopputulos on romahdus ja hyperinflaatio.

  Visakallo Visakallo

  Tolopaisen hankintapuiden ja havukasoihin piilotettujen lumppien seurauksena joudumme nyt maailmanlaajuiseen romahdukseen ja hyperinflaatioon. Tämähän on ollut nähtävissä jo kauan aikaa sitten.

  Tolopaisen olisi aikoinaan kannattanut olla mukana metsänomistajille järjestetyillä retkillä, joissa käytiin sahoilla ja muilla puunjalostuslaitoksilla. Kyllä siellä monen itseensä kovasti uskovan hankintahakkaajan silmät aukesivat, kun näki minkälaista paskapuuta isännät olivat pinoihinsa piilottaneet! Yksikin oli sahannut pöllinpäät vinoon, kun läpimitta ei muuten riittänyt! Tyvitukeista löytyi piikkilankaa, polkupyörän ketjuja, sahan-, ja kirveenteriä, olipa yhdessä järeässä tyvitukissa sisällä kokonainen rautakankikin! Oli myös ässämutkatukkia, keinutuolin jalaspuita, puuhevosen valmistuspuita, joissa persereikäkin oli jo valmiina, jne. Tolopainen saakin olla tyytyväinen, että raakkiprosentti oli vain 10. Kun miehen juttuja on täällä lukenut, joku puunostaja olisi voinut jättää Tolopaisen puut kokonaan ostamatta.

  Tolopainen

  Kaikista eniten raakkeja tullut urakoitsijan tekemästä hankintaerästä. Oli jopa vajaita tukin pituuksia ja osa kuidustakin meni raakiksi. Ostajat ovat aina kilpailleet laadukkaista leimikoista ni ja ostomiesten piikkiin on lounastettukin.

  Visakallo Visakallo

  Jos kerran Tolopaisen leimikot ovat laadukkaita, niin silloinhan syy huonoihin kauppoihin löytyy isännästä!

  Tolopainen

  Ei vaan yleisestä heikosta hintatasosta. Edes visakallo ei voi markkinahintoja muuttaa.

  mehtäukko

  ”..Kaikista eniten raakkeja tullut urakoitsijan tekemästä hankintaerästä..”

  Tuollaiset eivät ole yleistettävissä. Sellaisten tekijät eivät eivät tarvitse itseään nimitettävän edes”urakoitsijaksi”. Ja niin on hankintamyyjien joukkio pilannut omaa mainettaan hankintapuun toimittajina, kuten Visakallolla on tekstiä.

  Samaten Jovainin tyyppiset vainoharhaiset painajaisunet kun kummittelevat salaliittoina ja pimeän setelien tursuamisena pinon päistä. Koettaa houkutella porukkaa noihin satutunheihin…

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 409)