Keskustelut Puukauppa Hakkuuhintojen valvonta

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 409)
  • Hakkuuhintojen valvonta

    On tulossa hakkuu tilalle, jossa on sekä harvennusta, että päätehakkuuta. Kaikki viereisiä kuvioita ja hakkuu suoritetaan kerralla talvella. Hakkuutavoille on eri yksikköhinnat. Miten voin valvoa ”etänä”, että päättehakkuulta kaikki tuleva puu hinnoitellaan kalliimmilla päätehakkuuhinnoilla. Tuli heti mieleen salaliitto, jossa aukot hakataan 80-90 prosenttisesti ja reunat vedetäänkin harvennushinnoin. Aukkohakkuut ovat osin huonohkolaatuisia ja harvennukset taas kohtuu vaihtelevia. Eli siirtymää halvemmille hinnoille olisi vaikea huomata. Pitääkö vain pyytää aukkojen hakkuu ensin ja pyrkiä paikalle toteamaan että rajausten mukaan on hakattu ja sen jälkeen vasta lupa harvennuksille?

  • jees h-valta

    Aika monta kymmentä poikkeavuutta Jovain on siinä tekeekö sopimuksen yhden ihmisen vai organisatoorisen yrityksen kanssa. Kun varmaan voit ajatella itsekkin mitä kaikkea olet täälläkin jo esittänyt korjuun vaatimuksista. Yhtiö vaatii sensijaan puita tietyn määrän per/kk. eikä millään yksikään urakoija kerkeäisi tekemään kaikkien metsänomistjien kanssa yksilöityä sopimusta miten korjataan. Saati vielä tekemään sen mukaan, saati vielä tappelemaan änkyröitten kaas käräjäoikeuksia myöten. Yhtiö tekee kerralla kymmeniä tai satoja leimikoita koskevan yleisraamin jolla hakkuut pääosin toteutetaan. Yhtiön ja urakoivan koneyrityksen eteen tulee hyvin harvoin ongelmia. Kuten esim. maksuongelmia huonossa rahajamassa olevalta metsänomistajalta. Yms,yms…

    Jovain

    Jeessiä on kiittäminen hyvästä kysymyksestä, vaikka se onkin melkein puuta jotain. Siitä ei pidä pahastua, päinvastoin. Se ei vaan muutamalle sovi, että metsänomistaja toimii puuntoimittajana.

    En ole huomannut muutosta puukaupan ja korjuun menettelytavoissa. Puukauppa ja logistiikka toimii edelleen samojen menettelytapojen mukaisesti. Ratkaisevaa on, sovitaanko korjuu laskulle vai ilman. Jos sovitaan laskulle, kauppa menee toimituskaupaksi.

    Tässä on se ajatus, miten lähtee menemään jatkossa. Voidaanko mahdollisesti puukauppa harmonisoida samaksi kauppatavaksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Meillä on jo kaksi kauppatapaa, pystykauppa ja hankintakauppa. Mihin ongelmaan kolmas kauppatapa antaisi ratkaisun?

    Nuakka

    Sovitaan nyt että hankintakauppa, jossa mo teettää hakkuun ja ajon muilla, on sitten ”toimituskauppa”. Ja jos mo ajaa urakoitsijan hakkaaman puun itse, kyseessä on ”puolitoimituskauppa”. Tätä lajia olen itsekin tehnyt. Näin saadaan tämä loputon vääntö tästä aiheesta loppumaan.

    mehtäukko

    On eräällä outo pakkomielle, kun pitää jauhaa nyt tuota mantraa jatkuvasti?! Aiemmin oli isännättömät ruplansa joita väitti piilotetun.

    Ja mitä hyväksyntää kukaan on velvollinen kertomaan tuollaiselle päättömälle mökellykselle? Jovain saa harmonisoida itsensä tehokkaammalle lääkekuurille.

    jees h-valta

    Jovain on sen maailman kasvatti jossa esim. silloinen keskustapuolue teki tuota samaa. Jankkasi kepulle tärkeitä asioita julkisuudessa jopa monen eri kasvon paahtamana. Valitettavasti tiedämme millaiseen kriisiin se ajoi puolueen ja nyt onkin aivan hukassa uuden yritys. Parhaiten sen puolueen asiaa ajoikin sosiaalidemokraatit. EU:sta tuli hyvä potti maataloudelle ja ehkä vähän noloa on ollut puolueen tuota tunnustaa miten se tuli. Muu väestö lähettää rahaa miljardeja euroopan maille että meidän maaseutu saa muutaman satamiljoonaisen tukea. Annika Saarikko vielä kehui kuinka hyvin pärjäsimme-siis sosialistit pärjäsivät oman ja kepun ideologian lottovoiton verran. Pitäisi nyt hallitusyhteistyön sujua.

    Puuki

    Koronatukirahoista sai suurimman osan Helsingin seutu. Liki puoli miljardia meni sinne , muualle kaupunkeihin pääosin loput.   Ilman maatalouden tukemista täältä olis loppunut ruoantuotanto jo aikoja sitten.   Siinä oli aikoinaan ja on edelleen  se ongelma, että koska tuet jaettiiin keskisadon mukaan, niin tänne jää Eu-tukia vähemmän kuin etelään.   Ilman omaa ruoantuotantoa tulisi katovuoden tms. aikaan nälkäkuuri.   Siinä tilanteessa, kun kuivuus tai muu luonnontuho vie sadon vaikeutuu velkarahalla ostelevan maan ruokahuolto aina  ensimmäisenä ja eniten.

    Ja toimituskauppahan tarkoittaa sitä, että puut toimittaa mo tai hänen edustajansa tehtaalle/sahalle perille asti.  Hankintakaupassa tienvarteen joko siten, että mo tekee korjuun ja/tai metsäajon.   Tienvarsikaupassa mo ostaa korjuupalvelun ja myy puut tienvarresta eteenpäin.

    Jätkä

    Joovaanko sekoitti perukysymyksen älyttömällä jankutuksellaan? Kysymyshän koski sitä, miten voidaan estää avohakkuun puiden ja kasvatushakkuupuiden ”sekaantuminen mittaustodistuksen erittelyssä”? Kyse on toki tärkeä, mutta käsitykseni mukaan tahalliset rötökset ovat tosiharvinaisia nykyisin alalla toimivien henkilöiden ja yritysten joukossa.

    Kysymyshän ymmärtääkseni koski mahdollisuutta hakata jonkin verran kasvatushakkuun puita niin, että ne mitattaisiin avohakkuun puina. Kaikki on tietenkin mahdollista, mutta ei todennäköistä. koneurakoitsijahan menettäisi tällöin korjuupalkoista merkittävän osan eli tekisi kasvatushakkuun puunkorjuun selkeästi tappiolla siltä osin, kuin ne tekisi avo-taksoilla.

    Jovain

    Puuki: Niin hankinta kuin tienvarsikauppa, kaikki ovat toimituskauppaa. Kauppakirjalla voidaan määritellä tarkemmin.

    Jeessin olisi syytä muistaa, että sosialidemokraatit eli vasemmisto sitä puujalkaa kaluavat. Ovat tehneet sitä jo vuosikymmeniä. Eletään reippasti yli varojen.

    AJ: Ei tarvita kolmatta kauppatapaa, riittää kun mennään yhdellä kauppatavalla. Siihen ongelmaan kauppatavan muutos antaa ratkaisun, että metsänomistajat eivät tarvitse omaa kauppatapaa. Hankintakauppaa, jolla klusteri pitää puuntoimittajana metsänomistajat kontrollissa ja sivuraiteella.

    Tolopainen

    Minä ratkaisin tuon sekoittumis ongelman niin, että möin aukon puut hiukan halvemmalla kuin ympärillä olevan harvennuksen. Eivät sekoittaneet.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 409)