Keskustelut Puukauppa Hakkuun valvonta – Kannattaako siitä maksaa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Hakkuun valvonta – Kannattaako siitä maksaa

    Talvet näyttää vain lyhenevän, korjuuaika siirtyy aikojen päään.

    Sukupolvi on vaihtumassa myös metsänomistajissa, uusia ja vähemmen kokemusta omaavia myyjiä on aloittelemassa kaupankäyntiä puuvaroistaan, heille asia voi olla uusi ja outo.

    Myyjälle se voi herättää kysymyksiä, esim, onkohan firmalla sitten samat mitat ja lajit ym, ?

  • Halko

    Korjuun valvontaa tekee moni taho.
    Yhteistä kaikille on se, että katetta otetaan palvelulle.
    Aivan kuin kaikessa muussakin liiketoiminnassa.

    Kaikessa liiketoiminnassa pätee: apinaa koijataan

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Otsikko:Hakkuun valvonta-Kannattaako siitä maksaa osuva.Ensin on kyllä valvottava,että maksettu hakkuunvalvonta tulee myös tehtyä,laskun lisäksi.Paljon on pöydän ääreen valvonta mennyt,papereita ja tulosteita silmäilevät nappakengissä toimistossa sateelta suojassa.Lopputulos katkontatiedon kertyttäminen ,toivottavasti myös puunmyyjä saa vastineen rahoilleen.Jos itse ei ymmärrä,niin silloin ainakin viisainta valtakirjalla myydä ja luottaa ostamaansa hakkuun valvontaan ym.

    jees h-valta

    Kun siellä leimikolla ei käydä edes perusasioita hoitamassa niin ei kannata liikoja kyllä kuvitella. Mutta kukin tulee uskossaan tietty autuaaksi. Siitäkin yleensä useimmat maksavat.

    Metsuri motokuski

    Minä en kyllä ymmärrä mistä siitä maksetaan. En ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt että valvoja on suuremmin puuttunut hakkuusen. Suuremmalla osalla valvojia ei ole edes selvillä nykyiset puun laatuvaatimukset.

    Toisaalta nuo valvojat ovat yleensä niitä henkilöitä jotka ovat myyneet leimikon ostajalle joko valtakirjalla tai muuten. Harvoimpa ne puuttuvat asiakkaansa työhön. Yleensä se on niin että isäntä puuttuu hakkuuseen ja sitten valvoja kävelee moton luokse ja kysyy miksi tuo ja tuo lajike on noissa kasoissa. Sitten kun kertoo laatuvaatimukset niin yleensä se riittää. Ehkä yleisin komentti tulee valvojile isännältä metsän jäävän puun tiheyteen liittyen. Nämä yleensä valvoja selvittää jo heti isännälle ja se poikkeuksetta riittää.

    Hyöteikkö Hyöteikkö

    Tuosta hakkuun valvonnasta en osaa kyllä sanoa, koska en sitä ole koskaan ulkoistanut.

    Mutta vaikka erosinkin Mhy:stä, niin se ei kyllä mitään henkilökohtaista ollut. Kyllä ne miehet (ja naiset) jalkautuvat tarvittaessa ainakin meillä maastoon. Samoin ostofirmojen miehet.

    Lopputarkastuksessa korjuuesimiehellä oli joskus moottorisahakin mukana.Kaatoi henkilökohtaisesti pari hieman ojalinjan puolelle jäänyttä mäntykuitua. Jopa metsäojaan jääneestä muutamasta kuitupuusta tuli myöhemmin tilitys, vaikka en ollut niitä itse edes huomannut.

    Tämä se on palvelua jos mikä.

    PS. En ole, enkä ole koskaan ollut Mhy:n tai metsäfirmojen palveluksessa muuten kuin istutus- ja taimikonhoitotöissä ihan nuorena miehenä.

    Visakallo Visakallo

    Riippuu tietysti leimikon koosta ja siitä kuinka monella kuviolla hakkuuta tehdään, paljonko se valvonta tulee maksamaan, teki sen sitten kuka- ja mikä taho hyvänsä.
    Hakkuun valvontaa voisi hieman verrata rakennusvalvontaan, sillä sitäkin tehdään hyvin monen tasoisella tavalla.
    Yksi käynti työmaalla ei välttämättä lainkaan takaa hyvää lopputulosta.

    Visakallo Visakallo

    Tästä on ollut puhetta jo aikaisemminkin, mutta kaikkein tärkein hakkuun valvontaan liittyvä asia on selvittää mahdollisimman tarkasti, paljonko leimikossa on puuta.
    Jos tehdään aukko, huolellinen saa mottimäärän ja tukkiosuudenkin melko lähelle todellista.
    Harvennuspoistuman arviointi on toki hieman haastavampaa.
    Kun kaupasta ja hakkuusta sovitaan, on syytä selkeästi kertoa ostajalle, että mottimäärä on tarkistettu.
    Se vähentää erittäin tehokkaasti mahdollisia väärinkäytöksiä.
    Eipä ole vielä koskaan tullut mieleen tehdä puukauppoja tietämättä tarkemmin, paljonko myytävää puuta leimikossa todellisuudessa on.

    oksapuu

    Hmm…

    Lahtoskanavalla kova väite motomitasta, – 2% ”kotiinpäin”.

    jees h-valta

    Minulle ainakin kaikkein tärkeintä oli valvoa naapurin hakkuuta.
    Samalla tuli sitten rahastettua omaltakin puolelta kaadetut kuuset.
    Että on siitä metsäpalvelusopimuksesta hyötyä kun saa myös tällaisiin tapauksiin heti tukea metsäasiantuntijan paikalletulon kera.
    Eikä jälleen maksanut mitään.

    Kivelänhanttu

    Minulla vissiin huonompi metsäpalvelusopimus. Kehoittivat metsäkeskukseen ottamaan arvion kaadetuista puista. Eivät halunneet kolleekojen väliä rikkoa. Jees oliko sama yritys hakkaamassa missä Sinulla on metsäpalvelusopimus, olisivat varmaan minunkin tapauksessa maksaneet heti.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)