Keskustelut Puukauppa Hakkuutähteet pakkaselle

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)
 • Hakkuutähteet pakkaselle

  Moi

  Hakkuu on vanha kuusikko eli kysyisin että Kannattako hakkuutähteet jättää hakkuualueelle kovalla pakkasella? Onko tähteistä mitään jäljellä keväällä jos on ollu kunnon pakkanen korjuu aikana. Tiedän että maanmuokkaus/istutus hankaloittuu.

  Minun mielestäni tähteet pitää kerätä pois  mutta Ostaja sanoi että  tähteet menee niin säpäleiksi  että ei niitä pysty korjaamaan edes pois kunnolla (Kovalla pakkasella siis).

  Voinko vaatia motokuski kun aloittaa korjuun niin puunkaato pitää tehdä sillein että hakkuutähteet voidaan kerätä pois? Oli pakkasta kunnolla tai ei!

 • Tolopainen

  Myyjä voi vaatia mitä vaan ja rahalla saa sellaisia palveluja kuin haluaa, mm oksien poiston hakkuualueelta, eipä siihen ostajalla ole paljon sanomista, jos joku haluaa omalta hakkuualueeltaan oksat keräyttää pois. Kovia pakkasia on keskimäärin kymmenen päivää talvessa nykyisin, jos ei ihan Lapissa olla, ongelma on, että ei niitä ole.

  mehtäukko

  Eihän pakkanen haittaa hakkuutähteen korjuuta sitä eikä tätä.Päinvastoin ravinteikas neulanen karisee helpommin lannoitteeksi.

  Hakkuussa tähteet puidaan kasoille, ja niistä ei rumuta koneilla yli.

  Lasse

  Kone ajaa ajourat aukollakin 20m välein ja jos urat ei vaadi havutusta niin koskemattomaksi ne hakkuutähteet jää.

  miveer

  Onkohan korjuu tyyli hitaampaa motokuskille jos korjuu suoritetaan siten että tähteet jää kasoihin alueelle?

   

  Visakallo Visakallo

  Jos latvusmassa aiotaan kerätä talteen, pitää puukauppaa tehdessä sopia, että havut puidaan kasoihin, jotta niiden keräys yleensäkin onnistuu. Nykyisin syksyllä tai talvella puidut havut annetaan kuivahtaa kasoissa kevään ajan, mutta kuitenkin niin, että muokkaus ja istutus ehditään kesään mennessä tehdä. Eihän näistä asioista juuri ongelmia silloin tule, jos kumpikin osapuoli toimii yhteispelissä ja sopii asiat riittävän ajoissa.

  Tolopainen

  Jos hakkuualue vain uudistetaan metsälle ei hakkuutähteitä kannata kerätä pois. Hajalleen  puituna niistä ei ole uudistamiselle mitään haittaa, kun antaa kesän kuivua  ja mätästys tehdään syksyllä ja istutus seuraavana keväänä, kun mättäät ovat talven painuneet, tulos on paras. Älkää alkako siitä heinäpaskasta höpöttää, sitä tulee kuitenkin ja taimikkoa joutuu hoitamaan muutaman vuoden, jos aikoo täystiheän metsän saada..

  mehtäukko

  Kasoille puinti on lisähintainen toimenpide. Ja kun siitä on vähän maksettava, hidastus ja ylimääräinen työ on jonkinmoinen.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”Hajalleen puituna niistä ei ole uudistamiselle mitään haittaa”

  Riippuu kyllä aika paljon siitä, minkälainen metsä on aukoksi kolautettu. Kyllä meilläpäin ihan tyypillisen 400-500 motin / ha kuusikon päätehakkuun jälkeen on syytä havut kerätä, jos aikoo alueen kunnolla uudistaa ja myöhennin varhaisperata ja raivata. Isot oksat ovat raivaajan kiusana vielä kymmenen vuoden kuluttua hakkuusta ja vatukko sen kuin rehottaa. Tästä on aivan turha edes väitellä.

  miveer

  Puukauppa tarjous on kuulemani mukaan sen tyylinen että kesähakkuuna hakkuutähteet on merkattu tarjoukseen ja talvihakkuun ei.

  Sopimus on allekirjoitettu talvihakkuuna. Sopimuksen allekirjoittaja ei ihan miettinyt loppuun asti tätä juttua mutta Täytyy keskustella

  Motokuskin kanssa asiasta..ja ostajan.

  Tolopainen

  Siinä on vitsit vähissä, jos hakkuualueelle tulee kaksi metrinen vatukko, jos sen tulon voi välttää kannattaa panostaa, vaikka poistamalla hakkuutähteet.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)