Keskustelut Metsänomistus haluaisin ostaa metsää

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Uudehko metsänomistaja kyselee käyvän hinnan perään.Usein metsän tila-arviosta näkyy summa-arvo,miinustukset ilmoituksesta peitetty.Mielestä  käypään arvoon kuuluu arvon korjaus,jos metsätalousmaasta kysymys.Kyllä tilan arvon on syytä jäädä summa-arvon alle,jos ei halua ylihintaa maksaa.No jos ostajat ovat valmiita ilmaa ostamaan,niin se on sitten markkinahinta,jolloin kannatavuus todennäköisesti ostajan kannalta heikohko ja myyjää voi onnitella.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Jos aloittajalla äidin puolelta pohjoiseen siteitä,niin sieltä ostamaan.Tarjontaan on ilmeissesti runsaasti,kun hinnatkin matelevat.Tuttuni osti aikoinaan sieltä isohkon tilan,samalla rahalla täältä olisi saanut alle 20 ha.Joskin pohjoisen tilasta kolmannes oli puutakasvamatonta kitumaata ja puutakin joentausosasata sai ajettua vain pakkastalven ”Stalin”asfaltin aikaan.

  Visakallo edellä teille haapavesakkoa kauppailee,taitaa olla oikeilla jäljillä,kun guugletin ,niin jo taisi haapakehikko olla myynissä kolmella hehtaarilla?.

  tamperelainen tamperelainen

  Uudehkolle sanoisin,että käypä hinta on tilakohtainen,jokaisessa on omat erityispiirteensä.Toisesta tilasta maksettu hinta ei ole tae oman tilan hinnasta.Pirknmaallakin on paperilla hyvältä näyttäviä tiloja myyty toista vuotta.Jokin on mttänyt hinta/laatu-suhteessa

  Käypä hinta on se,jolla kaksi toisilleen vierasta henkilöä suostuu myymään ja ostamaan jotakin

  mehtäukko

  Niinpä se onkin.

  No entäpä kun alkaa se prosenttien kanssa nysvääminen?

  jees h-valta

  No yleensä kyllä käsittäisin käypähinnan metsäarvion prosenttialennetuksi hinnaksi. Alla usein lukeekin että tilan käypä hinta alennusprosentin jälkeen. Mutta sillä ei mitään saa vaan lähempänä totuutta on puuston kuviokohtainen kokonaishinta ainakin täällä Satakunnassa. Ja kauppa käy. Itse pääsin viimeksi välimaastossakin kaupoille.

  Tolopainen

  Nyt on myyjän markkinat, kun kaikki innokkaat on palstansa saaneet ja pääsevät velkoja maksamaan, kysyntä hiipuu. Nykynuoriso ei enää metsäpalstoja ostele. Ostajien ikäluokka lienee 50 v kieppeillä, 55v iän jälkeen töiden ostaminen ei enää pahemmin kiinnosta.

  Tolopainen

  Vilkasin myytävää metsätilaa lähiseudulla. Hinta n. 25€ kiinto jos kertoo kokonaispuustolla, josta 20% tukkia. Eli aivan täyden hinnan joutuu maksamaan. Miten tarkkaan tuo tukkipusto on arvioitu, jos puolet meneekin kuiduksi. Pitkä ja kapea palsta pitkät ajomatkat tielle. Ei puhettakaan että maksaisin tuota pyyntihintaa.

  jees h-valta

  Jos ja jos, ja ostaisin JOS uskaltaisin mutta JOS saisinkin jostain rahaa en kuitenkaan uskaltaisi JOS kuitenkaan ei onnistaisi.

  Tolopainen

  Ei ole tarkoitus sijoittaa eläkerahoja tuottamattomasti, se on vastoin lakia.

  Jätkä

  Se on kyllä noin, kun puhutaan toisen eläkerahoista. Eukko on ilmeisesti jo pitkään ollut vanhuuseläkkeellä?

  Eipä hän tietenkään eläkerahoistansa luovu, ennenkuin kuolo korjaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)