Keskustelut Metsänomistus Havusellun hinta +150%, kuitupuun hinta -6%

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
  • Havusellun hinta +150%, kuitupuun hinta -6%

    Katselin havusellun hintakehitystä vuosituhannen alusta nykypäivään ja karkeasti tonnihinta näyttäisi noin 2,5 kertaistuneen eli nousua 150%. Samaan aikaan, jos lasketaan havukuidun kantohinnan kehitystä (50% ku ja 50% mä), niin se on laskenut noin 6%.

     

     

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Eikös vanha sanonta,että osta halvalla,myy kalliilla näkyy  metsäteollisuuden tuloksessa.Teollisuus saa raakapuuta edullisesti,ilmeisesti markkinatalouden tarjonnan laki sen mahdollistaa.Alkutuottajan osa kaikessa on yleensä rahallisesti sangen vaatimaton ja huonoina aikoina se ainoa ,joka joustaa.Kuten arvata,niin alaspäin tuppaa suunta  silloin olemaan.

    PekkaPuuntuottaja

    Tarvitaan lisää tehtaita, jotta kuitupuun kysyntä nousee. Havusellun hintakehitystä on turha tarkkailla liiaksi.

    sammeli

    Mikäli kuitupuun hinta olisi noussut puoletkaan sellun hinnan noususta ei tänne yksikään yhtiö olisi investoinnut euroakaan.

    Kallis työ ja kallis raaka-aine kaukana markkinoilta olisi investointi haluille huono yhtälö.

    Ennen EU-aikaa maitotilojakin oli paljon. 10 lehmää on lähellä keskiarvoa ja sillä eli. Nykyään 100 lehmää ei tahdo riittää.

    Jätkä

    Työn ja raaka-aineen hinta on yhdentekevää. kun voitto on tarpeeksi suuri.

    Valtio olisi riittävän suuri aloittamaan helposti uuden sellufirman pyörittämisen. Se voisi olla – vanhaa formaattia noudattaen ”Metsähallituksen teollisuus”, joka ostaisi yksitismetsistäkin puuta.

    anttik anttik

    Edelleen odotan tänne pohjoiseen biotehtaita..

    Perassic Park Perassic Park

    Ostajat ammattilaisia, myyjät amatöörejä ja Metsähallituksen tulostavoitteet.

    petep

    Systeemi toimii kaikkine metsänhoitoyhdistyksineen ja hintakartelleineen.

    Puuki

    Jos kotimaan kuitupuun kantohinnat olisi nousseet vaikkapa 75 %, niin sen nettokustannusvaikutus sellun hintaan olisi ollut vain vähän yli 3 % .   Oikea vertailukohde on pyöreälle puullekin kansainväliset hinnat.  Ne on aika paljon parempia kuin täällä.

    TTL

    Se on tosiaan melkoinen etu teollisuudelle, että Suomessa on satojatuhansia metsänomistajia. Ne, jotka myyvät puuta yleensäkään, niin myyvät ehkä keskimäärin kerran viidessä vuodessa. Näin myyntipuolen asiantuntijuus on aivan eri tasolla kauppatilanteessa kuin vastapelurin.

    Apli

    Totta kaikki.. pitää saada uudet sellutehdashankkeet maaliin ja kilpailua lisää sekä puun energiakäyttöä myös lisää näin vain saadaan hintaa ylös muuten mennään nykytasolla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)