Keskustelut Metsänomistus Hehtaarihinnat EU:ssa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Hehtaarihinnat EU:ssa

  Maaseudun Tulevaisuus julkaisi pellon hehtaarihintoja eri EU-maissa. Vuonna 2021 pelto oli kalleinta Kanarian saarilla, keskihinta 120 477 eur/ha. Halvinta oli Pohjois-Ruotsissa, 1882 euroa. Suomessa keskihinta oli 9000 euroa. Benelux-maissa liikuttiin  50 000-70 000 euron tietämissä.

  Onkohan metsien hehtaarihinnoista saatavissa vastaavaa tietoa Euroopassa?

 • Reima Muristo

  Hohoijjaa, Suomen peltojen hinta on maataloustuesta johtuva kupla. Ei mitään tekemistä minkään markkinatalouden kanssa, puhdasta kommunismia.

  Visakallo Visakallo

  – ja taas ropisee ääniä kepulle!!

  kmo

  Eurostatin tilastoissa on jotain puuston arvoon ja kasvuun liittyviä euromääräisiä lukuja, mutta metsämaan hintavertailua eri EU maiden välillä ei silmään osunut. Viinitarhoista voisi löytyä.

  Panu Panu

  Tuolla 9000€/ha-arvolla on aika erikoista, että sopivaksi vuosivuokratasoksi nähdään yleisesti 100-200€/ha, Vuokratuotto jotain 1-2%. Pyysin juuri 300€/ha/vuosi vuokraa pellosta mutta ei mennyt läpi ja metsitän sen ensi keväänä.

  Itämaan ihme

  Luulisi, että metsien hinnat melko rajuja, koska esim. Saksalaiset ja Ranskalaiset ostavat metsiä ympäri maailmaa esim. Suomesta.

  Tuossa katsoin eräältä Deutsche forst investin sivulta, kyseessää rahasto, joka ostaa metsää Paraguaista. Saksan omiin metsiin ei ilmeisesti sijoita. Liekkö niitä edes tarjolla?

  arto arto

  Meillä salaojitettu pelto 12 tuhatta ha. Vuoka sitten yli 600 ekua ha

  sikari

  Ajattelin alkaa perimään vuokraa hirviseuroilta. Mikähän olisi sopiva hinta per/ha?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Täällä eräs yhteismetsä perii  1 €/ ha vuokraa vuodessa. Kyllä asia on niin, että jos rahallinen vuokravastike vallan yleistyy, niin taitaa  metsästysseurat olla pulassa. Tässäkin seurassa on maita vuokralla n. 9 000 ha, jos kaikille on euro hehtaarilta maksettava, taitaa lihat olla ensin ulkopuolisille myytävä. Lopun kai arvaakin miten pitkässä juoksussa käy.

  sikari

  Minulla reilu parinsadan ha yhtenäinen läntti jossa itse en metsästä. 4 km omaa tietä jonka pidän itse kunnossa. Suurin ulkopuolinen käyttäjäkunta on metsästäjät. Mielestäni 200€ ei kuulostaisi ollenkaan pahalta? Sillä saisi edes vähän tien ylläpitokuluja katettua.

  Visakallo Visakallo

  Taitaisi olla hirvenmetsästys aika huonossa hapessa, jos metsäteitä ja yksityisteitä ei pidettäisi nykyisen tasoisessa kunnossa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)