Keskustelut Harrastukset Hirvestys alkaa, onko tapasi metsästää kuin Metsälehden uutisjutussa….

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Hirvestys alkaa, onko tapasi metsästää kuin Metsälehden uutisjutussa….

  Kun jo kuva kertoo saman kuin tuhat sanaa voisi todeta että voi surkimus sentään. Noinko sitä mallia antaa Metsälehtikin miten hirviä ammutaan?
  Yli tien ja mutkakohdassa vielä. Voisko toivoa hiukan parempaa jahtiporukoilta???

 • mehänpoika

  Maantien varret ovat olleet hyvin yleisiä passipaikkoja hirvimetsällä. Vähäliikenteisillä tieosuuksilla siitä ei ole ollut enemmälti haittaa, vaikkakin se on vastoin säädöksiä.

  Metsälehden kuva todistaa, ettei hirvimiesten lainkuuliaisuus aina kestä päivänvaloa. Ehkäpä vanhuksia on helpompi lastata paluukyytiin jahdin jälkeen maantien poskesta. Muuten menee etsimiseksi koko touhu.

  jees h-valta

  Kun en oikein joulupukkiinkaan enää usko niin olisi voinut kuvitella että Metsälehden kuva-arkistosta olisi yksi laillinenkin metsästystilannekuva löytynyt?
  Jos ei löydy pyytäisikö kyseinen aviisi vaikka tämän syksyn metsästysringeistä vaikka lavasteen tuontyyppisestä.

  Aukusti

  Muutama vuosi sitten kun hirven metsästystä varten maanvuokraussopimusta uusittiin, esitin toivomuksen, että merkkaisivat tien päässä lipulla milloin tieni varrella metsästetään. Luvattiin, mutta kertaakaan ei lippua ollut tien alkupäässä. Ja siellä olivat ajelleet muutkin metsästävät porukat.

  Merkkkiä toivoin siksi, etten menisi jahdin aikaan töihin samalle alueelle.

  Nyt on lukittu puomi, johon ei ole avaimia kuin vakituisilla tien käyttäjillä.

  Visakallo

  Saako nyt hirvet ruokailla rauhassa Aukustin mailla?

  Korpituvan Taneli

  Saahan sitä sitten metsänomistaja valittaa hirvituhoja, jos ei päästä metsästäjiä mailleeen.
  Jos olet vuokrannut maat metsästykseen, niin siinä paperissa olet antanut myös luvan teiden käyttöön.

  Harrastelijalle kuitenkin huomauttaisin että jokamiehen oikeus on jalankulkuoikeus. Jalankulkua ei voi puomilla edes estää, jos kulkijalla on terveet jalat.
  Joka auton oikeutta ei ole olemassakaan!
  Uusissa teissä ja perusparannetuissa (avustetuissa)teissä on 10 vuoden yleinen käyttöoikeus, mutta se loppuu sitten siihen.
  Tie, joka saa vuosittaista kunnossapito avustusta kunnalta tai valtiolta on pidettävä vapaana yleiselle liikenteelle.
  Vaikka näin onkin, niin miksi rajoittaa metsäautotien liikennettä? Asutuskeskusten lähellä on jäteongelmia, mutta miksi muualla pitäisi rajoittaa?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Kuitupuunkasvattaja

  Lievää jäteongelmaa tahtoo olla joka paikassa mihin autolla pääsee. Valtateiden varrella se on omilla palstoilla kaikkein pahinta.

  Lisäksi ajoittain tuppaa olemaan tapa, että pojanviikarit käyttävät metsätalouden käyttöön rakennettuja teitä rallipolkuina. Metsätien kunnostushankkeissa tuo sorapinnoitteen kustannus näyttää olevan todella suuri. Olisi siis suotavaa, että sora pysyy tiellä eikä leviä sieltä 20-30 m säteelle.

  Rällätyillä teillä tahtoo tulla lievän nimismiehenkiharan jälkeen melkoisia monttuja, jotka haittaavat asiakulkemista.

  Rällääjille on kyllä sattunut vakaviakin onnettomuuksia, kun nyppylän takana onkin ollut toinen auto tulossa.

  Kuitupuunkasvattaja

  Isosti plussapisteitä niille hirviporukoille, jotka tiedottavat asiallisesti ja huolehtivat jopa kesken päivän tiedottamisesta palstalla työskenteleville.

  Joillakin porukoilla on näitä huruikäisiä, jotka ovat omien sanojensa mukaan jättäneet ammunnan nuoremmille, mutta hoitavat metsätien varrella opastusta ja tiedottamista. Plussapisteitä vielä lisää niille, jotka ottavat tehtävän sillä tyylillä, että metsänomistaja on yhteistyökumppani myös muulloinkin kuin ennen metsästysvuokrasopimuksen allekirjoitusta.

  Aukusti

  Kts aikaisempaa viestiäni, jota kohtaan on esitetty kritiikkiä.

  Tottakai se hirviporukka, jolle maan olen vuokrannut saa käyttää tietäni. Porukassa on mukana avaimen haltijakin.

  Jokamiehenoikeuksien mukaan tieni on vapaasti käytettävissä. Puomi ei estä sellaista käyttöä.

  Tien olen rakennuttanut täysin omilla rahoillani, käyttämättä mitään avustuksia.

  Tieni on ollut ilman lukittua puomia vuosikymmeniä, mutta vakituisten käyttäjien kanssa on nyt yksimielisesti päätetty sulkea puomi.

  Kun en itse metsästä niin toivoin merkkiä jahdin ajaksi sen vuoksi, etten häiritsisi metsästystä.

  suorittava porras

  Metsäautoteiltä käsin voi metsästää turvallisesti , kun ulkopuolisten liikkuminen huomioidaan ja ampumasuunnat on suunniteltu oikein. Monesti tuo tien reunaan (ei yleinen tie) ampuminen on maaston peitteisyyden takia ainoa vaihtoehto.

  Tuore esimerkki (tänään) peitteisyyden tuomasta haitasta metsästyksen onnistumiselle oli ( tosin hirveä ei kaadettu tielle ) , että hirvi piileksi useita tunteja tiheikköisessä metsässä koiran haukkuessa sitä . Koiranohjaaja oli lähimmillään 15 metrin päässä saaliista , mutta vain otuksen jalat olivat selkeästi näkyvillä . Hirven epäonneksi se oli rauhallista sorttia ja metsästäjät kokeneita. Eläin saatiin johdateltua vähän ”välkeämmälle” alueelle ammuttavaksi.

  Useimmin toistuu tilanne , että hirvi juoksee kiitolaukkaa risukosta toiseen , eikä kenelläkään ole mahdollisuuta suunnata harkittua riistalaukausta sitä kohti . Ajouran tai tielinjan ylitys tarjoaa ampumiseen edes jonkinlaisen mahdollisuuden , mutta ei suinkaan joka paikassa .

  … Vanha vinkki metsurin käytäntöihin ,”kaato on ensimmäinen siirtelymuoto”, toimii hyvin myös metsästyksessä . Metsästäjien ikärakenne huomioon ottaen on suorastaan hengenvaarallista kaataa hirvi kauaksi tiestä. Jokainen jahdeissa enemmä mukana ollut tietää , kuinka vakavasta asiasta on kysymys. Moni on saanut kutsun tuonpuoleiseen juuri rankan ”vetonumeron” seurauksena , vielä useammalla on ollut edessä sairaalareissu.

  Aukusti

  ”Harrastelijalle” : sananvalintani oli huono, koska se johti väärään käsitykseen asenteestani. Joten syy oli minussa itsessäni.

  Pidin itsestään selvänä vuokratessani maat hirviporukalle, että tien käyttö on sallittua. Siksi en sitä erikseen maininnut.

  Kuulin juuri, että jahti on alkanut onnistuneesti ja tietä on tarvittu ampujien kulkemiseen sekä saaliin kuljetukseen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)