Keskustelut Metsänhoito Hirvien karkotus äänellä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • Hirvien karkotus äänellä

  Merkitty: 

  Onko kukaan rakentanut tiluksilleen äänimajakkaa hirvien karkotukseen? https://yle.fi/a/74-20013233

  On tullut 30 hehtaarin entinen turvesuo laitettua männyntaimelle ja tänä keväänä ensimmäiset hirven syöntijäljet. Tähän asti kaikki puulajit saaneet olla rauhassa. Kesällä alueella on paljon hirven jälkiä, mutta talvisyönnösaluetta seutu ei ole. Viime viikolla havaitsin hirven kävelleen sarkaojan laitaa ja syöneen ojien vieressä olevia isompia taimia. Jos oikein tulkitsin, niin syönnökset olivat tuoreita. Tulleet siis todennäköisesti vasta viime viikkoina.

  Olisi ajatuksena kokeilla ajastimella toimivaa radiota, josta tulisi esim. hämäräaikaan (silloin kai hirvet eniten liikkuvat) puhetta. Kaikki muutkin vinkit tarpeeseen. Alue sen verran suuri, ettei mitään lampaanrasvoja viitsisi alkaa virittelemään.

  Kun hirvenjälkiä on paikalla ollut paljon, istutettiin sekaan paljon kuustakin. Kuusi ei metsitystukiehtojen mukaan saa kuitenkaan olla pääpuulaji, varmaankin hallanarkuudesta johtuen.

   

   

 • Nostokoukku

  Meillä päin joku kokeili. Muutaman päivän toimi, sitten ei. Kunnes laittoi silloisen Radio Keski-Suomen soimaan. Hirvet lähti eivätkä tulleet koko talvena takaisin.

  jpjulku

  Joo eihän sitä voi mieluista musiikkia niille soitella! Tuossakinhan oli joku vahvalla murteella puhunut pohjalaisnainen kertonut sotamuistoistaan. Totta puhuen hirvi voi tottua ääneen, jos se on jatkuva. Pitäisi varmaan vaan hämärän aikaan soitella. Etenkin kun tuollainen turvesuo on sarkaojien vieruksia lukuunottamatta aukea, eikä tarjoa suojaa. Voisihan siihen myös yhdistää jonkun räikeisiin vaatteisiin puetun nuken tms.

  Visakallo

  Myisiköhän demarien puoluetoimisto Krista Kiurun tallennettuja puheita Eduskunnasta. Niitä karttaisi kyllä jo hirvetkin!

  Jätkä

  Oisko hirvetkin Persuja? Silloinhan niitä ei todenpuhujan kuuntelu innostaisi.

  Hallituspuolueiden edustajat pitää panna tulvien laskeuduttua poltoaukeiden reunoille puhumaan sitä, mitä he puhuvat, sehän lisää viljan kasvua ilman keinolannoitusta.

   

  A.Jalkanen

  Voisiko taimikkoon laittaa aurinkoenergialla toimivan robotin häätämään hirviä? Se olisi töissä yölläkin eli vuorokauden ympäri. Tottuisiko elukat niihinkin?

  Nostokoukku

  Luulisi nauhurilta soietun Häkämiehen monotonisen narinan pelottavan hirviäkin. Minulla ainakin kulkee kylmät väreet selässä aina kun sen äänen kuulen.

  herranumero47

  Hyvien ideoiden jatkoksi ehdotan moottoriruiskun ääntä. Ainakin Stihlin ääni ilmeisesti karkottaa pidemmäksikin aikaa. Youtubesta ”Uutta tehoa Tricon levitykseen”

  Toki täytyy muistaa että tankkiin laitettava sitten jotain muuta, tuo käyttötapa ei viranomaisille käyne

  jpjulku

  A.Jalkanen, millaista robottia ajattelit?

  Ilmeisesti tämä otettiin kevennyksenä, mutta olin kyllä ihan tosissani. Ilmeisesti on vaan paljon helpompi toistaa ikuista hirvinarinaa palstoilla kun oikeasti yrittää tehdä jotain.

  Minun mielestä tuo voisi toimia. Aurinkopaneeli, akku, ajastin, halpisradio ja kiukkunen keskusteluohjelma.

  A.Jalkanen

  Ajattelin omatoimisesti liikkuvaa tekoälyllä ja kameralla varustettua robottia, joka tunnistaisi hirvieläimet ja lähestyisi niitä. Vaihtoehtoisesti robottia voitaisiin ohjata kotoa käsin kun kamerasta näkyisi hirviä. Ulkonäkö voisi olla esimerkiksi suden tai karhun ja se voisi myös äännellä. Maastokelpoiset robotit ovat kuitenkin vielä kalliita. Alepan tavarankuljetus ei selviä metsässä.

  Visakallo

  Onko ko. alue aloittajan asuinpaikasta niin kaukana, ettei dronen käyttö onnistu? Laittaisi dronen lastiksi äänilähteen tai jotain hirville epämieluista ainetta, tuhkaa, tms. ja jahtaisi näin hirvet pois alueelta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)