Keskustelut Metsänhoito hirvikarkotteet

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)
 • hirvikarkotteet

  Merkitty: 

  lieköhän  palstalaiset  kuin  kokeillut  saippuaa  hirvikarkotteena  jostakin  luin  että    olisi  toiminut  hyvinkin  mutta  miten  lienee  olisi  mielenkiintoista  kokeilla

 • suorittava porras suorittava porras

  Kukas on väittänyt tietävänsä kaiken?Webistä näkee todelliset luvut monen vuoden jaksolta ettei tarvitse perustaa mielipiteitään huhupuheisiin.

  Se sadan prosentin seura on vain yksi muiden joukossa ,eikä  sen tekemisistä voi vetää laajempia johtopäätöksiä eikä yleistyksiä. Se tarkoittaa vain sitä ,että joltakin seuralta on jäänyt jopa puolet luvista käyttämättä ,kun koko Kauhajoen kastoprosentti on ollut 60.

  Siihen kannattaa paremminkin tarttua ,että lupien käyttöasteet ovat nousseet hirvikannan hoitosuunnitelman tultua käyttöön . Aiheeseen liittyvä koulutus on alkanut tuottaa tulosta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hirvikannan nykyinen hoitosysteemi on varmaan aivan hyvä – sen vain pitäisi toimia kaikilla alueilla hyvin. Valkohäntäpeura on asia erikseen, sen kanssa ollaan vasta taistelun alkumetreillä. Metsäkauriista päättää maanomistaja itse.

  MJO

  Seurat antoivat hirvikannan kasvaa,jotta halukkaat pääsevät mukaan seuraan. Kantaa on kasvatettu myös susien varalle.

  Niinpä.. Sinäpä sen kiteytit sanoiksi suorittava.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen: ”Hirvikannan nykyinen hoitosysteemi on varmaan aivan hyvä – sen vain pitäisi toimia…..”

  Niinhän se on, hyvä systeemi sinänsä mutta ei vain toimi!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Suorittava: ”Kukas on väittänyt tietävänsä kaiken?Webistä näkee todelliset luvut monen vuoden jaksolta ettei tarvitse perustaa mielipiteitään huhupuheisiin.”

  On ne paikkakunnlta, itse toimijoilta saanut tiedot, hiukan luotettavanpia, kuin riistawebin tilastoja tuijottaen keksityt höpinät että tuo teki sitä ja tämä teki tätä, kun keksijä ei ole paikkakunnalla koskaan edes käynyt.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  suorittava porras suorittava porras

  Paikkakunnan toimijat kirjaavat saalistilastonsa omariistaan . Samat tiedot näkyvät webissä rhy: yhteenvetona. Minun ei tarvitse keksiä mitään. Lukutaito riittää. Se ,että tiedot eivät ole linjassa Tanelin mielipiteen kanssa ,ei tee tiedoista virheellisiä.

  PS. Oma seurani on ollut viime vuodet 100%:n seura hakemiensa lupien suhteen ja käyttänyt lisäksi pankkilupia haluamansa määrän.

  .

  Planter Planter

  ”PS. Oma seurani on ollut viime vuodet 100%:n seura hakemiensa lupien suhteen ja käyttänyt lisäksi pankkilupia haluamansa määrän.”

  Metsälehden keskustelupalstalta poimittua:

  suorittava porras
  13.2.2015, 21:02
  Moneen vuoteen ei ole saatu kaikkia lupia käytettyä. Kaatoprosentit
  80 pinnassa.Ensi syksylle onkin motto , että älä ammu sitä hirveä tänään, minkä voit ampua vielä tulevana vuonna.

   

  Visakallo Visakallo

  Eikös suorittava jo joku vuosi sitten luopunut hirvenmetsästyksestä? Ehkä siellä seurassa on meno muuttunutkin sen jälkeen…

  suorittava porras suorittava porras

  Välivuosia 2007-9.

  Planterille vastaan ,että vuoden 2015 teksti koski koko 13 seuran yhteislupa-aluetta pinta-alaltaan44 000ha. Vuonna 2014 meilläkin jäi pari lupaa käyttämättä ,kun hirvet haihtuivat jonnekin. Sen jälkeen olemme käyttäneet kaikki hakemamme luvat ja 1-3 lupaa pankista vuosittain. Pankki on auennut puhelinsoitolla ja lupa käytössä parissa minuutissa.

  Nyt muut saavat hoitaa operatiiviset hommat. Jahtivoudin  tehtävät siirtyivät seurafuusion yhteydessä luontevasti nuoremmille.

  mettämiäs

  ”On ne paikkakunnlta, itse toimijoilta saanut tiedot, hiukan luotettavanpia, kuin riistawebin tilastoja tuijottaen keksityt höpinät että tuo teki sitä ja tämä teki tätä, kun keksijä ei ole paikkakunnalla koskaan edes käynyt.”

  Tanelin jutut hirvenmetsästyksestä alkavat olla samalla tasolla kun jutut aikanaan metsäverotuksesta. Siis oikeasti, luotat enemmän ”oman kylän” ukkojen höpinään kuin virallisiin saalistilastoihin?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)